Educatia fizica din scoala determina transferul unor cunostinte si deprinderi ca spiritul de echipa si fair-play-ul, cultiva respectul, constientizarea sociala si asupra propriului corp, ofera o intelegere generala a ‘regulilor jocului’, notiuni pe care elevii le pot folosi ulterior mai prompt la alte discipline scolare sau in situatii de viata.
Ministrul Tineretului si Sportului a subliniat la finalul anului trecut importanta dezvoltarii unui parteneriat cu Ministerul Educatiei, care sa duca la programe sportive de masa si la o educatie pentru un stil de viata sanatos inca din scoala: „Sa spunem ca in scoli exista jumatate de clasa scutita la sport, iar cealalta jumatate prefera sa faca ore suplimentare la matematica. Sa spunem ca nu avem competitii scolare, ca avem cluburi sportive care platesc cinci antrenori la tenis sportiv. Aceasta este realitatea in Romania. Si sportul de masa ar trebui sa devina o prioritate pentru oricine, tine de sanatatea oricarui popor. Nu pot sa dezvolt sportul de masa daca nu am un partener in Ministerul Educatiei, daca nu am baze sportive pe care sa le pun la dispozitia celor care vor sa practice sport. Aceste lucruri trebuie rezolvate. Nu sunt foarte complicate lucrurile, insa trebuie sa schimbam educand", a mai spus ministrul Tineretului si Sportului.
In unele tari din Europa, educatia fizica nu se limiteaza doar la orele din trunchiul comun, ci este integrata in activitatea zilnica de rutina a scolii. De exemplu, in scolile din Danemarca, cursantii practica ‘alergarea de dimineata’ inainte de a incepe activitatea la clasa. in alte tari sunt extinse pauzele pentru a se putea efectua activitati fizice pe terenul de sport sau in sala de gimnastica.
Popescu 05 Feb. 2020 09:30:04
Acest document este oficial emis de Inspectorat? asta este tot ce poate sa scoata ... date neactualizare vezi in josul paginii ... varsta de participare, apar ani precedenti 2018 ... ...serios ... rusine !!! daca este un document oficial.