Peste 800 de scoli ii intampina pe elevi cu santiere nefinalizate. Ligia Deca: "Un record care arata buna colaborare"

De Portal Invatamant
la 04 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 800 de scoli ii intampina pe elevi cu santiere nefinalizate. Ligia Deca: "Un record care arata buna colaborare"04Sep.2024

Peste 800 de scoli sunt in santier, cu cateva zile inainte de inceperea cursurilor, iar momentan nu se stie cate dintre acestea nu isi vor putea primi elevii in prima saptamana de scoala. Ministrul Educatiei, Ligia Deca, vorbeste despre "un record ce arata nu doar cresterea implicarii autoritatilor locale in viata scolii, ci si buna colaborare in comunitatile din tara".

Intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, Deca scrie ca a solicitat sa se faca toate eforturile, la nivel local, pentru ca spatiile in care vor invata copiii sa fie nu doar potrivite procesului educational, ci si sigure. 
 
"Siguranta in scoala este prioritate si apreciez implicarea tuturor colegilor mei din toate structurile cu atributii in acest sens. Doar printr-un efort comun putem face ca scoala sa fie ceea ce ne dorim pentru copiii nostri!", a mai scris Ligia Deca.
 
Ministrul Educatiei a participat marti, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la o videoconferinta in care a discutat stadiul pregatirilor scolilor impreuna cu oficiali din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, precum si inspectorii generali ai Politiei Romane, ai Jandarmeriei Romane si ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, directorii Agentiei Nationale Antidrog si ai Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane. La videoconferinta au fost prezenti, din tara, reprezentanti ai prefecturilor, reprezentantii inspectoratelor scolare si sefii structurilor teritoriale ale MAI.
 
Anul scolar 2024-2025 are o durata de 36 de saptamani si este structurat in cinci module de invatare, respectiv cinci vacante scolare. Potrivit Ordinului privind structura anului scolar 2024-2025, data inceperii cursurilor este 9 septembrie 2024, iar data incheierii cursurilor, 20 iunie 2025. AICI detalii despre structura anului scolar 2024-2025<<

Mesajul integral publicat de Ligia Deca
 
"Continuam activitatile pentru pregatirea noului an scolar! Astazi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o videoconferinta in care am discutat stadiul pregatirilor scolilor impreuna cu oficiali din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, precum si inspectorii generali ai Politiei Romane, ai Jandarmeriei Romane si ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, directorii Agentiei Nationale Antidrog si ai Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane. Au fost prezenti, din tara, reprezentanti ai prefecturilor, reprezentantii inspectoratelor scolare si sefii structurilor teritoriale ale MAI.
Incepem anul scolar cu peste 800 de scoli in proces de reabilitare, modernizare sau constructie. Un record ce arata nu doar cresterea implicarii autoritatilor locale in viata scolii, ci si buna colaborare in comunitatile din tara! Am solicitat sa se faca toate eforturile, la nivel local, pentru ca spatiile in care vor invata copiii sa fie nu doar potrivite procesului educational, ci si sigure. 
Siguranta in scoala este prioritate si apreciez implicarea tuturor colegilor mei din toate structurile cu atributii in acest sens. Doar printr-un efort comun putem face ca scoala sa fie ceea ce ne dorim pentru copiii nostri!"

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

inceperea scoliiligia decaministerul educatiei


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//