Noile sanctiuni din Statutul Elevului 2024: cand se aplica retragerea bursei, mutarea disciplinara si exmatricularea elevilor

De Portal Invatamant
la 12 Aug. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile sanctiuni din Statutul Elevului 2024: cand se aplica retragerea bursei, mutarea disciplinara si exmatricularea elevilor12Aug.2024

Statutul Elevului 2024 a fost publicat in Monitorul Oficial si vine cu mai multe completari la capitolul "Sanctionarea elevilor", astfel incat noul document sa fie pus in acord cu prevederile Legii invatamantului preuniversitar nr. 198/2023.

Conform documentului, sanctiunile ce pot fi aplicate elevilor sunt urmatoarele: observatia individuala, mustrare scrisa, retragerea temporara sau pe durata intregului an scolar a burselor de care beneficiaza elevul, mutarea disciplinara la o clasa paralela din aceeasi unitate de invatamant, suspendarea elevului pe o durata limitata de timp, conform legii, preavizul de exmatriculare, exmatricularea cu drept de reinscriere in anul scolar urmator in aceeasi unitate de invatamant, exmatricularea cu drept de reinscriere in anul scolar urmator in alta unitate de invatamant, exmatricularea fara drept de reinscriere pentru elevii din invatamantul postliceal. 
 
Redam in randurile de mai jos, integral, Capitolul din Statutul Elevului 2024 referitor la sanctionarea elevilor. 
 

Statutul Elevului 2024


Sanctionarea elevilor


SECTIUNEA 1 - Sanctiuni

Art. 16. — (1) Elevii din sistemul de invatamant de stat, particular si confesional autorizat/acreditat care savarsesc in mediul scolar abateri disciplinare, respectiv fapte prin care seincalca dispozitiile legale in vigoare, inclusiv regulamentele scolare, vor fi sanctionati in functie de gravitatea acestora conform prevederilor prezentului statut.

(2) Pentru a fi sanctionati, elevii trebuie sa comita abaterile disciplinare in spatiul unitatii de invatamant preuniversitar, in cadrul activitatilor scolare, sau, in cazul celor extrascolare organizate de cadre didactice, in afara perimetrului unitatii de invatamant, sau in cadrul activitatilor scolare sau extrascolare desfasurate in mediul online.

(3) Elevii au dreptul la aparare, conform legii.

(4) Sanctiunile ce pot fi aplicate elevilor, in functie de gravitatea faptei, sunt:
a) observatie individuala;
b) mustrare scrisa;
c) retragerea temporara sau pe durata intregului an scolar a burselor de care beneficiaza elevul;
d) mutarea disciplinara la o clasa paralela din aceeasi unitate de invatamant;
e) suspendarea elevului pe o durata limitata de timp, conform legii;
f) preavizul de exmatriculare;
g) exmatricularea cu drept de reinscriere in anul scolar urmator in aceeasi unitate de invatamant, conform legii;
h) exmatricularea cu drept de reinscriere in anul scolar urmator in alta unitate de invatamant, conform legii;
i) exmatricularea fara drept de reinscriere, pentru elevii din invatamantul postliceal.

(5) Toate sanctiunile aplicate se comunica individual, in scris, atat elevilor, cat si parintilor/reprezentantilor legali. Sanctiunea
se aplica din momentul comunicarii acesteia sau ulterior, dupa caz.

(6) Sanctionarea elevilor sub forma mustrarii in fata colectivului clasei sau al scolii este interzisa in orice context.

(7) Violenta fizica, verbala sau/si sub orice alta forma, precum si agresiunea se sanctioneaza conform dispozitiilor legale in vigoare.

(8) Sanctiunile prevazute la alin. (4) lit. d)—h) nu se pot aplica in invatamantul primar.

(9) Sanctiunile prevazute la alin. (4) lit. f)—h) se pot aplica in invatamantul obligatoriu numai in situatii foarte grave, cand prezenta elevului in scoala pune in pericol siguranta elevilor sau a personalului din scoala, afectand dreptul la educatie, respectiv la munca.

