Simulare Evaluarea Nationala si BAC 2020. Lista Continuturilor de pregatit pentru Simulari, Calendar si detalii despre organizare

De Laura Galescu
la 29 Ian. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simulare Evaluarea Nationala si BAC 2020. Lista Continuturilor de pregatit pentru Simulari, Calendar si detalii despre organizare29Ian.2020

Elevii de clasa a VIII-a si a XII-a urmeaza sa sustina simularile examenelor nationale 2020. Va prezentam calendarul pentru Simulare Evaluarea Nationala 2020 si Simulare Bac 2020, impreuna cu lista de continuturi pe care trebuie sa le pregateasca elevii si detalii despre organizare, conform ordinului nr. 3066/2020.

 
simularii evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si al simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2019-2020
 
a) Simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a
 
23 martie 2020 Limba si literatura romana - proba scrisa
24 martie 2020 Matematica - proba scrisa
25 martie 2020 Limba si literatura materna - proba scrisa
3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

 
b) Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national
 
23 martie 2020 Proba E) a) - proba scrisa - Limba si literatura romana
24 martie 2020 Proba E) c) - proba scrisa - proba obligatorie a profilului
25 martie 2020 Proba E) b) - proba scrisa - Limba si literatura materna
26 martie 2020 Proba E) d) - proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii
3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor
 
LISTA continuturilor pentru simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2019-2020

 



 
 

LISTA continuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national in anul scolar 2019-2020
 
 
 
 
Portal Invatamant va recomanda cele mai eficiente CULEGERI de pregatire pentru Evaluarea Nationala 2020 si Bacalaureat 2020 ...detalii si comenzi aici >>

Va prezentam ordinul nr. 3066/2020 privind organizarea simularii evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2019-2020, si pentru aprobarea calendarului acestora:
 
In temeiul prevederilor art. 77 alin. (5) si ale art. 94 alin. (2) lit. e) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare,

In baza art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2019 privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative,
 
in temeiul art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile si completarile ulterioare,
 
ministrul educatiei si cercetarii emite prezentul ordin.
 
Art. 1. -
(1) Se aproba organizarea simularii evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2019-2020, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv ale unui examen de bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
(2) Simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a se organizeaza numai pentru elevii claselor a VIII-a; la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national participa numai elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa.
Art. 2. -
Se aproba Calendarul simularii evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si al simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2019-2020, prevazut in anexa nr. 1.
Art. 3. -
(1) Disciplinele la care se organizeaza simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2019-2020 sunt: limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna), matematica.
(2) Lista continuturilor pentru simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a in anul scolar 2019-2020 este cea prevazuta in anexa nr. 2.
Art. 4. -
(1) Disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national pentru elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa in anul scolar 2019-2020 sunt: limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale), matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
(2) Lista continuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national pentru elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa in anul scolar 2019-2020 este cea prevazuta in anexa nr. 3.
Art. 5. -
Desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2019-2020, se realizeaza in baza unei proceduri, care va fi comunicata inspectoratelor scolare.
Art. 6. -
(1) Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national in anul scolar 2019-2020 sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.
(2) Notele obtinute la simularile nationale nu se trec in catalog. Prin exceptie, la solicitarea scrisa a elevului, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.
(3) Rezultatele obtinute la simularile nationale nu vor fi afisate si nu vor fi facute publice.
Art. 7. -
(1) Fiecare inspectorat scolar poate organiza in luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unitatilor de invatamant gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judetului/municipiului Bucuresti, in scopul stimularii pregatirii elevilor in vederea sustinerii evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si a examenului de bacalaureat national.
(2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului scolar poate fi organizata si pentru elevii claselor a XI-a.
(3) Subiectele simularilor din luna mai a anului 2020 se elaboreaza pentru fiecare disciplina de catre un grup de lucru constituit la nivelul fiecarui inspectorat scolar.
(4) La simularile din luna mai a anului 2020 subiectele se elaboreaza conform programelor pentru evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a si programelor pentru examenul de bacalaureat national.
(5) Calendarul simularilor din luna mai a anului 2020 se elaboreaza la nivelul fiecarui inspectorat scolar si se comunica unitatilor de invatamant imediat dupa finalizarea simularilor nationale.
(6) Rezultatele obtinute de elevi la simularile din luna mai a anului 2020 sunt analizate la nivelul fiecarei clase, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, precum si in sedinte cu parintii.
(7) Notele obtinute la simularile din luna mai a anului 2020 nu se trec in catalog. Prin exceptie, la solicitarea scrisa a elevului, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.
Art. 8. -
Directia generala invatamant secundar superior si educatie permanenta, Directia generala educatie timpurie, invatamant primar si gimnazial, Directia generala inspectie si control, Directia minoritati, Centrul National de Evaluare si Examinare, inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti si unitatile de invatamant duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 9. -
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. 10. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
 
Ministrul educatiei si cercetarii,
Cristina Monica Anisie

Simularile examenelor nationale au rolul de a-i obisnui pe elevi cu atmosfera de examen. Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE) si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse pana la aceasta data.
 
Corectarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori, de regula, din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.
 
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate pentru imbunatatirea performantelor scolare. La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.


Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt pentru clasele IX-XII?

Ai copilul in clasele IX-XII?

Liceul necesita un efort de adaptare si de invatare constanta. Pentru ca la final urmeaza cel mai important test: examenul de BACALAUREAT!

Vestea buna? Va puteti ajuta copilul!

Solutii moderne pentru pregatirea examenelului de BACALAUREAT!

…Vezi AICI toate REDUCERILE >>


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

simulare bac 2020simulare evaluare 2020simulare evaluarea nationala 2020calendar simulare evaluarea nationala 2020calendar bac 2020materie simulare bacmaterie simulare evaluarea nationala


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//