Modificari Titularizare 2023: Proba practica, evaluata cu "Admis/Respins". Repartizarea candidatilor se face pe baza notelor de la proba scrisa

De Portal Invatamant
la 14 Iun. 2023
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari Titularizare 2023: Proba practica, evaluata cu "Admis/Respins". Repartizarea candidatilor se face pe baza notelor de la proba scrisa14Iun.2023

Ministerul Educatiei modifica Metodologia-cadru de mobilitate a cadrelor didactice de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2023-2024, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, a renuntat la inspectiile la clasa pentru Titularizare.

Pe 9 iunie 2023, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta ce stabileste ca, in acest an, concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (Titularizare) in invatamantul preuniversitar, in sesiunea 2023, consta intr-o proba scrisa pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educatiei, FARA inspectia la clasa. 
 

Modificari Titularizare 2023

 
Prin urmare, conform proiectului de ordin publicat pe edu.ro, pentru a se titulariza, candidatii trebuie sa obtina la proba scrisa minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioada determinata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5. 
 
Un candidat poate opta pentru repartizare doar in judetele sau in municipiul Bucuresti in care a depus dosar de inscriere conform Calendarului.

Examenul de Titularizare se apropie - noile Teste Rezolvate + Metodica !
...vezi AICI lista completa a testelor <<  
 
In cazul posturilor care necesita sustinerea unor probe practice/orale candidatii vor fi evaluati prin calificative „Admis/Respins”.
 
Repartizarea candidatilor pe posturi didactice/catedre se realizeaza in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la proba scrisa, in limita numarului de posturi didactice/catedre din lista afisata pentru concurs, cu respectarea conditiilor prezentei Metodologii,
 

Titularizare 2023: noile reguli pentru candidati

 
"Ministrul Educatiei emite prezentul ordin:
Art. I Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2023-2024, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nr. 6218/2022, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1095 si nr. 1095 bis din 14 noiembrie 2022, se completeaza dupa cum urmeaza:
 
1. La Capitolul VIII, dupa Sectiunea a 7-a, se adauga o noua sectiune, Sectiunea a 8-a, cu urmatorul cuprins:
 
Sectiunea a 8-a
Organizarea si desfasurarea concursului national pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar in temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 56/2023 pentru instituirea unor masuri privind buna functionare a sistemului de invatamant
 
Art. 811
(1) In temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 56/2023 pentru instituirea unor masuri privind buna functionare a sistemului de invatamant, in sesiunea iulie 2023, concursul national consta in proba scrisa in profilul postului didactic solicitat, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educatiei.
 
(2) In conditiile alin. (1) nu sunt aplicabile prevederile art. 64 alin. (3)-(6), (8) si (9), art. 67 alin. (12) si (16), art. 68 alin. (6)-(8) si anexelor nr. 5-11 la Metodologie.
 
(3) Candidatii care solicita ocuparea, prin concurs, de posturi didactice/catedre vacante/rezervate la unitati de invatamant avand clase/grupe speciale de limbi straine cu program intensiv si/sau bilingv sau clase/grupe cu predare in limbile minoritatilor nationale sustin o proba practica/orala de cunoastere a limbii moderne/minoritatii in care urmeaza sa se faca predarea, conform anexei nr. 4 la Metodologie, cu exceptia cadrelor didactice titulare pe posturi didactice/catedre similare, a candidatilor care sustin proba scrisa specifica pentru ocuparea unui post in invatamantul primar sau prescolar cu predare in limba minoritatii in care urmeaza sa se faca predarea, a candidatilor care au finalizat cu diploma studii universitare cu specializarea in limba minoritatii in care urmeaza sa se faca predarea, precum si a candidatilor care au efectuat studiile in limba minoritatii in care urmeaza sa se faca predarea.
 
