Mustrarea scrisa se consemneaza in catalogul clasei. Model mustrare scrisa elevi si Procedura de sanctionare

De Portal Invatamant
la 30 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mustrarea scrisa se consemneaza in catalogul clasei. Model mustrare scrisa elevi si Procedura de sanctionare30Sep.2024

Mustrarea scrisa este una dintre sanctiunile prevazute in Legea invatamantului preuniversitar si Statutul Elevului, si consta in atentionarea elevului, in scris, de catre invatator sau profesorul diriginte, cu privire la incalcarea regulamentelor in vigoare ori a normelor de comportament acceptate.

Desi mustrarea scrisa reprezinta o masura disciplinara mai putin severa decat alte sanctiuni, ea poate avea un impact semnificativ asupra elevului. 
 

Mustrare scrisa elevi

 
Potrivit legislatiei in vigoare, mustrarea scrisa trebuie comunicata in mod individual, atat elevului, cat si parintilor sau tutorilor legali, cu mentionarea faptelor care au determinat sanctiunea.
 
Statutul Elevului prevede ca mustrarea scrisa este o sanctiune ce se aplica in cazul incalcarii regulamentelor in vigoare ori a normelor de comportament acceptate in forma continuata. Ea este propusa de invatator, profesorul diriginte sau cadrul didactic care a observat faptele susceptibile de sanctiune si este analizata, aprobata si aplicata de catre invatator /profesorul diriginte.

NOU! Pentru pregatirea eficienta a elevilor va recomandam Culegerile cu exercitii rezolvate pentru clasele I - VIII la preturi speciale ...click AICI pentru oferta completa<<<
 
Mustrarea scrisa este consemnata in catalog si procesul-verbal aferent sanctiunii este consemnat in registrul de procese-verbale al consiliului clasei. In functie de gravitatea faptei, mustrarea scrisa poate fi insotita de scaderea notei la purtare/ respectiv de diminuarea calificativului in invatamantul primar. 
 
Documentul continand mustrarea scrisa este inmanat elevului sau parintelui /reprezentantului legal, pentru elevii minori, personal sau, in situatia in care acest lucru nu este posibil, este trimis prin posta sau pe e-mail, cu confirmare de primire in termen de 5 zile lucratoare.
 
Sanctiunea aplicata elevului poate fi contestata si trebuie solutionata de consiliul clasei. In situatia in care, ca urmare a solutionarii contestatiei care a fost insotita si de scaderea notei la purtare, sanctiunea este modificata sau anulata, se poate modifica, respectiv anula, si decizia de scadere a notei la purtare.
 

Cand sunt sanctionati elevii cu mustrare scrisa?

 
Iata cateva exemple de abateri ce pot fi sanctionate cu mustrare scrisa. Atentie, sanctionarea elevilor sub forma mustrarii in fata colectivului clasei sau al scolii este interzisa in orice context.

Exemple de abateri sanctionate cu mustrare scrisa:
- peste 20 absente nemotivate
- tinuta vestimentara neadecvata mediului scolar
- folosirea unui limbaj inadecvat, manifestarea agresivitatii in limbaj si in comportament fata de colegi sau scoala
- folosirea telefonului mobil in timpul orelor
- deranjarea orelor de curs
- fumat in incinta scolii

Model mustrare scrisa elevi

 
 
Catre: 
Ref: Aplicare sanctiune pentru abatere disciplinara
 
 
 
Stimata doamna/ Stimate domn,
 
Prin prezenta va aducem la cunostinta ca fiul/fiica dumneavoastra ............, elev/eleva in clasa a ..... la ................................. a fost sanctionat(a) cu mustrare scrisa, in data de .........................conform prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara, art .... lit. ..... .
 
Faptele pentru care a fost sanctionat(a) sunt urmatoarele:
 
..........................................................
..........................................................
..........................................................
 
Mentionam ca sanctiunea va fi inregistrata in catalogul clasei, conform Art. 19 din Statutul Elevului si este/ nu este insotita de scaderea notei la purtare
 
 
 
Diriginte,                                                         Data
 
Prof.                                      
 
________________________
 
Am luat la cunostinta,
 
 
Semnatura parinte                           Semnatura elev
 
....................                       ...................
 
 
* Prezenta adresa a fost redactata in doua exemplare, cate una pentru ambele parti. 

NOU! Pentru pregatirea eficienta a elevilor va recomandam Culegerile cu exercitii rezolvate pentru clasele I - VIII la preturi speciale ...click AICI pentru oferta completa<<<
 

Etapele sanctionarii unui elev

 
Procedura de aplicare a sanctiunilor este prevazuta in Legea invatamantului preuniversitar nr.198/2023 si parcurge, in mod obligatoriu, urmatoarele etape:
a) informarea elevilor si a parintilor/tutorilor legali;
b) intervievarea elevilor, in prezenta parintilor/tutorilor legali;
c) dupa caz, consultarea managerului de caz desemnat de DGASPC, in acord cu Hotararea Guvernului nr. 49/2011 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea si interventia in echipa multidisciplinara si in retea in situatiile de violenta asupra copilului si de violenta in familie si a Metodologiei de interventie multidisciplinara si interinstitutionala privind copiii exploatati si aflati in situatii de risc de exploatare prin munca, copiii victime ale traficului de persoane, precum si copiii romani migranti victime ale altor forme de violenta pe teritoriul altor state si a raportului de evaluare multidisciplinara realizat de acesta;
d) oferirea posibilitatii de contestare a sanctiunii.
 
In procesul de sesizare si analiza disciplinara a elevilor, comunicarea cu parintii/tutorii legali se realizeaza in absenta elevilor, intr-un spatiu dedicat, care asigura confidentialitatea, in prezenta consilierului scolar si a mediatorului scolar, daca este necesar.
 
Elevii care se fac responsabili de deteriorarea sau sustragerea bunurilor unitatii de invatamant sunt obligati sa acopere, in conformitate cu prevederile Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, toate cheltuielile ocazionate de lucrarile necesare reparatiilor sau, dupa caz, sa restituie bunurile ori sa suporte toate cheltuielile pentru inlocuirea bunurilor deteriorate sau sustrase.
 
In cazul distrugerii sau deteriorarii manualelor scolare primite gratuit, elevii vinovati inlocuiesc manualul deteriorat cu un exemplar nou, corespunzator disciplinei, anului de studiusi tipului de manual deteriorat. In caz contrar, eleviivor achita contravaloarea manualelor respective. Elevii nu pot fi sanctionati cu scaderea notei la purtare pentru distrugerea sau deteriorarea manualelor scolare.
 
Procedura de sesizare si analiza disciplinara a elevilor, precum si procedura de aplicare a sanctiunilor sunt elaborate la nivelul unitatii de invatamant si aprobate de consiliul de administratie al acesteia, in baza prevederilor prezentului statut.
 
Aceste proceduri sunt aduse la cunostinta elevilor si parintilor/reprezentantilor legali ai acestora de catre profesorul invatator/profesorul de invatamant primar/diriginte.
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

mustrare scrisa elevistatutul elevuluimodel mustrare scrisa elevisanctiuni elevimustrare scrisa model


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//