Media la Titularizare: mare atentie la modul de calcul! Nota de la inspectia la clasa este foarte importanta anul acesta

De Portal Invatamant
la 10 Iul. 2024 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Media la Titularizare: mare atentie la modul de calcul! Nota de la inspectia la clasa este foarte importanta anul acesta10Iul.2024

Media la Titularizare 2024 se calculeaza dupa o formula prevazuta in Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar si cuprinde nota obtinuta de candidat la proba practica sau inspectia speciala la clasa, respectiv nota de la proba scrisa.

Formula de calcul Medie Titularizare 2024

 

(Nota examen scris×3+nota inspectie):4

 
Anul trecut, pe fondul grevei generale in invatamant, Ministerul Educatiei a luat decizia ca inspectiile la clasa sa nu mai conteze la media finala de la Titularizare, avand in vedere ca nu toate cadrele didactice au reusit sa sustina aceste inspectii. Potrivit unor declaratii facute la acea vreme de ministrul Ligia Deca, aproximativ 60% dintre inspectiile anuntate nu s-au putut efectua.
 
"Din informatiile de la inspectoratele scolare, vineri, 9 iunie, erau neefectuate peste 18.000 de inspectii din totalul de aproximativ 31.000. Asta inseamna ca aproximativ 60% dintre inspectiile anuntate nu se pot efectua. (...) Nu mai este timp fizic in cele 5 zile de scoala ramase, incepand de luni, pentru ca ele sa fie efectuate. Acestora li se adauga cele peste 1.500 de probe practice neefectuate, care reprezinta aproape 70% din totalul probelor practice”, a precizat atunci Ligia Deca.
 
Prin urmare, in acest an, pe grupurile de Facebook dedicate concursului de angajare in invatamant au aparut mai multe intrebari referitoare la calculul mediei la Titularizare 2024.

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI 
(pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)


Pentru a elimina orice confuzie, redam in randurile de mai jos un extras referitor la media la Titularizare 2024 din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar, in anul scolar 2024 - 2025.
 

Metodologie Titularizare 2024-2025

 
"Art. 64
(3) Concursul national consta in proba practica sau inspectie speciala la clasa in profilul postului didactic solicitat si proba scrisa, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educatiei, conform art. 248 alin. (6) din Legea nr. 198/2023, cu modificarile ulterioare. 
 
(4) Inspectia speciala la clasa in profilul postului se desfasoara pe durata unei ore de curs si se evalueaza prin note de la 10 la 1, conform anexei nr. 5. Rezultatele la aceasta proba se aduc la cunostinta candidatilor in ziua sustinerii probei. Proba se inregistreaza audio. 
 
(5) Probele practice de profil, pentru posturile care sunt conditionate pentru ocupare de proba practica, se desfasoara conform anexelor nr. 4 si 6-12 si se evalueaza prin note de la 10 la 1. Rezultatele la aceste probe se aduc la cunostinta candidatilor in ziua sustinerii probelor. Nota obtinuta la proba practica in profilul postului sau la inspectia speciala la clasa in profilul postului are o pondere de 25% in media de repartizare. 
 
(6) Candidatii care nu obtin la inspectia speciala la clasa sau la proba practica minimum nota 5 (cinci) nu pot participa la proba scrisa. Candidatii care nu obtin la inspectia speciala la clasa in profilul postului sau la proba practica in profilul postului minimum nota 7 (sapte) nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata. Cadrul didactic care a obtinut cel putin media 8 (opt) la inspectiile la clasa in profilul postului, dar nu mai putin de 7 (sapte) la fiecare dintre acestea, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2024, pe parcursul anului scolar 2023-2024, poate folosi acest rezultat si in cadrul concursului national, sesiunea 2024, pentru angajare pe perioada nedeterminata sau determinata. Cadrul didactic care a obtinut cel putin media 5 (cinci) la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2024, pe parcursul anului scolar 2023-2024, poate folosi acest rezultat si in cadrul concursului national, sesiunea 2024, pentru angajare pe perioada determinata, pentru posturile didactice/catedrele care nu necesita proba practica/orala. In situatia in care candidatul opteaza si pentru sustinerea inspectiei speciale la clasa in cadrul concursului national, sesiunea 2024, la media finala a concursului se ia in calcul nota obtinuta la inspectia speciala la clasa in cadrul concursului. Media obtinuta la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2024, pe parcursul anului scolar 2023-2024, se poate folosi numai pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor in unitatile de invatamant din judetul/municipiul Bucuresti in care candidatul este inscris la examenul national de definitivare in invatamant.   
 
