Cum sa le povestesti copiilor despre imunitate pe intelesul lor

De Portal Invatamant
la 28 Nov. 2023 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa le povestesti copiilor despre imunitate pe intelesul lor28Nov.2023

Asa cum este firesc, bunastarea si sanatatea copiilor sunt cele mai importante scopuri ale parintilor, care sunt in acelasi timp, prilej de preocupare dar si de bucurie, iar asta incepe cu un stil de viata echilibrat. Iar daca ne gandim la sanatate, este imposibil sa nu ne indreptam atentia catre imunitate, unul dintre cei mai importanti piloni ai bunastarii.

Imunitatea este un gardian al corpului nostru, care are nevoie de ajutorul mai multor prieteni si aliati ca sa lupte impotriva inamicilor, cum ar fi virusii si bacteriile. Antrenamentul acestui important paznic se face  zi de zi, de cele mai multe ori fara ca noi sa sesizam. Dar sunt si momente pe care le putem observa si noi, atunci cand ne curge nasul sau cand avem febra. Ele sunt normale, firesti, si sunt rare ocaziile in care ar trebui sa ne ingrijoram de aparitia lor. 
 

Rolul alimentatiei in sustinerea imunitatii copiilor

 
Sanatatea, deci imunitatea, porneste de la o alimentatie sanatoasa, cu fructe si legume proaspete si gustoase. Cu fiecare culoare savuroasa din farfurie, copiii primesc nutrienti esentiali pentru construirea celui mai complex sistem de aparare natural, imunitatea. 
 
O alimentatie sanatoasa pentru cei mici poate fi reprezentata de culori si gusturi minunate! Ajuta sa le povestiti copiilor ca fructele si legumele sunt ca niste supereroi pentru imunitatea lor! Culorile vibrante, de la rosu aprins pana la verde stralucitor, ascund o adevarata comoara de nutrienti. Vitaminele si antioxidantii sunt exact ceea ce corpul copiilor nostri adora pentru a lupta impotriva inamicilor.
 
Le putem povesti copiilor cum, pe langa toate aceste legume si fructe minunate, cerealele si proteinele fac echipe incredibile pentru imunitate. Cerealele simple, fara zahar adaugat, cum ar fi ovazul, fulgii de porumb, orezul, sunt adevarate surse de energie si nutrienti pentru micuti. Nu trebuie sa uitam nici de aliatii lor, carnea si fasolea, lintea, mazarea, leguminoasele care sunt surse de protein si fier. Ele sunt ca niste caramizi pentru construirea unui sistem imunitar puternic si care ajuta casa imunitatii sa nu se clatine.
 
De asemenea, musai de mentionat si dulcele! Iata cum: o ciocolata neagra sau un fruct sunt alegeri mai bune decat dulciurile prea dulci. Ele aduc bucurie si un numar de nutrienti in plus, fara sa incarce corpul cu zahar in exces. 
 

Somnul, un aliat de incredere in consolidarea imunitatii copiilor

 
Cu un program de somn adecvat, de cel putin 10 ore pe noapte, organismul are sansa sa se odihneasca si sa-si incarce bateriile pentru aventurile de maine. Este ca si cum micutii nostri ar intra intr-o aventura magica si, pe parcursul acestei calatorii de vis, corpul lor se pregateste pentru o zi plina de energie si zambete. E incredibil cum somnul joaca un rol important in sprijinirea imunitatii copiilor! Atunci cand dorm, corpul lor este precum o mica fabrica, producand soldatii speciali ai sistemului imunitar care sunt gata sa lupte impotriva germenilor si a altor inamici.
 
Pe parcursul somnului, corpul lor se odihneste si se reface, iar asta ii ajuta sa se pregateasca pentru noile provocari. Corpul lor isi reimprospateaza trupele, regleaza hormonii si face ordine pentru a fi pregatit pentru o noua zi plina de joaca si descoperiri.
 
Si nu e doar pentru micuti! Si noi, cei mari, stim cat de important este sa ne incarcam bateriile noaptea pentru a fi in forma a doua zi. E ca si cum somnul ar fi bagheta magica pentru a mentine imunitatea puternica!
 

