Fonduri de 80 de milioane de euro pentru formarea cadrelor didactice in Pedagogie Digitala, anunta Ligia Deca

De Portal Invatamant
la 22 Oct. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri de 80 de milioane de euro pentru formarea cadrelor didactice in Pedagogie Digitala, anunta Ligia Deca22Oct.2024

Peste 100.000 de cadre didactice isi vor dezvolta competentele-cheie de pedagogie digitala, fiind asigurate in acest sens fonduri in valoare de 80 de milioane de euro prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), a afirmat, luni, ministrul Educatiei Ligia Deca.

"Pentru digitalizarea in educatie avem nevoie de profesori care sa aiba competente de pedagogie digitala. Raspundem acestei nevoi si formam peste 100.000 de cadre didactice pentru a-si dezvolta competentele-cheie de pedagogie digitala, cu fonduri in valoare de 80 de milioane de euro prin PNRR. Am semnat, alaturi de reprezentantii unor institutii de invatamant superior si de alti furnizori de formare, contractele pentru cele 18 proiecte declarate castigatoare pentru apelul de proiecte "Pedagogie digitala pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar"", a scris Ligia Deca pe Facebook.
 
In opinia ministrului Educatiei, acesta reprezinta inca un pas pentru a avea cadre didactice mai bine pregatite pentru a integra eficient progresul tehnologic in practicile de predare la clasa
 

Lista proiectelor admise pentru Apelul "Pedagogie digitala"


In luna august 2024, Ministerul Educatiei a publicat lista finala cu proiectele admise la finantare in cadrul apelului PNRR: Pedagogie digitala pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar.
 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


 
Acest program de formare continua a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar de stat are ca obiectiv dezvoltarea competentelor digitale si de pedagogie digitala pentru a integra eficient tehnologiile in practicile de predare, a pregati elevii pentru era digitala si pentru a creste calitatea educatiei, vizand toate activitatile specifice, de la predare, evaluare, comunicarea cu parintii si pana la crearea si schimbul de continut si resurse digitale.
 
Apelul vizeaza dezvoltarea competentelor de Pedagogie digitala pentru cel putin 100.000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar de stat de la toate nivelurile (educatie timpurie, primar, gimnazial, liceal, postliceal), astfel cum sunt mentionate la alin. (1) de la art. 15 din Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023. Profesorii inscrisi vor participa la programele de formare in domeniul educatiei digitale integrate si al tranzitiei digitale in vederea utilizarii tehnologiei in scop pedagogic.
 
Cel putin 50.000 de cadre didactice care participa la acest program de formare vor produce materiale educationale deschise ce vor fi publicate pe o platforma care va cuprinde o colectie de lectii multimedia care sa serveasca drept modele de bune practici pentru fiecare arie curriculara/disciplina de studiu, pentru diferite nivele de educatie.
 
Programul se adreseaza in special cadrelor didactice din zonele rurale si din alte medii defavorizate, care vor avea prioritate in selectia grupului tinta. De asemenea, vor avea prioritate si cadrele didactice de la nivel gimnazial si liceal.

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

pedagogie digitalaligia decaformare continua profesoricompetente digitale


x
Lasa un raspuns



Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//