

Va mai amintiti promisiunea ministrului Sorin Cimpeanu? "In luna martie vom sti structura anului scolar. Decidem daca vor fi trimestre sau semestre. Vom avea 5 vacante"

De Bianca Tila
la 28 Mar. 2022
2 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va mai amintiti promisiunea ministrului Sorin Cimpeanu? "In luna martie vom sti structura anului scolar. Decidem daca vor fi trimestre sau semestre. Vom avea 5 vacante"28Mar.2022

Luna martie aproape s-a sfarsit si decizia Ministerului Educatiei....inca nu a sosit. Ce promitea ministrul Sorin Cimpeanu in urma cu doar o luna? "In luna martie va trebui sa avem structura anului scolar cunoscuta. Pentru 2022 – 2023. In luna martie. Si vom avea si un ordin de ministru prin care se va promova structura anului scolar. Sigur, principalul subiect va ramane acesta, trimestre sau semestre". Ei bine, deocamdata nici o veste de la minister.

Ministerul Educatiei, Sorin Cimpeanu, ne anunta pe final de luna februarie ca luna martie va fi decisiva pentru invatamant. Se va stabili structura anului scolar, ce va decide daca dispar semestrele si reapar semestrele, vom sti daca vor fi 5 vacante scolare....plus multe altele.

Cititi articolul complet de la acea data despre semestre vs trimestre si structura noului an scolar.

Ce declara, in esenta, Sorin Cimpeanu despre semestre si structura noului an scolar?


"Am primit si eu, de la specialistii in educatie de la Institutul de Stiintele Educatiei… Este discutabil, pentru ca sunt argumente pro si contra pentru trimestre sau pentru semestre. Acest lucru va face, oricum, obiectul unei dezbateri. Ce trebuie sa fie, insa, clar. In luna martie va trebui sa avem structura anului scolar cunoscuta. Pentru 2022 – 2023. In luna martie. Si vom avea si un ordin de ministru prin care se va promova structura anului scolar. Sigur, principalul subiect va raman acesta, trimestre sau semestre".

Pe masa se afla si decizia privind 5 vacante scolare, conform lui Sorin Cimpeanu, care explica la acea data:

"Anul scolar sa inceapa in data de 5 septembrie, in prima zi de luni a lunii septembrie, si sa se incheie pe 16 iunie. Sa avem un numar de 5 vacante.
Prima vacanta – la finalul lunii octombrie, de o saptamana, dupa primul modul de invatare, pentru toti elevii. Pentru toti elevii, subliniez, cei din gimnaziu si liceu nu aveau aceasta vacanta. Acum propunerea este ca toti elevii si prescolarii sa aiba aceasta vacanta la final de octombrie.
A doua vacanta sa fie de sarbatorile de iarna si sa fie cu o durata consistenta. Sa inceapa undeva… 22-23 decembrie pana pe 8 ianuarie, deci sa avem 18 zile de vacanta de iarna.
A treia vacanta sa fie in luna februarie, o saptamana.
A patra vacanta – de sarbatorile Pascale. In anul 2023, putem sa avem o vacanta de doua saptamani, care sa includa si sarbatorile pascale ortodoxe si pe cele catolice.
A cincea vacanta – cea de vara, care ar putea sa inceapa pe data de 17 iunie si sa se incheie pe data de 4 septembrie.
Acestea sunt cele cinci vacante, ar trebui sa ramana un lucru clar. Vedem daca trimestre sau semestre".

Tot in luna martie urma sa se anunte chiar schimbarea Legii Educatiei Nationale, conform declaratiilor ministrului:

"In luna martie, va trebui sa lansam dezbaterea, dar o dezbatere care sa aiba pe masa idei clare, bine conturate. Eu mi-as dori sa avem aceasta Lege a invatamantului superior si o Lege a Educatiei nationale anul acesta. Pana in toamna ar fi de preferinta. Sau anul acesta, in urmatoarea sesiune parlamentara. Trebuie sa fie o lege care sa fie analizata de catre toti cei implicati, trebuie sa fie o lege care sa puna in pagina si concluziile proiectului Romania Educata – care a beneficiat de multi ani de dezbatere.
 
In plus, si examenul de Titularizare era luat in vizor:

"Si modalitatea de Titularizare in invatamant este un aspect care trebuie avut in vedere, tocmai in ideea de a putea atrage acele resurse umane care sunt, intr-adevar, competente si care au chemare pentru profesia de dascal si trebuie sa fie sustinute. E clar ca este nevoie si de o schimbare la nivelul acestui sistem de titularizare, dupa cum e nevoie de o schimbare – si avem, in Romania educata, proiectul care a beneficiat de cea mai larga consultare publica, o serie de concluzii –  cu privire la schimbarea modului de sustinere a examenelor nationale".

Intre timp, luna martie aproape a trecut si, cel putin deocamdata, nu s-a auzit nimic despre aceste planuri ale Ministerului Educatiei. Ramane de vazut daca se vor materializa sau nu.
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa

Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

sorin cimpeanustructura anului scolarministrul educatieisemestre vs trimestre


x
Lasa un raspuns



Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
29Mar.2022

Ela 29 Mar. 2022 09:39:07

Intotdeauna scoala in Romania a fost intre 15 sep si 15 iun; in sept inca sunt concedii; ce a fost bine nu trebuie schimbat. La 2 semestre timpul se imparte bine, exista echilibru pentru efortul copiilor: sem 1: 16 saptamani plus cateva zile, se incheie in 12 feb si 3 sapt vacanta; sem 2: 16 saptamani plus cateva zile, incepe in 20 feb si 3 sapt vacante. In plus, trebuie interzis prin lege sa se mai dea teme in vacante, inafara de citit lectura. Marii specialisti sa simplifice programa scolara si inafara de romana si matematica sa nu se mai dea teme pentru acasa; copiii merg la scoala ca sa invete acolo si nu cu parintii acasa; altfel de ce mai merg la scoala?
29Mar.2022

Mihai Oprean 29 Mar. 2022 06:59:25

Saracu, Tampeanu este dep??it de situa?ie.Dezastru a produs in anv???mantul romanesc.Cred c? este prarasutat din StarTrek, mister Data, ceva rude cred!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//