Miscarea in aer liber, de cel putin treizeci de minute pe zi

 
Plimbarile in aer liber, miscarea si natura, se stie deja ca ofera o multime de beneficii pentru imunitate. Soarele si aerul proaspat sunt esentiale pentru toate organismele vii, incepand cu cea mai mica planta, pana la cel mai inalt arbore. Miscarea si plimbarile in aer liber nu doar ca ii ajuta pe copii sa-si consume energia, dar ii ajuta si sa-si construiasca un sistem imunitar puternic. Soarele ofera vitamina D, care este ca un super-erou pentru sistemul lor imunitar. Si cea mai important parte este acea energie si buna dispozitie pe care o primesc de la aerul proaspat si jocurile in natura.
 
Asa ca haideti sa alergam, sa sarim si sa ne jucam afara! Miscarea si plimbarile in aer liber sunt nu doar distractive, dar sunt la propriu caramizi pentru construirea unui zid puternic impotriva bolilor, adica o copilarie plina de aventuri si sanatate!
 

Sa ne ingrijim si de mediul de acasa, sa aerisim zilnic incaperile

 
Acasa, sa incercam mereu sa mentinem un mediu placut si potrivit. Asta inseamna aerisirea incaperilor si mentinerea unei temperaturi optime, cam intre 21 si 22 de grade celsius. Caci  nu-i usor sa fii un mic luptator impotriva germenilor cand e prea cald sau prea frig in casa! Asa ca mentinerea unei temperaturi optime, este ca si cum am regla butonul confortului si sigurantei pentru micutii nostri. Corpul lor poate astfel sa se concentreze pe lupta cu orice invadator neplacut, fara sa fie distras de temperaturi extreme.
 
De asemenea, un alt punct important de avut in vedere este imbracamintea.
 
Cand  imbracam copii in functie de temperatura de afara, le permitem corpului sa regleze in mod natural temperatura, fara sa  se supraincalzeasca, sau fara sa le fie foarte frig. Se spune ca in realitate sunt foarte putine ocaziile in care copiii chiar nu pot iesi deloc afara, iar acele ocazii sunt doar temperaturile extreme. Altfel, o vestimentatie potrivita ar trebui sa fie preocuparea parintilor atunci cand copiii ies  afara, si mai putin conditiile meteo.  Alegerea hainelor potrivite pentru fiecare moment din zi e ca si cum am oferi micutilor un scut de protectie impotriva vantului sau al ploii. Un zambet la soare e minunat, dar cu o palarie si ochelari de soare, e si mai minunat! Protejandu-i de conditiile extreme, le dam sansa sa se bucure de plimbari si joaca in aer liber, fara sa-si supuna sistemul imunitar la stres.
 

Suplimentele alimentare, acei mici asistenti care sustin sistemul imunitar

 
Uneori, un supliment de vitamine sau minerale poate fi util acolo unde dieta zilnica nu asigura cantitatea necesara de nutrienti esentiali pentru un sistem imunitar puternic. De exemplu, suplimentele de vitamina D pot fi benefice, in special in zonele cu putina expunere la soare sau in sezoanele mai intunecate, pentru ca vitamina D este o parte important a sistemului imunitar. Vitaminele C si zincul sunt si ele cunoscute pentru rolul lor in sprijinirea imunitatii, fiind ca niste mici soldatei pe care te poti baza. Cu toate acestea, este important sa abordam suplimentele cu atentie, eventual in urma recomandarii medicului, pentru a vedea ce este potrivit pentru nevoile specifice ale copiilor.
 
 
Fortimmuno Kids, bogat in vitamine si minerale esentiale, a fost creat cu grija pentru a asigura o crestere si dezvoltare sanatoasa a celor mici, fiind aliatul lor de nadejde in lupta impotriva agentilor patogeni si a infectiilor.
 
In special, Fortimmuno Kids s-a dovedit a fi eficient in gestionarea infectiilor respiratorii acute sau recurente, o problema des intalnita in cazul copiilor. De asemenea, atenueaza simptomele si reduce severitatea acestora, accelerand procesul de vindecare. Astfel, Fortimmuno Kids nu doar intareste, ci si protejeaza sistemul imunitar al copiilor in toate aspectele. In plus, in perioadele de convalescenta sau dupa o boala, acesta tonifica organismul, ajutandu-i pe cei mici sa-si recastige rapid energia si forta, astfel incat sa poata reveni la activitatile lor preferate cu rapiditate.
 
Fortimmuno Kids se adreseaza copiilor incepand cu varsta de trei ani. 
 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

imunitate copiisuplimente alimentaresistem imunitar


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//