Examen Suplinitori calificati si necalificati 2024. Probele incep pe 29 august, repartizarile au loc in perioada 3- 4 septembrie

De Portal Invatamant
la 29 Iul. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examen Suplinitori calificati si necalificati 2024. Probele incep pe 29 august, repartizarile au loc in perioada 3- 4 septembrie29Iul.2024

Examenele pentru suplinitori in 2024 sunt pe 29 si 30 august. Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2024 - 2024 cuprinde referiri cu privire la concursul/ testarea judeteana pentru calificati/ necalificati. Pentru orele de examen consultati site-urile Inspectoratelor Judetene.

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate la nivelul judetului/municipiului Bucuresti se desfasoara in perioada 27 august – 4 septembrie 2024, potrivit Calendarului mobilitatii personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar pentru anul scolar 2024 – 2025.
 
Potrivit Art.97, alin (1) din Metodologia-cadru, in situatia in care, pana la inceperea cursurilor, nu pot fi ocupate toate posturile didactice/catedrele declarate vacante/rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic de predare calificat angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata sau cu personal didactic de predare calificat in regim de plata cu ora, in conditiile prezentei Metodologii, ISJ/ISMB organizeaza, la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti, concursuri pentru ocuparea posturilor didactice in vederea angajarii cu contract individual de munca pe perioada determinata a personalului didactic de predare calificat. 
 
In mod exceptional, pana la inceperea cursurilor, ISJ/ISMB pot organiza testari prin interviu si lucrare scrisa, in profilul postului solicitat, in vederea angajarii cu contract individual de munca pe perioada determinata a personalului fara studii corespunzatoare postului.

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI  (pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 
Conditiile de inscriere si de participare la concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate sunt aceleasi ca si cele pentru concursul national.
 

Concurs suplinitori calificati 2024

 
Concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate consta in proba practica/orala sau inspectie speciala la clasa si proba scrisa in profilul postului didactic/catedrei, potrivit programelor specifice pentru concurs in vigoare, aprobate prin ordin al ministrului educatiei.
 
Candidatii care nu au sustinut probe practice/orale in cadrul concursului national de Titularizare 2024 pot sustine aceste probe in cadrul concursului organizat la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti, conform Calendarului. Probele practice/orale de profil pentru posturile care sunt conditionate pentru ocupare de proba practica/orala se organizeaza, se desfasoara si se evalueaza potrivit anexelor 4 si 6-12, de o comisie constituita la nivel judetean/nivelului municipiului Bucuresti, conform art. 68 alin. (3)-(5). La aceste probe nu se admit contestatii in cadrul concursului organizat de ISJ/ISMB la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti, nota stabilita de comisia de organizare si desfasurare a inspectiilor speciale la clasa/probelor practice/orale ramanand definitiva. 
 
Candidatii care nu au participat la concursul national sau care nu au obtinut cel putin nota 5 (cinci) la inspectia speciala la clasa in cadrul concursului national, sesiunea 2024, ori cel putin media 8 (opt) la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2024, pe parcursul anului scolar 2023-2024, pot participa la concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti si au obligatia ca in termen de 30 de zile de la inceperea cursurilor sa sustina inspectia speciala la clasa organizata de o comisie constituita la nivelul unitatii de invatamant/unui grup de unitati de invatamant. Inspectia speciala la clasa in profilul postului se desfasoara pe durata unei ore de curs si se evalueaza prin note de la 10 la 1, conform anexei nr. 5. 

Rezultatele la aceasta proba se aduc la cunostinta candidatilor in ziua sustinerii probei, iar la aceasta proba nu se admit contestatii. Dupa repartizarea acestor candidati pe post, inspectorul scolar general al ISJ/ISMB emite decizia de repartizare in regim de plata cu ora pe o perioada de 30 de zile de la data inceperii cursurilor anului scolar. In situatia in care candidatul promoveaza inspectia speciala la clasa in profilul postului, inspectorul scolar general al ISJ/ISMB emite decizia de repartizare pe post/catedra in baza rezultatului obtinut la concurs si candidatul incheie contract individual de munca pe perioada determinata cu directorul unitatii de invatamant.
 
Proba scrisa se sustine pe baza subiectelor elaborate de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de elaborare a subiectelor, baremelor de evaluare si de evaluare a lucrarilor scrise, constituita prin decizia inspectorului scolar general al ISJ/ISMB, in concordanta cu programele specifice pentru concurs in specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educatiei, si se evalueaza prin note de la 10 la 1. 

Proba scrisa se desfasoara in aceleasi conditii ca si proba scrisa din cadrul concursului national. Durata de redactare a lucrarii scrise este de 4 (patru) ore. Nota obtinuta la proba scrisa are o pondere de 75% in media de repartizare.

Candidatii trebuie sa aiba minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala, iar media de repartizare se calculeaza astfel: 
 
[(nota obtinuta la proba scrisa)*3+(nota obtinuta la proba practica/inspectia speciala la clasa)]/4. 
 
Pentru candidatii care au participat la concursul national, sesiunea 2024, si au obtinut cel putin nota 5 (cinci) la inspectia speciala la clasa/proba practica in cadrul acestui concurs ori cel putin media 8 (opt) la inspectiile la clasa in profilul postului, in cadrul examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2024, pe parcursul anului scolar 2023-2024, media de repartizare la concursul organizat de ISJ/ISMB la nivel judetean/nivelul municipiului Bucuresti se determina luand in calcul aceste rezultate. 