(7) Proba scrisa se sustine pe baza subiectelor elaborate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, in concordanta cu programele specifice pentru concurs, in specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educatiei. Proba scrisa se evalueaza prin note de la 10 la 1. Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie in colaborare cu directia de resort din cadrul Ministerului Educatiei, care are in atributii coordonarea invatamantului in limbile minoritatilor nationale, asigura, la cererea candidatilor, traducerea subiectelor in limbile minoritatilor nationale. ISJ/ISMBtransmit, in scris, Centrului National de Politici si Evaluare in Educatie si directiei de resort din cadrul Ministerului Educatiei care coordoneaza concursul national, conform Calendarului, disciplinele de concurs la care se solicita traducerea si limba materna pentru care candidatii au optat, de exemplu: matematica, limba maghiara. Candidatii care sustin probele in limbile minoritatilor nationale primesc simultan varianta de subiecte atat in limba materna, cat si in limba romana. Nota obtinuta la proba scrisa are o pondere de 75% in media de repartizare. 

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI 
(pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 

Cum se calculeaza media la Titularizare 

 
(8) Pentru angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului sau cel putin media 8 (opt) la inspectiile la clasa in profilul postului in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2024, pe parcursul anului scolar 2023-2024, conform alin. (6), iar media de repartizare se calculeaza astfel: [(nota obtinuta la proba scrisa)*3+(nota obtinuta la proba practica/inspectia speciala la clasa)]/4.
 
(9) Pentru angajarea pe perioada determinata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului sau cel putin media 5 (cinci) la inspectiile la clasa in profilul postului in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2024, pe parcursul anului scolar 2023-2024, conform alin. (6), iar media de repartizare se calculeaza astfel: [(nota obtinuta la proba scrisa)*3+(nota obtinuta la proba practica/inspectia speciala la clasa)]/4.
 
(10) Pentru proba scrisa, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie stabileste 3 (trei) variante de subiecte si baremele de evaluare aferente. Procedura specifica de transmitere si preluare a subiectelor se stabileste de catre Ministerul Educatiei si se comunica ISJ/ISMB.
 
(11) Concursul national, sesiunea 2024, se organizeaza si se desfasoara in perioada prevazuta de Calendar. In aceeasi perioada pot organiza concurs si unitatile de invatamant particular, in conditiile prezentei Metodologii. (...)."

Potrivit metodologiei examenului de titularizare, probele practice/orale și inspectiile speciale la clasa se desfasoara in perioada 29 mai-28 iunie 2024. Candidatii care nu obtin la inspectia speciala la clasa sau la proba practica minimum nota 5 (cinci) nu pot participa la proba scrisa. Proba scrisa este programata pe 17 iulie 2024.

Important! In perioada 27 mai-30 iunie 2024 pot participa la probele practice/orale si inspectiile la clasa si cadrele didactice titulare ramase cu reducerea de activitate nesolutionata sau a caror reducere de activitate a aparut in perioada martie-mai 2024.

Cadrele didactice titulare solicitate pentru detasare in interesul invatamantului pot participa la probele practice/orale in perioada 27 mai – 14 iunie 2024.
 

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

medie titularizare 2024titularizare 2024inspectie titularizare 2024


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//