Incepe scoala in a treia saptamana din septembrie? Un nou proiect legislativ modifica structura anului scolar

De Laura Galescu
la 19 Aug. 2019
8 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepe scoala in a treia saptamana din septembrie? Un nou proiect legislativ modifica structura anului scolar19Aug.2019

Modificarile la structura anului scolar continua. Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educatiei si actual Presedinte al Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Senatul Romainiei a anuntat un proiect legislativ care prevede ca inceputul anului scolar sa fie fixat in a treia zi de luni din septembrie.

LATER EDIT: Liviu Pop a anuntat ca deja a depus in Parlament proiectul de lege care prevede ca scoala sa inceapa in a treia zi de luni din septembrie.

"Am depus astazi, la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, propunerea legislativa pentru completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, propunere care presupune inceperea scolii in a treia saptamana din luna septembrie, in ziua de luni.

Odata stabilita inceperea scolii prin introducerea acestui articol in Legea Educatiei Nationale, se va evita schimbarea datei de incepere a scolii prin diferite ordine de ministru, in functie de ministrul care ocupa portofoliul de la educatie.

Se va asigura, astfel, o stabilitate, nu se vor mai crea confuzii si nu vor mai avea loc schimbari de ultima ora, care sa afecteze atat parintii, cat si elevii", a anuntat Liviu Pop.

Proiectul de lege il puteti vedea mai jos:


"Saptamana viitoare vreau sa depun o propunere legislativa de completare a Legii Educatiei Nationale prin care sa se fixeze inceputul anului scolar in a treia zi de luni din septembrie. Sunteti de acord?", a scris Liviu Pop pe Facebook, in urma cu cateva zile.
 
Intre timp, comunitatea de pe Facebook a raspuns chestionarului pe care Liviu Pop l-a publicat in acest sens.
 
86% au raspuns DA
14% au raspuns NU

 
Amintim ca ministrul interimar al Educatiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul scolar 2019-2020 sa fie luni, 9 septembrie, desi primul ministru, Viorica Dancila, a propus ca scoala sa inceapa in data de 16 septembrie. Motivul ar fi fost dorinta patronatelor din turism de a valorifica si inceputul toamnei, avand in vedere ca numarul turistilor scade odata cu inceperea scolii. 
 
Totusi, ulterior, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a sustinut ca a cerut amanarea de inceput de an scolar pentru anul viitor si nu pentru acesta.

 
Deocamdata, structura anului scolar 2019 - 2020 a fost stabilita astfel:
 
Semestrul I va incepe pe 9 septembrie si se va incheia pe 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea va incepe pe data de 13 ianuarie si se va incheia pe 12 iunie 2020, cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de saptamani.
 
Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel:
 
 vacanta de iarna - 21 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020;
 vacanta de primavara - 4 aprilie - 21 aprilie 2020;
 vacanta de vara - 13 iunie - data din septembrie 2020 la care vor incepe cursurile anului scolar 2020 - 2021.
 
Clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar beneficiaza de vacanta in saptamana 26 octombrie - 3 noiembrie 2019.


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

cand incepe scoala 2019cand incepe scoala 2019 2020structura an scolar 2019 2020cand incep copiii scoala in septembrie 2019cand incep copiii scoala 2019


x
Lasa un raspuns



Comentarii [8 comentarii]Adauga comentariul tau
30Aug.2019

Cori 30 Aug. 2019 00:34:47

Dar hotarati-va odata!!! E 9 sau 16 cum ar trebui septembrie??.
28Aug.2019

Ioana M 28 Aug. 2019 22:19:21

15 septembrie ar trebui sa ramana data anceperii, asa cum a fost de atatia atatia ani. Dintr o data nu mai ajung săptămanile pt programa ,desi s au scos si 2 săptămani de vacanta intersemestriala ,iar acum sa anceapă si cu o săptămană mai repede. Asa ceva....Doar răutăți antre politicieni si pt binele cui? Al nimănui.....
28Aug.2019

Catalina 28 Aug. 2019 09:13:39

si noi vrem sa inceapa scoala pe 16 septembrie. nu am intalnit parinti, copii sau profesori care sa doreasca alt lucru. Iar s-au politizat opiniile si din dorinta de a se contrac cu dna Dancila au facut o defavoare copiiilor, merita inca o saptamana de vacanta. da, o vacanta de toamna nu strica nici pentru gimnaziu, copii nu sunt roboti...
27Aug.2019

Ana Cristina 27 Aug. 2019 16:15:16

Felicitari domnului senator pentru aceasta propunere!!! 15 septembrie era data traditionala la care debuta anul scolar pentru zeci de generatii de elevi si niciodata nu au existat probleme,ba, dimpotriva,era o perioada optima pentru toti: parinti,elevi,profesori etc.. Pe aceasta cale,in numele unei populatii majoritare care imbratiseaza aceasta initiativa,fac un apel catre domnul senator Liviu Pop,pe care il apreciem pentru initiativele sale de-a lungul timpului,sa faca posibil acest lucru sI IN ACEST AN SCOLAR -2019-2020.Stim ca e posibil,inca, sa se realizeze acest lucru.Trebuie sa ne gandim si la parintii cu posibilitati reduse care la inceputul lunii septembrie ii insotesc sau trimit pe copii in vacanta, la faptul ca-n multe scoli se lucreaza inca ,dar si la alte motive intemeiate ,pe care majoritatea le cunoastem si care impun amanarea inceperii noului an scolar. DOMNULE SENATOR ,VA RUGAM,,FACETI VIABILA ACEASTA PROPUNERE SI PENTRU ACEST AN SCOLAR! Cu respect,va multumim anticipat!
22Aug.2019

Pereș Diana 22 Aug. 2019 18:54:44

Sunt foarte mulțumită dacă școala ancepe an 16 septembrie!!! Și doresc succes celor care inițiază aceasta modificare!!!! Și la fel de mulțumită as fi dacă ar beneficia și cei din cls 5-8 de o vacanta de o săptămană pana la Crăciun. Au foarte multe materii, teste, proiecte, cărți de lectura, teme, ei nu merita putina odihna?
20Aug.2019

Marcela Alexandru 20 Aug. 2019 10:31:13

Cel mai bine ptr toată lumea sa se anceapă cursurile pe 16 septembrie. Nu mai modificați datele..... Faceți ceva eficient pentru școală, pentru educație...
20Aug.2019

Dobre Lucia Carmen 20 Aug. 2019 08:59:43

E o propunere perfecta pentru inceperea scolii in a 3-a saptamana ziua de luni din luna septembrie.
Eu speram ca si in acest an scolar va fi valabila aceasta propunere.
Mentionez ca sunt profesoara si inceperea anului scolar in a 3-a saptamana a lunii septembrie ar fi benefica atat pentru elevi cat si pentru profesori.
19Aug.2019

Niki 19 Aug. 2019 17:11:09

15 septembrie. Lasati o data asa scoala, nu mai zapaciti!!!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//