(4) Candidatii care au efectuat studiile in Romania in limbile minoritatilor nationale sau in alte tari si solicita ocuparea, prin concurs, de posturi didactice/catedre vacante/rezervate la clase/grupe cu predare in limba romana sustin o proba orala de cunoastere a limbii romane, conform anexei nr. 4 la Metodologie, cu exceptia candidatilor pe a caror diploma de studii este inscrisa specializarea „Limba romana” sau „Limba si literatura romana”, a candidatilor care au efectuat studiile in alte tari in limba romana si a candidatilor care sustin proba scrisa specifica pentru ocuparea unui post in invatamantul primar sau prescolar cu predare in limba romana ori a unei catedre de limba si literatura romana.
 
(5) Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate la clasele/grupele/unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi/clase/grupe de elevi cu deficiente de auz, respectiv elevi/clase/grupe de elevi cu deficiente de vedere, candidatii sustin o proba practica potrivit anexei nr. 12 la Metodologie.
 
(6) Probele practice/orale, prevazute la alin. (3)-(5), se evalueaza prin calificative „Admis/Respins”. La aceste probe nu se admit contestatii, rezultatul stabilit de comisia de organizare si desfasurare a probelor ramanand definitiv. Rezultatul „Admis” ramane valabil si pentru etapele ulterioare ale mobilitatii personalului didactic/concursul judetean/etapele mobilitatii personalului didactic/concursurile care se desfasoara pe parcursul anului scolar 2023-2024.
 
(7) Pentru angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina la proba scrisa minimum nota 7 (sapte), iar pentru angajarea pe perioada determinata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci). Pentru departajare, in cazul notelor egale obtinute la proba scrisa, se aplica, in ordine, criteriile prevazute la art. 65.
 
(8) Un candidat poate opta pentru repartizare doar in judetele sau in municipiul Bucuresti in care a depus dosar de inscriere conform Calendarului.
 
(9) Cadrul didactic angajat cu contract individual de munca pe durata de viabilitate a postului/catedrei care participa la concursul national, sesiunea iulie 2023, si obtine minimum nota 7 (sapte) la proba scrisa sustinuta in specialitatea postului didactic/catedrei pe care este angajat poate solicita repartizarea pe perioada nedeterminata pe postul didactic/catedra pe care este angajat, in conditiile prevazute la art. 64 alin. (13). In situatia in care cadrul didactic angajat pe durata de viabilitate a postului/catedrei nu obtine minimum nota 7 (sapte) la proba scrisa, dar obtine cel putin minimum nota 5 (cinci) ramane angajat pe durata de viabilitate a postului/catedrei, conform deciziei de repartizare pe post/catedra.
 
(10) Posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate pentru concurs se repartizeaza de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului, conform precizarilor Ministerului Educatiei.
 
(11) Repartizarea candidatilor pe posturi didactice/catedre se realizeaza in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la proba scrisa, in limita numarului de posturi didactice/catedre din lista afisata pentru concurs, cu respectarea conditiilor prezentei Metodologii, in ordinea prevazuta la art. (74).
 
Art. 812 Prevederile art. 811 se completeaza cu celelalte prevederi ale prezentei Metodologii care reglementeaza organizarea si desfasurarea concursului national, sesiunea iulie 2023, in conditiile in care acestea nu contravin dispozitiilor privind organizarea si desfasurarea acestui concurs in temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 56/2023.”
 
Art. II Directia Generala Management Resurse Umane si Retea Scolara din cadrul Ministerului Educatiei, inspectoratele scolare si unitatile de invatamant duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 
Art. III Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I".

Proiectul de ordin a fost pus in consultare publica pe edu.ro. Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro. 

 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

titularizare 2023proba practica titularizare 2023ministerul educatiei


x
Lasa un raspuns



Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
16Iun.2023

Radu Maria 16 Iun. 2023 15:29:11

Cei care au sustinut deja proba practica si au obtinut intre 5 si 7 pot sa mearga la proba scrisa?
Multumesc!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//