Astfel, au promovat examenul 9.284 de candidati, cu 780 mai multi fata de prima afisare a rezultatelor. Dintre acestia, 6.656 de candidati (rata de reusita: 34%, +2,8% in raport cu prima afisare) apartin promotiei curente, iar 2.628 de candidati provin din promotiile anterioare (rata de reusita: 29,2%, + 2,4% in raport cu prima afisare)
Au fost depuse 12.031 de contestatii, defalcate astfel: proba E)a) - 4.022, proba E)b) - 88, proba E)c) - 3.575 si proba E)d) - 4.346. Pentru 3.874 de lucrari, notele au fost modificate (prin crestere/descrestere).
Rezultate finale Bac 2023, sesiunea de toamna, dupa contestatii
Potrivit datelor de la Ministerul Educatiei, la probele scrise de la Bac 2023, sesiunea de toamna, au fost prezenti 28.558 de candidati din totalul celor 33.974 de candidati inscrisi. Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 67 de candidati.
Nota minima de promovare a fiecarei probe scrise este 5 (cinci), iar media finala necesara pentru a promova examenul este cel putin 6 (sase).
Incepand cu sesiunea din august a examenului national de Bacalaureat, Ministerul Educatiei a extins evaluarea digitala a lucrarilor candidatilor la nivelul intregii tari.
Asta inseamna ca lucrarile sunt scanate in sala de examen, la sfarsitul probei scrise, in prezenta candidatului, fiind incarcate pe platforma de evaluare de catre profesorii asistenti. Secretizarea lucrarii se face automat, in momentul incarcarii, nemaifiind necesar a fi facuta de catre candidati/profesorii asistenti. Ulterior, lucrarile sunt repartizate automat si aleatoriu, prin intermediul platformei, catre doi evaluatori aflati in alt judet decat judetul din care provin candidatii.
In sesiunile iunie - iulie 2022 si iunie - iulie 2023 ale examenului national de bacalaureat, respectiv ale evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, s-a pilotat evaluarea digitalizata a lucrarilor scrise pentru candidatii din judetele Calarasi si Dambovita.
Avantajele evaluarii digitalizate a lucrarilor de la examenele nationale
Potrivit Ministerului Educatiei, decizia de a generaliza evaluarea digitalizata este fundamentata pe urmatoarele beneficii:
• anularea costurilor pentru transportul lucrarilor dintr-un judet in altul, in vederea evaluarii;
• eliminarea birocratiei (borderourile individuale de notare, precum si cele finale sunt generate automat, odata cu finalizarea evaluarii);
• reducerea timpului de lucru destinat evaluarii;
• transmiterea, in mod automat si aleatoriu, catre alti doi evaluatori, a lucrarilor pentru care diferenta dintre notele acordate de cei doi evaluatori initiali este mai mare de un punct;
• scaderea riscului erorii umane in privinta: calcului notei finale, a acordarii altor punctaje decat cele din baremul de corectare, a introducerii notelor de pe lucrare in calculator, in vederea afisarii rezultatelor;
• posibilitatea realizarii unor analize complexe a rezultatelor examenelor, pe itemi, categorii de elevi sau scoli, pentru a valorifica rezultatele evaluarii in beneficiul elevilor.
Mehedintu Eduard Mihai 29 Aug. 2023 11:58:30
S-au afisat contestatiile??Mehedintu Eduard Mihai 29 Aug. 2023 11:58:17
S-au afisat contestatiile??Elena 29 Aug. 2023 11:14:47
La ce ora se afiseaza???