Cu atat mai mult, in cei sapte ani de acasa, micutii vor deprinde unele capacitati intelectuale, in functie de educatia si dragostea pe care le ofera chiar parintii lor.
De asemenea, mediul de viata poate oferi numeroase provocari copiilor dvs., care vor sta la baza dezvoltarii lor intelectuale.
Va prezentam 5 factori esentiali care pot contribui la dezvoltarea inteligentei copiilor dvs.:
1. Activitatea fizica - orice tip de sport este favorabil dezvoltarii frumoase a copiilor. In primul rand, activitatile fizice ajuta creierul sa se oxigeneze si organismul sa se relaxeze, iar astfel micutii pot deprinde mult mai usor informatiile noi. In al doilea rand, copiii care fac sport regulat au o capacitate mai mare de atentie, concentrare, dar si de memorare.
2. Lectura suplimentara - cititul cartilor aduce numeroase beneficii scolarilor, cum ar fi dezvoltarea culturii generale, imaginatiei si a simtului critic, imbogatirea vocabularului, integrarea in societate si multe altele.
3. Instrumentele muzicale - muzica joaca un rol important in dezvoltarea intelectuala a copiilor. Aceasta are un efect benefic asupra dezvoltarii creierului, ii ajuta pe cei mici sa invete si sa memoreze mai usor, sa fie mai echilibrati emotional, sa fie organizati si sa aiba incredere in fortele proprii. De asemenea, muzica ii ajuta pe scolari sa se adapteze mult mai usor situatiilor neconventionale, dar si sa lege mai usor relatii de prietenie.
4. Socializarea - familia are un rol extrem de important in educatia copilului, in situatia scolara si in dezvoltarea sa personala si profesionala. De asemenea, relatiile dintre parinti, dar si dintre parinti si copii, pot influenta situatia scolara a micutilor, succesul sau insuccesul lor in viata, de aceea, este important sa discutati cu cei mici aspectele importante ale vietii de familie si sa le cereti de fiecare data parerea cand urmeaza sa luati o decizie importanta, cum ar fi sa va mutati din oras, sa le schimbati scoala, etc.
5. Alimentatia - alimentatia are un rol esential in dezvoltarea intelectuala a micutilor nostri, de aceea, fiecare masa trebuie pregatita cu grija. O alimentatie corecta pentru micutii nostri consta in mese mai dese cu un aport scazut de grasimi, sare si zaharuri. Medicii nutritionisti recomanda in schimb cerealele, legumele si fructele, mancarea gatita acasa si lactate.