Descopera texte unice (din arhiva personala) ale poetului Nichita Stanescu: "De dor de sufletul lui Andersen" - o comoara literara ascunsa!

De Portal Invatamant
la 11 Apr. 2024 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descopera texte unice (din arhiva personala) ale poetului Nichita Stanescu: "De dor de sufletul lui Andersen" - o comoara literara ascunsa!11Apr.2024

Stimate cititor, descopera o comoara literara ascunsa! Te invitam sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, din arhiva poetului Aceste texte, pastrate cu grija in arhiva personala a autorului si aduse la lumina cu acordul sotiei sale, Dora Stanescu, te vor fascina si te vor purta intr-o calatorie literara surprinzatoare, la peste 40 de ani de la trecerea poetului in nefiinta.

Titlul volumului este cel pe care Nichita Stanescu insusi l-a scris pe coperta dosarului in care a strans respectivele texte: De dor de sufletul lui Andersen – cu referire la povestitorul danez Hans Christian Andersen, pentru ca, asa cum vei vedea, cele mai multe dintre aceste texte sunt de fapt mici poezii/basme/fabule, care se incadreaza perfect in universul copilariei, fara sa aiba insa ca destinatari doar copiii.
 

"De dor de sufletul lui Andersen" - o comoara literara ascunsa!

 
Vei recunoaste imediat stilul inconfundabil al lui Nichita, cu alaturari total surprinzatoare de cuvinte in ritmuri jucause, care creeaza, per ansamblu, o combinatie scanteietoare de suprarealism, absurd si umor. 

...click AICI pentru Formularul de comanda<<
 
Volumul De dor de sufletul lui Andersen, publicat la editura Rentrop & Straton, este, fara exagerare, o comoara care a stat ascunsa timp de peste 4 decenii si care este acum scoasa la lumina, oferind mostre unice din creativitatea artistica debordanta a celui considerat cel mai mare poet roman din perioada postbelica. 


Ilustratiile volumului sunt realizate chiar de nepoata poetului, Clara Vasilescu


Desenate in tuse dadaiste, desprinse parca din visele profunde ale unui copil, aceste ilustratii constituie ele insele un element de atractie si, prin doza lor de fantastic, absurd si neprevazut, formeaza perechi perfecte cu textele poetului. Putem vorbi, asadar, despre un volum de familie: Nichita Stanescu si nepoata lui. 
 

In total, volumul De dor de sufletul lui Andersen cuprinde cca. 40 de astfel de texte ce constituie o intalnire proaspata si spectaculoasa cu Nichita Stanescu, o intalnire insotita de o emotie similara, cum spuneam, descoperirii unei comori. Este exact aceeasi emotie care te-ar incerca daca ai fi anuntat ca a fost descoperit un manuscris cu o a 6-a Scrisoare a lui Mihai Eminescu sau o noua piesa de teatru a lui Ion Luca Caragiale.

Comanda chiar ACUM acest volum!

 

3 lucruri de stiut despre Nichita Stanescu

 
1) Nichita Stanescu (1933-1983) este unul dintre cei mai importanti scriitori de limba romana, din categoria rara a inovatorilor de limbaj poetic, distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor (de 4 ori) si cu
Premiul international „Johann Gottfried von Herder”.
 
2) In 1980, scriitorul suedez Arthur Lundkvist l-a propus Academiei Suedeze pentru includerea pe lista candidatilor la Premiul Nobel pentru Literatura, Nichita Stanescu fiind nominalizat alaturi de nume mari precum Max Frisch, Jorge Borges sau Leopold Sedar Senghorn.
 
3) Versul preferat al lui Nichita Stanescu era din Mihai Eminescu.
- Ce poem iti place mai mult?, l-a intrebat amicul Aurelian T. Dumitrescu.
- „Oda in metru antic”, i-a raspuns Nichita, pentru ca incepe cu cel mai frumos vers care s-a scris vreodata in limba romana: „Nu credeam sa-nvat a muri vreodata”. 


Comanda volumul "De dor de sufletul lui Andersen" si te vei numara printre privilegiatii care vor avea acces la aceste texte originale ale lui Nichita Stanescu, extrase chiar din arhiva sa personala!
Definitivat - Sfaturi pentru Nota 10
Teste Rezolvate + Metodologie pentru examenul de Definitivat

DEFINITIVAT - modele de Teste. ATENTIE la modificarile aparute in legislatie si metodologie:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

nichita stanescupoezii nichita stanescude dor de sufletul lui andersenvolum poezii


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//