Elevii romani isi subestimeaza potentialul in cursa globala pentru universitatile de top. Acest test gratuit dezvaluie ce au cu adevarat nevoie

De Portal Invatamant
la 24 Oct. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii romani isi subestimeaza potentialul in cursa globala pentru universitatile de top. Acest test gratuit dezvaluie ce au cu adevarat nevoie24Oct.2024

78% dintre elevi au descoperit pentru prima data ca au sanse reale sa fie admisi la universitati de top din strainatate.

Pe masura ce tot mai multi elevi romani vizeaza universitati din top 100 precum Oxford, Harvard, Cambridge, Bocconi, ESADE si University of Amsterdam, un nou instrument dezvoltat de Upgrade Education combate miturile si presupunerile legate de ceea ce este necesar pentru a obtine un loc la aceste institutii prestigioase. Rezultatele preliminare ale unui studiu pilot, la care au participat sute de elevi, arata ca 78% dintre acestia isi subestimeaza semnificativ potentialul.
 
Drumul catre universitatile de top este adesea obturat de conceptii gresite, spune Tinu Bosinceanu, fondatorul Upgrade Education. Notele nu spun intreaga poveste. Multi elevi nu realizeaza ca abilitati precum leadershipul, gandirea critica si activitatile extracurriculare sunt la fel, daca nu chiar mai importante ca notele.
 
Cand Upgrade Education a lansat pentru prima data testul de admitere in vara acestui an, 410 de elevi romani au participat la pilot. Rezultatele au fost neasteptate: 78% dintre elevi au descoperit pentru prima data ca au sanse reale sa fie admisi la universitati de top din strainatate. Desi multi aveau un parcurs academic solid, le lipsea intelegerea a ceea ce universitatile de top prioritizeaza in procesul de admitere.
 
Un elev dintr-un liceu public din Bucuresti a reflectat: Inainte sa dau testul, ma gandeam sa aplic la universitati de nivel mediu din Europa. Dar rezultatele mi-au aratat ca, prin indrumarea potrivita, as putea tinti mai sus, la Oxford sau Cambridge.
 

Ce au aratat rezultatele testului pilot

Datele din studiul pilot au relevat urmatoarea distributie:
 
  • 78% dintre elevi aveau o baza solida si potential sa intre la universitati din top 100, dar aveau nevoie de imbunatatiri majore in arii precum gandirea critica, leadership, consolidarea profilului extracurricular si rationamentul matematic si solutionarea problemelor.
  • 17% dintre elevi puteau intra la universitatea tintita din top 100 continuand pregatirea fara suport suplimentar. O parte dintre acestia au optat sa acceseze expertiza mentorilor Upgrade in domeniul admiterii la studii in strainatate pentru a se asigura ca-si maximizeaza sansele de a intra la facultatea dorita.
  • 5% dintre elevi nu aveau sanse sa intre la universitati din top 100 din lume si au fost respinsi, neputand beneficia de pregatire cu mentorii Upgrade Education pentru ca aveau sanse minime sa fie admisi.

Ce abilitati esentiale le lipsesc elevilor romani in procesul de admitere la universitatile de top?

  • Gandirea critica: O componenta fundamentala pentru structura unui profil academic puternic. Fara aceasta abilitate, elevii nu reusesc sa isi exprime clar si coerent ideile in eseuri si aplicatii, un element central in procesul de admitere.
  • Abilitati soft (leadership, networking, comunicare): Aceste competente sunt vitale pentru interviurile de admitere si pentru a se integra in comunitatile academice. Multi elevi nu sunt suficient de pregatiti sa demonstreze aceste aptitudini la nivelul cerut de universitatile de top.
  • Profil extracurricular: Elevii nu au un CV suficient de bine construit, care sa includa realizari semnificative in activitati extracurriculare. Toate universitatile de prestigiu cer un CV solid, care sa demonstreze implicarea in proiecte si activitati relevante.
  • Rationamentul matematic: Chiar si pentru programe unde matematica nu este esentiala (cum ar fi dreptul sau psihologia), universitatile internationale cer adesea rezultate la examene standardizate, precum SAT. Elevii care nu stapanesc suficient rationamentul matematic intampina dificultati in a atinge scoruri competitive.
Aceste rezultate arata pregatirea inegala a elevilor romani pentru admiterea la universitatile de top - chiar si cei cu profiluri academice solide pot sa nu aiba increderea sau strategia necesara pentru a aplica la institutii mai competitive.
 

Un semnal de alarma

Pentru multi dintre acesti elevi, testul de admitere a fost o revelatie. 40% dintre participanti nu stiau ca, cu anumite imbunatatiri - precum rafinarea strategiei de aplicare sau consolidarea abilitatilor de leadership - ar putea creste semnificativ sansele de admitere la universitatile de top.
 
„Elevii presupun adesea ca notele excelente sunt suficiente, dar testul nostru a aratat ca procesul de admitere este mult mai complex,” spune Bosinceanu. „Leadershipul, rezolvarea problemelor si activitatile extracurriculare sunt elemente-cheie pe care universitatile de top le cauta, dar multi elevi nu stiu cum sa scoata in evidenta aceste puncte forte.”
 

Testul gratuit este acum deschis pentru inca 500 de elevi

Dupa succesul studiului pilot, Upgrade Education ofera acum testul de admitere pentru inca 500 de elevi in acest an. Acestia se pot inscrie sa dea testul cu unul dintre mentorii din program aici: https://upgrade.education/vorbeste-cu-un-mentor/.
 
Accesul este limitat pentru ca abordarea personalizata si adaptata a Upgrade Education presupune ca fiecare rezultat este analizat de mentori experimentati, care ajuta la crearea unui plan de actiune individualizat pentru succesul viitor.
 
„Testul nu este nici o evaluare academica, nici orientare in cariera, ci un instrument care dezvaluie abilitatile reale de care elevii au nevoie pentru a se impune pe scena globala. Le ofera claritate.” explica Bosinceanu. „Pentru multi dintre ei, acest test este primul moment in care isi vad adevarata competitivitate pe scena globala. Le schimba dramatic parcursul.”
 

Competitia globala pentru universitati este acerba si creste anual

Concurenta pentru locurile la universitatile de elita globale este din ce in ce mai dura. Potrivit datelor din 2023:
 
  • Universitatea Oxford a primit 23.818 aplicatii pentru doar 3.300 de locuri, cu o rata de acceptare de doar 14%.
  • Universitatea Harvard a inregistrat un record de 61.220 de aplicatii pentru clasa din 2027, cu o rata de acceptare de 3,41%, cea mai scazuta din istoria sa.
  • Universitatea Cambridge a primit aproape 24.500 de aplicatii pentru aproximativ 4.000 de locuri, cu o rata de acceptare de 16%.

Cum ajuta Upgrade Education elevii sa isi indeplineasca visurile academice?

Upgrade Education are misiunea de a rezolva decalajul dintre educatia traditionala si cerintele complexe ale universitatilor si pietei muncii moderne. Prin cursurile si serviciile sale de mentorat, compania pregateste tinerii atat pentru succes academic, cat si profesional. „Vrem sa ne asiguram ca acesti elevi nu doar vor excela academic, ci vor dobandi si competentele necesare pentru a se adapta si integra rapid pe piata muncii,” explica Tinu Bosinceanu, fondatorul Upgrade Education.


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

universitatestudii in strainatateadmitere facultate


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//