Tichete educationale 2024: Model de Cerere si acte necesare pentru cardurile de 500 de lei

De Portal Invatamant
la 16 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tichete educationale 2024: Model de Cerere si acte necesare pentru cardurile de 500 de lei16Sep.2024

Elevii si prescolarii care provin din familii defavorizate, fara venituri sau cu venituri mici pot beneficia de tichete educationale in valoare de 500 de lei, conform Ordonantei nr. 83/2023. Pentru acest lucru, parintii sau tutorii copiilor trebuie sa depuna o cerere la secretariatul scolii, in termen de 25 de zile calendaristice calculate de la inceputul cursurilor anului scolar 2024-2025, adica pana pe 3 octombrie 2024 inclusiv.

Beneficiarii tichetelor educationale de 500 de lei, conform OUG 83 din 13.10.2023 sunt copiii dezavantajati din invatamantul de stat prescolar, primar si gimnazial.
 
Conform OUG 83 din 13.10.2023, beneficiarii ajutorului de 500 de lei sunt: 
 
a) copiii dezavantajati din invatamantul de stat prescolar inscrisi in invatamantul de stat care indeplinesc conditiile, in luna iulie a fiecarui an, pentru obtinerea sprijinului educational acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015, republicata;
 
b) copiii dezavantajati din invatamantul de stat primar inscrisi in invatamantul de stat primar care intrunesc criteriile de venit stabilite in Programul national de rechizite scolare, conform Ordonantei Guvernului nr. 33/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 126/2002, respectiv care sunt in intretinerea familiilor al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara;
 
c) copiii dezavantajati din invatamantul de stat gimnazial inscrisi in invatamantul de stat gimnazial, care intrunesc criteriile de venit stabilite in Programul national de rechizite scolare, conform Ordonantei Guvernului nr. 33/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 126/2002, respectiv care sunt in intretinerea familiilor al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara.

...AICI mai multe detalii despre tichetele educationale<<
 
Unitatile de invatamant au obligatia de a informa reprezentantii legali/tutorii copiilor asupra conditiilor de eligibilitate, in vederea accesarii sprijinului educational.
 
Valoarea nominala a unui tichet social pe suport electronic este de 500 lei/an scolar si se foloseste pentru a achizitiona materiale scolare, constand in rechizite si imbracaminte necesare in actul educational.
 
Conditiile de eligibilitate pe care elevul/prescolarul trebuie sa le indeplineasca in anul scolar 2024 - 2025, conform O.U.G. 83/13.10.2023, sunt:
 
1. Prescolarii inscrisi in invatamantul de stat care indeplinesc cumulativ, urmatoarele criterii:
• venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din invatamantul de stat prescolar este de maxim 692 lei (beneficiaza doar copiii prescolari inscrisi in invatamantul de stat care indeplinesc conditiile pentru obtinerea sprijinului educational acordat copiilor din familii defavorizate conf. Legii nr.248/2015)
 
2. Venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din invatamantul de stat primar si gimnazial realizat in luna iulie 2024 sa fie de maxim 1.850 lei, (beneficiaza doar elevii inscrisi in invatamantul de stat primar/gimnazial care indeplinesc criteriile de venit stabilite in Programul national de rechizite scolare, conf. Ordonantei Guvernului nr.33/2001).
 
In vederea completarii cererilor se va avea in vedere componenta familiei definita la art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 33/2001, aprobata prin Legea 126/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,respective:
• sotul, sotia si copiii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc si se gospodaresc impreuna.
• se asimileaza termenului de familie si persoana singura cu copii aflati in intretinere, care locuiesc si se gospodaresc impreuna.
 
Se vor lua toate veniturile, inclusiv:
a) salariile obtinute de membrii familiei
b) indemnizatiile de somaj
c) creante legale, conventii civile de intretinere aflate in executare, indemnizatie cu carater permanent
d) alocatie de stat pentru copii
e) alocatii de intretinere pentru copiii dati in plasament
f) burse pentru elevi si studenti
g) chirii
h) venituri agricole
 

Acte necesare tichete educationale 500 lei

 
- Cerere tip- conform modelului
- Copii CI parinti
- Copii Certificate nastere/CI ( ceilalti copii aflati in componenta familiei)
 

Unde pot fi folosite tichetele educationale

 
Cu tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educational se pot achizitiona rechizite necesare frecventarii scolii – articole de papetarie, caiete, stilouri, articole pentru pictura, ghiozdane si alte articole necesare in scoli si gradinite, precum si articole de vestimentatie necesare frecventarii scolii si gradinitei. 
 
Acestea pot fi achizitionate de la unitati care comercializeaza materiale scolare si imbracaminte, care se afla pe lista unitatii emitente a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educational, unitati autorizate potrivit Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Cerere tichete educationale 2024-2025 



Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Note maxime la Limba Romana!

Limba Romana este una dintre materiile de baza in scoala. De aceea Notele sunt extrem de importante, mai ales la  Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

Va oferim cele mai importane CULEGERI specifice verificarii cunostintelor de Limba Romana, de la clasa a II-a si pana la proba specifica de Bacalaureat.

Solutii moderne de Nota 10 pentru pregatirea examenelor la Limba Romana!


...Vezi AICI lista Culegerilor <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

vouchere 500 leitichete educationaletichete pentru rechizite si imbracamintecarduri educationale 500 de lei


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//