Concurs suplinitori necalificati 2024

 
Testarea personalului fara studii corespunzatoare postului consta in interviu si lucrare scrisa. La testarea organizata pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor ramase vacante se pot prezenta si persoane care au absolvit cel putin liceul, cu diploma de bacalaureat.

Lucrarea scrisa se sustine inaintea interviului. Durata de redactare a lucrarii scrise este de 3 (trei) ore. Lucrarea scrisa si interviul se evalueaza cu note de la 10 la 1. Lucrarea scrisa are o pondere de doua treimi din nota finala, restul, respectiv o treime, reprezinta rezultatul evaluarii in urma desfasurarii interviului.
 
Nota minima de promovare, atat a lucrarii scrise, cat si a interviului, este 5 (cinci). Candidatii pot contesta rezultatul evaluarii lucrarii scrise. 
 
In vederea sustinerii interviului, comisia pentru organizarea si desfasurarea testarii personalului fara studii corespunzatoare postului elaboreaza bilete cu intrebari, pe baza tematicii specifice elaborate de Ministerul Educatiei. Candidatul extrage un bilet si raspunde la intrebarile continute de acesta. Contestatiile privind organizarea si desfasurarea interviului se adreseaza, in scris, la ISJ/ISMB si se solutioneaza de consiliul de administratie al ISJ/ISMB.

In cazul in care exista egalitate de medie intre candidatii fara studii corespunzatoare postului care au sustinut testarea, prioritate la ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante au in ordine:
 
a) candidatii care au continuitate pe post/catedra, care frecventeaza modulele de pedagogie sau de perfectionare organizate in cadrul caselor corpului didactic ori de alte institutii agreate de Ministerul Educatiei, conform legii si care au obtinut cel putin calificativul „Bine”;
b) candidatii cu domiciliul sau resedinta in localitatea in care se afla postul didactic/catedra solicitata;
c) candidatii cu studii superioare in specialitatea postului, fara examen de licenta;
d) candidatii cu studii superioare care se recalifica in specialitatea postului;
e) candidatii in curs de calificare in specialitatea postului;
f) candidatii care au participat sau participa la cursuri de perfectionare organizate in cadrul caselor corpului didactic ori de alte institutii agreate de Ministerul Educatiei, conform legii.
 

Calendar angajare profesori suplinitori calificati 2024

 
18) Organizarea concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate la nivelul judetului/municipiului Bucuresti:
 
a) depunerea si inregistrarea dosarelor, validarea si revalidarea fiselor de inscriere;
Perioada: 27-28 august 2024
 
b) organizarea si desfasurarea probelor practice/orale in profilul postului;
Termen: 29 august 2024
 
c) desfasurarea probei scrise si comunicarea rezultatelor;
Termen: 30 august 2024
 
d) depunerea contestatiilor, analizarea, rezolvarea acestora si comunicarea rezultatelor finale.
Zilele: 30 si 2 septembrie 2024

Calendar angajare profesori suplinitori necalificati 2024

 
19) Organizarea la nivelul judetului/municipiului Bucuresti a testarii pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate:
 
a) depunerea si inregistrarea dosarelor de inscriere;
 Perioada: 27-28 august 2024
 
b) desfasurarea probei scrise, a interviului in cadrul testarii si comunicarea rezultatelor;
Termen: 30 august 2024
 
c) depunerea contestatiilor, analizarea, rezolvarea acestora si comunicarea rezultatelor finale;
Zilele: 30 si 2 septembrie 2024
 
20) Repartizarea posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate in sedinta de repartizare organizata la nivelul inspectoratului scolar, in ordine, dupa cum urmeaza:
a) repartizarea candidatilor conform prevederilor art. 94 alin. (7) din Metodologie;
b) repartizarea candidatilor conform prevederilor art. 96 alin. (3) din Metodologie;
c) repartizarea candidatilor conform prevederilor art. 103 alin. (1) si (2) din Metodologie;
d) ocupareaposturilor didactice/catedrelor ramasevacante/rezervate, conform prevederilor art. 104 alin. (1) si (2) din Metodologie.
Perioada: 3-4 septembrie 2024 
 
Nota: (1) In perioada 27-30 august 2024 se pot efectua detasari in interesul invatamantului, conform prevederilor art. 84 alin. (1)-(5) din Metodologie, pentru cadrele didactice titulare anterior concursului national, sesiunea 2024, precum si pentru cadrele didactice debutante din invatamantul preuniversitar de stat si particular prevazute la art. 24 alin. (4) si (6) din Metodologie, care au promovat examenul national pentru obtinerea definitivarii in invatamant, sesiunea 2024. Aceste detasari nu se considera in afara Calendarului si nu se analizeaza in cadrul comisiilor paritare constituite la nivelul inspectoratelor scolare, iar pentru aceste detasari nu este necesar avizul Ministerului Educatiei.
 
(2) In situatia in care anumite perioade prevazute in prezentul Calendar includ si zile nelucratoare sau zile libere stabilite prin lege, activitatile prevazute in perioadele respective se organizeaza si se desfasoara in zilele lucratoare din perioadele respective.
 

Model Cerere de inscriere la concursul de suplinire 2024


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.




 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

suplinitori necalificatiexamen suplinitori necalificatiprofesori suplinitoriconcurs suplinitori calificatisuplinitori calificati


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//