Ministrul Educatiei anunta rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2022: 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferente mai mici de 0,5 puncte

De Ana Ghiarasim
la 30 Iun. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Educatiei anunta rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2022: 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferente mai mici de 0,5 puncte30Iun.2022

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut declaratii de presa in ziua afisarii rezultatelor finale la Evaluarea Nationala 2022, dupa rezolvarea contestatiilor. Primele rezultate la Evaluarea Nationala au indicat o rata de promovare, la nivel national, de 82,3%. Dupa contestatii, rata de promovare a crescut la 82,4%.

Sorin Cimpeanu a anuntat ca rata de promovare la Evaluarea Nationala, dupa contestatii, a crescut la 82,4%, de la 82,3%. La nivel national, in 17 situatii, notele contestate de elevi au fost majorate cu mai mult de doua puncte.

"Au fost inregistrate 21.854 contestatii, mai multe decat anul trecut. Practic, 7,12% din totalul numarului de lucrari au facut obiectul unei contestatii. Dintre acestea 13.324 la Limba romana, 8265 la Matematica si 265 de contestatii la limba materna.  In urma evaluarii lucrarilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 82,4%. La finalul acestei etape, 122.301 elevi au medii mai mari de 5. Sunt cu aproape 28.000 de elevi cu medii peste 5 mai mult decat anul trecut. A crescut si numarul elevilor cu media generala 10. Avem inca 16 medii de zece, ajungandu-se la 237 de medii de 10. O precizare importanta: 74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferente mai mici de 0,5 puncte", a anuntat Sorin Cimpeanu.

Note schimbate cu mai mult de 2 puncte, dupa contestatiile la Evaluarea Nationala 2022 

 
Potrivit lui Sorin Cimpeanu la nivel national au existat 17 situatii in care, dupa contestatii, notele au fost schimbate cu mai mult de doua puncte.

"Este vorba despre 16 note schimbate cu mai mult de doua puncte la limba romana si o singura nota schimbata cu mai mult de doua puncte la matematica", a spus ministrul Educatiei.
 
Ministrul Educatiei a subliniat ca, la nivelul judetului Dambovita, unde evaluarea a fost facuta digital, 98,5% dintre notele contestate la Matematica au ramas nemodificate sau au suferit modificari cu diferente de maximum 50 de sutimi. In mod similar, la proba de Limba romana, niciun elev nu a avut nota modificata cu diferente de un punct sau mai mult,  81,5% dintre note fiind cu diferente sub 0,5 puncte.

Intrebat unde au fost raportate cele 17 situatii in care diferentele au fost mai mari de doua puncte, dupa contestatii, Sorin Cimpeanu a raspuns: "Sunt pe drum spre Bucuresti pentru fi corectate inca o data, a treia oara, si pentru a se vedea care sunt acei profesori care au generat aceste diferente mai mari de doua puncte. Vom cunoaste acei colegi. (...) Vom analiza si acele situatii in care am avut diferenta de evaluare pe subiectele de tip grila, pe care il consider inadmisibil. Vom cunoaste toti acei colegi. Vom lua masurile in conformitate cu cadrul legal existent".



Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

rezultate evaluare nationalarezultate evaluarea nationala 2022rezultate contestatii evaluarea nationalasorin cimpeanuministerul educatiei


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//