Corectarea digitalizata, folosita si la Titularizare si Definitivat. Sorin Ion: "Avantajele sunt mult mai mari decat dezavantajele"

De Portal Invatamant
la 23 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Corectarea digitalizata, folosita si la Titularizare si Definitivat. Sorin Ion: "Avantajele sunt mult mai mari decat dezavantajele"23Sep.2024

Corectarea lucrarilor scrise la Titularizare 2025 si Definitivat 2025 se va face digitalizat, anunta Sorin Ion, secretar de stat in Ministerul Educatiei, intr-o interventie la un post de televiziune. Platforma de evaluare digitalizata, utilizata in prezent la simulari si la examenele nationale ale elevilor (Evaluarea Nationala si Bacalaureat), este gestionata de Ministerul Educatiei, iar capacitatea de procesare si de stocare a platformei este asigurata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Sorin Ion a anuntat, la Canal 33, ca examenele nationale si concursurile profesorilor vor fi organizate, in continuare, cu evaluare digitalizata a lucrarilor.
 
”Vom merge mai departe cu digitalizarea corecturii lucrarilor de la toate examenele nationale si concursurile profesorilor, pentru ca si Titularizarea, si Definitivatul, si cele doua mari examene pentru copii se vor evalua in acest fel. Experienta anului precedent este foarte incurajatoare si feedback-ul primit din sistem, de asemenea, ne da curajul de a continua cu acest demers”, a declarat Sorin Ion.
 
Potrivit lui Sorin Ion, feedback-ul primit in legatura cu folosirea platformei de evaluare digitalizata, utilizata in prezent la simulari si la examenele nationale ale elevilor, este unul foarte bun. 
 
"Dupa examenele din vara, am adresat celor participanti un chestionar de feedback. Au raspuns la el circa 20.000 de profesori, atat profesori evaluatori, cat si profesori din centrele de examen. O sa publicam, probabil foarte curand, si rezultatele chestionarului, repet, foarte incurajatoare. O majoritate covarsitoare a celor intervievati a fost de acord ca acesta este modul in care trebuie sa continuam cu evaluarea lucrarilor. Avantajele sunt mult mai mari decat dezavantajele si, atunci, preferam sa mergem mai departe. Mai mult decat atat, acum deja avem experienta. Atunci cand am utilizat platforma, de exemplu la Evaluarea Nationala pentru 160.000 de lucrari concomitent, a functionat foarte bine. Stim si punctele mai slabe, stim si unde avem de facut corectii, si avem si timp suficient. Deci cuvantul de ordine va fi, in continuare, digitalizare mai ales ca, in acest an scolar care tocmai a inceput, cuvantul de ordine ar fi investitii in scoli”, a declarat secretarul de stat.
 
Potrivit Ministerului Educatiei, pentru evaluarea digitalizata se folosesc scanere distribuite si instalate in fiecare centru de examen. Lucrarile sunt scanate in sala de examen, la sfarsitul probei scrise, in prezenta candidatului, fiind incarcate pe platforma de evaluare de catre profesorii asistenti. Secretizarea lucrarii se face automat, in momentul incarcarii, nemaifiind necesar a fi facuta de catre candidati/profesorii asistenti.
 
Ulterior, lucrarile sunt repartizate automat si aleatoriu, prin intermediul platformei, catre evaluatori aflati in alt judet decat judetul din care provin candidatii.
 
Va reamintim, proba scrisa la Definitivat 2025 este programata pe 8 iulie 2025. 
 

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

evaluare digitalizatasorin ioncorectare digitalizatadefinitivat 2025titularizare 2025


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//