(10) Elevii care sunt sanctionati conform prevederilor alin. (4) lit. e)—h) beneficiaza de consiliere scolara, interventie psihologica si psihoterapie, precum si de activitati remediale.

(11) Activitatile remediale se desfasoara in timpul orarului scolar in care ar fi trebuit sa aiba loc cursurile, conform metodologiei de organizare a programului „Invatare remediala”.

(12) In situatia in care elevii nu participa la activitatile de sprijin organizate la nivelul unitatii de invatamant, profesorul diriginte informeaza, in scris, parintii/reprezentantii legali in acest sens.

(13) In situatia in care elevii si/sau parintii/reprezentantii legali refuza in mod repetat participarea la sedintele de consiliere scolara si/sau de interventie psihologica si psihoterapeutica si/sau alte masuri de sprijin, directorul sesizeaza situatia reprezentantilor serviciilor publice de asistenta sociala/directiilor de asistenta sociala/directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului (SPAS/DAS/DGASPC). Directorul are obligatia sa solicite serviciilor publice de asistenta sociala raportul de vizita la domiciliu si/sau rezultatele anchetei sociale.

 


SECTIUNEA a 2-a Procedura de aplicare a sanctiunilor


Art. 17. — (1) Elevii nu pot fi supusi unor sanctiuni colective.

(2) Procedura de aplicare a sanctiunilor prevazuta parcurge, in mod obligatoriu, urmatoarele etape:
a) informarea in scris a elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali cu privire la abaterile comise;
b) intervievarea, pentru cazurile de violenta, realizata in acord cu prevederile Ordinului ministrului educatiei nr. 6.235/2023 pentru aprobarea Procedurii privind managementul cazurilor de violenta asupra anteprescolarilor/prescolarilor/ elevilor si personalului unitatii de invatamant, precum si al altor situatii corelate in mediul scolar si al suspiciunii de violenta asupra copiilor in afara mediului scolar, cu modificarile ulterioare;
c) dupa caz, consultarea managerului de caz desemnat de DGASPC, in acord cu Hotararea Guvernului nr. 49/2011 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea si interventia in echipa multidisciplinara si in retea in situatiile de violenta asupra copilului si de violenta in familie si a Metodologiei de interventie multidisciplinara si interinstitutionala privind copiii exploatati si aflati in situatii de risc de exploatare prin munca, copiii victime ale traficului de persoane, precum si copiii romani migranti victime ale altor forme de violenta pe teritoriul altor state, si a raportului de evaluare multidisciplinara realizat de acesta;
d) oferirea posibilitatii de contestare a sanctiunii in scris.

(3) In procesul de sesizare si analiza disciplinara a elevilor, comunicarea cu parintii/reprezentantii legali se realizeaza in absenta elevilor, intr-un spatiu dedicat, care asigura confidentialitatea, in prezenta consilierului scolar si a mediatorului scolar, daca este necesar.

(4) Procedura de sesizare si analiza disciplinara a elevilor, precum si procedura de aplicare a sanctiunilor sunt elaborate la nivelul unitatii de invatamant si aprobate de consiliul de administratie al acesteia, in baza prevederilor prezentului statut.

(5) Procedurile prevazute la alin. (4) sunt aduse la cunostinta elevilor si parintilor/reprezentantilor legali ai acestora de catre profesorul invatator/profesorul de invatamant primar/diriginte.

Art. 18. — (1) Observatia individuala consta in atentionarea elevului cu privire la incalcarea regulamentelor in vigoare ori a normelor de comportament acceptate.

(2) Sanctiunea este propusa de profesorul pentru invatamantul primar/profesorul diriginte/cadrul didactic care a observat faptele susceptibile de sanctiune si este analizata, aprobata si aplicata de catre invatatorul/institutorul/profesorul pentru invatamantul primar/profesorul diriginte.

