Examenul de titularizare 2017 incepe miercuri dimineata in toate centrele din judetele tarii.
Pentru a se titulariza, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota sapte, atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului.
Pentru a deveni suplinitori, ei au nevoie de minim nota cinci, atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.
Repartizarea pe posturi se va face prin sedinta publica, in ordinea notelor obtinute la examen, potrivit metodologiei de concurs.
Locurile disponibile pentru titularizare sunt mult mai putine decat numarul de candidati. In Bucuresti, spre exemplu, sunt mai putin de 800 de posturi titularizabile la cei 2.500 de candidati, in timp ce la Suceava vor fi 697 de candidati pentru 82 de posturi titularizabile.
Potrivit metodologiei, lucrarea scrisa se desfasoara incepand cu ora 10,00. Candidatii vor fi prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la ora 8,00 si cel mai tarziu la ora 9,00. Candidatii care nu sunt prezenti in sala inainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot sustine proba scrisa.
Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore numai de catre candidatii cu deficiente grave. Pentru redactarea lucrarilor se foloseste cerneala sau pix cu pasta de culoare albastra; desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru.
Candidatii pot avea dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina 'economic, administrativ, posta'.
Candidatii care in timpul desfasurarii probei scrise sunt surprinsi copiind, avand asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanta ori transmitand solutii cu privire la subiecte vor fi eliminati din concurs.
Afisarea rezultatelor se va face pe 18 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse in zilele de 18 si 19 iulie.
Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi publicate pe 25 iulie.