Concediu suplimentar de 10 zile pentru directorii din Dolj: la o vechime de peste 15 ani, concediul de odihna este de 38 zile

De Portal Invatamant
la 24 Oct. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concediu suplimentar de 10 zile pentru directorii din Dolj: la o vechime de peste 15 ani, concediul de odihna este de 38 zile24Oct.2024

Directorii unitatilor de invatamant din judetul Dolj primesc 10 zile in plus la concediul de odihna aferent anului scolar 2024-2025, potrivit unei decizii luate in Comisia Paritara de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.

Decizia, luata oficial pe 12 septembrie 2024, prevede ca acest concediu suplimentar se acorda personalului didactic de conducere din unitatile de invatamant si unitatile conexe, in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca. 
 
Asa se face ca, pentru directorii cu o vechime de peste 15 ani in invatamant, concediul de odihna total ajunge la 38 de zile libere platite.
 
"Va facem cunoscuta Hotararea Comisiei Paritare de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj din data de 12.09.2024 conform careia se acorda 10 zile suplimentare de concediu aferent anului 2024-2025, pentru personalul didactic de conducere din unitatile de invatamant si unitati conexe”, se arata intr-o nota informativa transmisa tuturor scolilor si gradinitelor din Craiova si judetul Dolj.


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


 
Va reamintim, conform prevederilor din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel de Sector de Negociere Colectiva Invatamant Preuniversitar, concediul de odihna pentru personalul didactic de conducere din scoli si gradinite se acorda in functie de vechimea in munca, in perioada vacantelor scolare, astfel:
a) pana la 5 ani vechime - 21 de zile lucratoare;
b) intre 5 si 15 ani vechime - 24 de zile lucratoare;
c) peste 15 ani vechime - 28 de zile lucratoare.
 
La aceste zile se adauga un concediu suplimentar de 5 - 10 zile, stabilit in comisia paritara de la nivelul unitatii/institutiei, conform Contractului Colectiv de Munca semnat in 2023. 
 
Trebuie mentionat ca sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite nu se includ in durata concediului de odihna anual. 
 
In Legea invatamantului preuniversitar nr.198/2023 se arata ca personalul de conducere, de indrumare si control din invatamantul preuniversitar beneficiaza de concediu de odihna conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si contractului colectiv de munca unic la nivel de sector de negociere colectiva invatamant preuniversitar.

La inceputul lunii octombrie, Ministerul Educatiei a pus in consultare publica un proiect referitor la Normele metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic, de conducere, de indrumare si control si al personalului de cercetare din invatamantul de stat.

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

concediu de odihnaisj doljconcediu suplimentar directoriconcediu personal de conducere


x
Lasa un raspuns



Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//