(3) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul clasei.

(4) Sanctiunea este consemnata in catalog si procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de proceseverbale al consiliului clasei.

Art. 19. — (1) Mustrarea scrisa consta in atentionarea elevului major/minor si informarea parintilor/reprezentantilor legali, in scris, cu privire la incalcarea regulamentelor in vigoare ori a normelor de comportament acceptate in forma continuata, cu mentionarea faptelor care au determinat sanctiunea.

(2) Sanctiunea este propusa de profesorul pentru invatamantul primar/profesorul diriginte/cadrul didactic care a observat faptele susceptibile de sanctiune si este analizata, aprobata si aplicata de catre profesorul pentru invatamantul primar/profesorul diriginte.

(3) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul clasei.

(4) Sanctiunea este consemnata in catalog si procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de proceseverbale al consiliului clasei.

(5) Sanctiunea poate fi insotita de scaderea notei la purtare, respectiv de diminuarea calificativului in invatamantul primar.

(6) Documentul continand mustrarea scrisa este inmanat elevului sau parintelui/reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta sau pe e-mail, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.

Art. 20. — (1) Retragerea temporara sau definitiva a bursei se aplica elevilor pentru incalcarea regulamentelor in vigoare sau a normelor de comportament acceptate, coroborata cu comiterea unor fapte usoare de violenta, in mod repetat.

(2) Abaterea este cercetata la nivelul clasei, de catre consiliul clasei, care propune si sanctiunea.

(3) Sanctiunea este aprobata de consiliul profesoral si aplicata de profesorul diriginte/profesorul pentru invatamantul primar.

(4) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(5) Sanctiunea este consemnata in catalog, iar procesulverbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de proceseverbale al consiliului clasei.

(6) Sanctiunea poate fi insotita de scaderea notei la purtare, respectiv de diminuarea calificativului in invatamantul primar.

(7) Documentul referitor la retragerea temporara sau definitiva a bursei este inmanat elevului sau parintelui/ reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal, sub semnatura, sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta sau e-mail, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.

Art. 21. — (1) Mutarea disciplinara la o clasa paralela, in aceeasi unitate de invatamant, se aplica pentru incalcarea grava a regulamentelor in vigoare ori a normelor de comportament acceptate, coroborata cu comiterea unor fapte de violenta sau distrugere a bunurilor scolare.

(2) Abaterea este cercetata de Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei, a faptelor de coruptie si discriminarii in mediul scolar si promovarea interculturalitatii, constituita la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, in baza hotararii consiliului de administratie, conform prevederilor Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), care propune si sanctiunea.

(3) Sanctiunea este aprobata de consiliul profesoral si aplicata de directorul unitatii de invatamant.

(4) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(5) Sanctiunea este consemnata in catalog si in registrul matricol, iar procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de procese-verbale al consiliului clasei si al consiliului de administratie al unitatii de invatamant.

(6) Sanctiunea poate fi insotita de scaderea notei la purtare, respectiv de diminuarea calificativului in invatamantul primar.

(7) Documentul referitor la mustrarea scrisa este inmanat elevului sau parintelui/reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal, sub semnatura, sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta sau e-mail, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.

Art. 22. — (1) Sanctionarea elevului cu suspendare se aplica in cazul comiterii unor fapte de violenta sau distrugere a bunurilor scolare in mod repetat, la nivelul unitatii de invatamant.

(2) Suspendarea elevului se poate realiza pentru o durata de maximum 5 zile lucratoare, nu mai mult de 15 zile lucratoare pe an.

(3) Abaterea este cercetata de Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei, a faptelor de coruptie si discriminarii in mediul scolar si promovarea interculturalitatii, constituita la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, in baza hotararii consiliului de administratie, conform prevederilor Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), care propune si sanctiunea.

