Rechizite scolare gratuite pentru elevii din familii cu venituri mici. Dosarele se depun in perioada 9-13 septembrie: ACTE necesare

De Portal Invatamant
la 05 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rechizite scolare gratuite pentru elevii din familii cu venituri mici. Dosarele se depun in perioada 9-13 septembrie: ACTE necesare05Sep.2024

Elevii din familii cu venituri mici sau fara venituri pot primi, la cerere, un ajutor sub forma de rechizite scolare, in conformitate cu prevederile Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite scolare.

Anul trecut, valoarea ajutorului de rechizite a fost de 65 de lei/pachet/elev din invatamantul primar, respectiv 75 lei/pachet/elev din invatamantul gimnazial.
 

Cine beneficiaza de rechizite scolare gratuite


Beneficiarii ajutoarelor sub forma de rechizite sunt elevii inscrisi  de la clasa pregatitoare si pana la clasa a VIII-a, care provin din familii al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara. Avand in vedere ca salariul de baza minim brut pe tara a fost majorat recent la 3700 de lei, venitul brut mediu lunar pe familie ar insemna 1850 de lei.
 
Multe scoli au anuntat deja ca dosarele de rechizite se depun la secretariat in perioada 9-13 septembrie, adica in prima saptamana de la inceperea cursurilor.
 

Acte necesare dosar rechizite scolare 2024

 
- copie certificate de nastere pentru toti copiii aflati in intretinere
- copie carti de identitate parinti
- cerere 
- declaratii pe propria raspundere cu venitul pe luna iulie 2024
(Unele scoli pot solicita si alte tipuri de documente care sa ateste situatia financiara a familiei. Verificati actele necesare la scoala la care este inscris copilul dvs.)

La stabilirea venitului mediu lunar net pe membru de familie se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizeaza, inclusiv cele care provin din indemnizatiile de somaj, creante legale, conventii civile de intretinere aflate in executare, indemnizatii cu caracter permanent, alocatii de stat pentru copii, alocatii de intretinere pentru copiii incredintati sau dati in plasament, burse pentru elevi si studenti, arende, chirii, acordate in conditiile legii ( cf. Art. 3 si 4 din Anexa 1 la O.M.E.C.T.S. nr. 4385 din 07.06.2012, Metodologia de aplicare a prevederilor Legii nr.126/2002 pentru aprobarea Ordonantei guvernului nr.33/2001 privind acordarea de rechizite scolare).
 
In termen de 15 zile de la inceperea fiecarui an scolar directorii de scoli vor stabili elevii care urmeaza sa beneficieze de rechizite scolare si vor face publica lista acestora.
 

Ce contine pachetul de rechizite scolare


In anii trecuti, pachetul de rechizite pentru clasa pregatitoare cuprindea: 2 caiete desen A4 24 de file, un caiet dictando 48 de file, 2 caiete de matematica 48 de file, un caiet tip I 24 de file, 3 creioane HB negru, 1 set de creioane colorate, guma de sters, 1 penar, 1 set de acuarele, pensule, ghiozdan, lipici, plastilina, 1 planseta si hartie glasata.
 
Programul Rechizite scolare a fost lansat in anul 2002, in vederea stimularii prezentei elevilor la scoala si s-a adresat elevilor din invatamantul de stat, primar si gimnazial, cursuri de zi. La inceputul fiecarui an scolar se distribuie pachete cu rechizite scolare specifice fiecarei clase.
 
Componenta pachetelor de rechizite scolare care se acorda elevilor se stabileste in baza Metodologiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite scolare.
 
Definitivat - Sfaturi pentru Nota 10
Teste Rezolvate + Metodologie pentru examenul de Definitivat

DEFINITIVAT - modele de Teste. ATENTIE la modificarile aparute in legislatie si metodologie:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

rechizite scolare gratuiteajutor elevi cu venituri micipachet de rechiziterechizite clasa pregatitoare


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//