Dispare Titularizarea?
"Ai nevoie de formare de calitate, de selectie corecta si de o rasplata pe masura. De ce avem un sistem de selectie prost? Ei bine, pentru ca in 2011, am facut prin Legea Educatiei un sistem corect de selectie care elimina titularizarea in sistem, iar scoala putea sa isi aleaga cei mai buni profesori care voiau sa lucreze in acea scoala, dar eu ce sa fac daca, in 2012, s-a schimbat dinamica politica si s-a revenit la aceasta metoda pacatoasa de a alege profesorii, titularizarea", a spus Funeriu, la Europa FM.
In legatura cu evaluarea profesorilor, Daniel Funeriu a spus ca trebuie evaluate toate cadrele didactice: "Obligatoriu sa se faca un audit al calitatii profesorilor din sistem, sa fie evaluati toti profesorii, dar sa nu facem o evaluare punitiva. In urma acestei evaluari a tuturor profesorilor, sa i se ofere fiecaruia, in functie de rezultatul evaluarii o formare de unu sau doi ani, exact de ceea ce observam ca ei au nevoie, iar dupa doi ani sa ii reevaluam", a completat el.
Discutia a plecat de la
rezultatele de la Titularizarea de anul acesta, unde rata de promovare este de 44,47% (inainte de contestatii), in scadere fata de anii trecuti.
Titularizarea este angajarea intr-o scoala, pe o perioada nedeterminata. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la examenul scris, cat si la inspectia la clasa in profilul postului.