(4) Sanctiunea, insotita de scaderea notei la purtare, este aprobata de consiliul profesoral si aplicata de profesorul diriginte si directorul unitatii de invatamant.

(5) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(6) Sanctiunea este consemnata in catalog si in registrul matricol, iar procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de procese-verbale al consiliului clasei si al consiliului de administratie al unitatii de invatamant.

(7) Documentul referitor la suspendarea elevului este inmanat elevului sau parintelui/reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal, sub semnatura, sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta sau e-mail, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.

Art. 23. — (1) Preavizul de exmatriculare se aplica pentru comiterea unor fapte grave de violenta sau pentru incalcarea grava a regulamentelor in vigoare.

(2) Abaterea este cercetata de Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei, a faptelor de coruptie si discriminarii in mediul scolar si promovarea interculturalitatii, constituita la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, in baza hotararii consiliului de administratie, conform prevederilor Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), care propune si sanctiunea.

(3) Sanctiunea este aprobata de consiliul profesoral si aplicata de profesorul diriginte si directorul unitatii de invatamant.

(4) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(5) Sanctiunea este consemnata in catalog si in registrul matricol, iar procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de procese-verbale al consiliului clasei si al consiliului de administratie al unitatii de invatamant.

(6) Sanctiunea este insotita de scaderea notei la purtare.

(7) Documentul referitor la suspendarea elevului este inmanat elevului sau parintelui/reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal, sub semnatura, sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta sau e-mail, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.

Art. 24. — (1) Exmatricularea consta in eliminarea elevului din unitatea de invatamant preuniversitar in care acesta a fost inscris, pana la sfarsitul anului scolar in curs, sau eliminarea definitiva, in cazul exmatricularii fara drept de reinscriere.

(2) Exmatricularea poate fi:
a) exmatriculare cu drept de reinscriere in anul scolar urmator in aceeasi unitate de invatamant si in acelasi an de studiu;
b) exmatriculare cu drept de reinscriere in alta unitate de invatamant in anul scolar urmator;
c) exmatriculare fara drept de reinscriere, pentru elevii din invatamantul postliceal.

Art. 25. — (1) Exmatricularea cu drept de reinscriere in anul scolar urmator in aceeasi unitate de invatamant si in acelasi an de studiu se aplica elevilor din invatamantul gimnazial, liceal si postliceal pentru comiterea unor abateri deosebit de grave, care au pus in pericol siguranta elevilor sau a personalului din scoala.

(2) Abaterea este cercetata de Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei, a faptelor de coruptie si discriminarii in mediul scolar si promovarea interculturalitatii, constituita la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, in baza hotararii consiliului de administratie, conform prevederilor Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), care propune si sanctiunea.

(3) Sanctiunea, insotita de scaderea notei la purtare, este aprobata de consiliul profesoral si aplicata de profesorul diriginte si directorul unitatii de invatamant.

(4) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(5) Sanctiunea se consemneaza in catalogul clasei si in registrul matricol, iar procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de procese-verbale al consiliului profesoral si al consiliului de administratie al unitatii de invatamant.

(6) Documentul referitor la exmatricularea elevului este inmanat de catre directorul unitatii de invatamant elevului sau parintelui/reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal, sub semnatura, sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta sau e-mail, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.

(7) Elevii reinscrisi au dreptul de a beneficia de sprijin suplimentar din partea cadrelor didactice pentru a fi reintegrati in colectivul clasei si in activitatile de predare-invatare-evaluare.

Art. 26. — (1) Exmatricularea cu drept de reinscriere in anul scolar urmator in alta unitate de invatamant si in acelasi an de studiu se aplica elevilor din invatamantul gimnazial, liceal si postliceal care au fost exmatriculati pentru comiterea unor abateri deosebit de grave, care au pus in pericol siguranta elevilor sau a personalului din scoala si care, in urma evaluarii realizate de consilierul scolar dupa perioada de exmatriculare, dovedesc incapacitatea de a se reintegra in acelasi colectiv de elevi sau de cadre didactice.

