In atentia profesorilor care cer sa amane sustinea gradelor didactice: Precizari privind inspectiile pentru gradul I si II

De Portal Invatamant
la 02 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia profesorilor care cer sa amane sustinea gradelor didactice: Precizari privind inspectiile pentru gradul I si II02Sep.2024

Aprobarea cererilor de amanare a examenelor pentru obtinerea gradelor didactice I si II este de competenta inspectoratelor scolare judetene, in conformitate cu prevederile Metodologiei privind formarea continua a personalului din invatamantul preuniversitar, aprobate prin OMECTS nr. 5561/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Amanare grad didactic II

 
Potrivit art. 23(5) din metodologie, candidatii inscrisi la examenul pentru acordarea gradului didactic II- sesiunea 2024 care "nu au putut sustine proba scrisa de examen datorita unor motive obiective sustinute cu documente, si au fost declarati neprezentati", pot solicita amanarea gradului didactic II.
 
Candidati se pot reinscrie pentru sustinerea acestor probe ale examenului in sesiunea imediat urmatoare, cu aprobarea consiliului de administratie al ISJ.
 
Pentru solicitarea amanarii gradului didactic II, candidatii aflati in una din situatiile de mai sus, vor depune, la Registratura ISJ, cererea de amanare insotita de documente justificative pentru solicitarea amandarii.
 
Amanarea poate fi solicitata pentru un an scolar, iar pentru candidatii aflati in perioada concediului de crestere si ingrijire a copilului, amanarea poate fi solicitata pentru 2 ani scolari. In asemenea situatii, cadrele didactice vor depune atasat la cererea de amanare o adeverinta, emisa de unitatea de invatamant in care isi desfasoara activitatea, in care sa fie specificata perioada concediului pentru cresterea si ingrijirea copilului.
 
Atentie! Inspectia speciala este valabila numai pentru anul scolar in care a fost efectuata. In consecinta, inspectia speciala se va relua in anul scolar in care cadrul didactic sustine examenul pentru obtinerea gradului didactic II.
 
Candidatii care vor obtine aprobarea inspectoratului scolar pentru amanarea gradului II pentru sesiunea 2024, vor intocmi un nou dosar de inscriere care va cuprinde toate documentele prevazute in OMECTS nr. 5561/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele doua procese verbale de la inspectiile curente efectuate. Fisa de inscriere si celelalte documente vor fi completate pentru sesiunea 2025.
 
Dosarele intocmite de candidati vor fi depuse la unitatea de invatamant si apoi la ISJ, in perioada prevazuta de calendar. Atentie, termenul de depunere a dosarelor cu cereri de amanare este comunicat de fiecare inspectorat scolar judetean. Consultati site-urile ISJ-urilor de care apartineti pentru mai multe informatii.


NOU! A aparut Agenda Cadrului Didactic anul scolar 2024-2025. Utila, spectaculoasa si distractiva! Grabiti-va sa o achizitionati la un pret special de PRECOMANDA<<
 

Amanare grad didactic I

 
Potrivit art. 35(21) din metodologie, candidatii inscrisi la examenul pentru acordarea gradului didactic I- seria 2023 — 2025 (depunerea lucrarii pana la 31.08.2024) "admisi la colocviul de admitere, care nu au putut elabora si depune in termen lucrarea metodico-stiintifica", datorita unor motive obiective argumentate cu documente, pot solicita amanarea depunerii lucrarii metodico-stiintifice in anul scolar urmator".
 
Pentru solicitarea amanarii gradului didactic I, candidatii aflati in situatia de mai sus, vor depune, la Registratura ISJ, cererea de amanare insotita de documente justificative pentru solicitarea amanarii, adeverinta eliberata de departamentul pentru pregitirea personalului didactic (DPPD) care sa confirme promovarea colocviului de admitere (art. 35 din OMECTS nr.5561/2011), acordul scris al coordonatorului lucrarii metodico-stiinifice si documente care justifica motivul amanarii.
 
Amanarea poate fi solicitata pentru un an scolar, iar pentru candidatii aflati in perioada concediului de crestere si ingrijire a copilului (CIC), amanarea poate fi solicitata pentru 2 ani scolari. In asemenea situatii, cadrele didactice vor depune atasat la cererea de amanare, o adeverinta emisa de unitatea de invatamant in care isi desfasoara activitatea, in care sa fie specificata perioada concediului pentru cresterea si ingrijirea copilului.
 
Pentru a putea finaliza examenul pentru obtinerea gradului didactic I, cadrele didactice care au solicitat si obtinut aprobarea consiliului de administratie al ISJ pentru amanarea finalizarii probelor examenului de grad I trebuie sa se asigure ca inspectiile curente efectuate si promovate anterior solicitarii amanarii vor fi valabile pana in anul in care urmeaza sa finalizeze examenul de grad.

NOU! A aparut Agenda Cadrului Didactic anul scolar 2024-2025. Utila, spectaculoasa si distractiva! Grabiti-va sa o achizitionati la un pret special de PRECOMANDA<<
 

Reluarea examenului pentru obtinerea gradului II de catre cadrele didactice inscrise la gradul II, sesiunea 2024, care s-au prezentat la proba scrisa a examenului si au fost declarate respinse

 
Cadrele didactice inscrise la examenul pentru acordarea gradului didactic II — sesiunea 2024, care au participat la proba scrisa a examenului si au fost declarate respinse, pot relua examenul pentru obtinerea gradului didactic II, conform art. 23 alin. (4) din OMECTS nr. 5561/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
"Candidatii declarati respinsi la examenul de acordare a gradului didactic II se pot reinscrie pentru sustinerea examenului prin depunerea unui nou dosar de inscriere si cu parcurgerea tuturor etapelor precizate in prezenta metodologie”
 
Pentru a se putea reinscrie (depunere dosar in octombrie 2025) cadrele didactice aflate in situatia de mai sus, trebuie sa solicite, printr-o cerere tip (se depune in octombrie 2024), efectuarea in anul scolar 2024-2025 a inspectiei curente 1.
 

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

amanare grad didacticinspectie specialainspctie grad didacticanul scolar 2024-2025


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//