Conform unui studiu recent, 85,5% dintre profesori considera ca elevii trebuie sa beneficieze de cate un laptop ca instrument de invatare. Motivul? Laptopul ofera avantajul portabilitatii, este usor de utilizat si, in plus, poate fi personalizat cu usurinta!
Tehnologia poate, intr-adevar, sa fie un ajutor de incredere pentru elevii care au nevoie de un instrument pentru documentare, pentru redactarea comentariilor sau a referatelor si chiar pentru cei care au pasiuni legate de IT.
Dvs., ca profesor, cu siguranta sunteti cu atat mai apreciat cu cat aveti cunostinte din mai multe domenii. Imaginati-va cat de incantati ar fi elevii dvs. daca la finalul anului ati avea diplome personalizate pentru fiecare dintre ei, cu un design creat chiar de dvs. in Photoshop!
Va trebui sa redactati textele in Word, sa tineti evidentele personale in Excel si asa mai departe. Asadar, veti avea si dvs. nevoie de aceleasi programe pe care le folosesc discipolii acestui secol!
Cele mai folosite programe
1) Browser
Majoritatea utilizatorilor unui calculator (si specialistii cu atat mai mult) folosesc un alt program pentru PC. Preferatele sunt: Google Chrome, Mozilla Firefox si Opera.
2) Instrumentele Office
Instrumentele Office, indiferent ca vin de la Microsoft sau din pachetul gratuit Open Office sunt aceleasi. Utilizatorii folosesc aproape zilnic
-
Word-ul (program pentru generare de texte si aranjarea lor in pagina);
-
Excel-ul (program pentru tinerea evidentelor prin generarea de tabele, diagrame si formule)
-
PowerPoint-ul (program pentru realizarea de prezentari in format electronic: slide-show-uri).
Photoshop-ul este un program folosit la nivel mondial de fotografi, designeri, artisti digitali si, desigur, de catre amatori pasionati de artele vizuale. Cu ajutorul lui, puteti crea
-
afise care sa va ajute la predarea lectiilor;
-
fise care sa ilustreze tematica abordata la o ora anume (stim ca majoritatea scolilor nu mai furnizeaza materialele necesare predarii);
-
materiale deosebite pentru zilele de Scoala altfel;
-
certificate de merit sau diplome personalizate pentru elevii dvs.!
4) Antivirus
Acesta nu ar trebui sa lipseasca: dupa instalarea sistemului de operare (Windows, cel mai adesea), este necesara instalarea driver-elor corespunzatoare si a unui antivirus care sa apere toate datele ce urmeaza a fi stocate, precum si toate datele dvs. cibernetice din online.
Exista atat programe antivirus cu plata, cat si programe "on trial"(varianta de proba, gratuita).
5) Arhivator/dezarhivator
Acesta este un instrument optional, insa este recomandat sa il aveti pentru a putea, printre altele:
-
dezarhiva kit-urile de instalare pentru alte programe;
-
dezarhiva documente care va vor fi trimise ulterior;
-
arhiva fisiere de orice tip, pentru a optimiza spatiul folosit si timpul necesar transmiterii lor.
Incepeti prin a comanda Ghidul Photoshop pentru Incepatori – cel mai dificil program din acest top!
Indrumarile de pe CD sunt explicate de specialistii Rentrop&Straton pe intelesul tuturor, astfel incat atat copiii, cat si cei mai atehnici adulti sa poata folosi acest instrument aproape magic de manipulare grafica!