(2) Abaterea este cercetata de Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei, a faptelor de coruptie si discriminarii in mediul scolar si promovarea interculturalitatii, constituita la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, in baza hotararii consiliului de administratie, conform prevederilor Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), care propune si sanctiunea.

(3) Sanctiunea, insotita de scaderea notei la purtare, este aprobata de consiliul profesoral si aplicata de profesorul diriginte, directorul unitatii de invatamant si inspectoratul scolar.

(4) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(5) Sanctiunea se consemneaza in catalogul clasei si in registrul matricol, iar procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de procese-verbale al consiliului profesoral si al consiliului de administratie al unitatii de invatamant.

(6) Documentul referitor la exmatricularea elevului este inmanat de catre directorul unitatii de invatamant elevului sau parintelui/reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal, sub semnatura, sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.

(7) Elevii reinscrisi au dreptul de a beneficia de sprijin suplimentar din partea cadrelor didactice pentru a fi reintegrati in colectivul clasei si in activitatile de predare-invatare-evaluare.

(8) Elevii exmatriculati din unitatile de invatamant din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala pentru motive imputabile se pot transfera in anul scolar urmator, intr-o alta unitate de invatamant, cu respectarea prevederilor prezentului statut, ale regulamentului de organizare si functionare al unitatilor de invatamant preuniversitar si ale regulamentelor specifice.

Art. 27. — (1) Exmatricularea fara drept de reinscriere se aplica elevilor din invatamantul postliceal care au fost exmatriculati pentru comiterea unor abateri deosebit de grave, care au pus in pericol siguranta elevilor sau a personalului din scoala, in forma continuata, sau pentru alte abateri, prevazute de prezentul statut, de Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) sau de regulamentul de organizare si functionare al unitatii de invatamant sau de regulamentul de ordine interioara si care, in urma evaluarii realizate de consilierul scolar dupa perioada de exmatriculare, dovedesc incapacitatea de a se integra in colective diferite de elevi sau de cadre didactice.

(2) Abaterea este cercetata de Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei, a faptelor de coruptie si discriminarii in mediul scolar si promovarea interculturalitatii, constituita la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, in baza hotararii consiliului de administratie, conform prevederilor Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), care propune si sanctiunea.

(3) Sanctiunea, insotita de scaderea notei la purtare, este aprobata de consiliul profesoral si aplicata de profesorul diriginte, directorul unitatii de invatamant si inspectoratul scolar.

(4) In cazul contestarii sanctiunii, aceasta este solutionata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

(5) Sanctiunea se consemneaza in catalogul clasei si in registrul matricol, iar procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de procese-verbale al consiliului profesoral si al consiliului de administratie al unitatii de invatamant.

(6) Documentul referitor la exmatricularea elevului este inmanat de catre directorul unitatii de invatamant elevului, sub semnatura, sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.
 

SECTIUNEA a 3-a Sanctiuni privind nefrecventarea orelor de curs


Art. 28. — (1) Pentru toti elevii din invatamantul primar, la fiecare 20 de absente nemotivate pe an scolar din totalul orelor de studiu sau la 20% absente nemotivate din numarul de ore pe an scolar la o disciplina de studiu va fi scazut calificativul anual la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.

(2) Pentru toti elevii din invatamantul gimnazial si liceal, la fiecare 20 de absente nemotivate pe an scolar din totalul orelor de studiu sau la 20% absente nejustificate din numarul de ore pe an scolar la o disciplina de studiu/un modul de specialitate va fi scazuta media anuala la purtare cu cate un punct.

(3) Elevii care au media la purtare mai mica decat 8 in anul scolar anterior nu pot fi admisi in unitatile de invatamant cu profil militar, teologic si pedagogic.
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

sanctiuni elevisanctionarea elevilorstatutul elevuluiexmatriculare elevisanctiune


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//