"Laude-Reut este singura scoala din Romania care ofera un curs de diplomatie pentru elevii de liceu, si cred ca aceasta este o decizie foarte inteleapta, curajoasa si inovatoare. Diplomatia, pentru mine, ca politician, nu este ceva doar pentru diplomati. Diplomatia ar trebui sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. in orice context in care oamenii sunt impreuna, diplomatia este ceva care ne poate proteja, intari si intari relatiile. Dobandirea si dezvoltarea abilitatilor de diplomatie, cum ar fi: ascultarea, comunicarea, negocierea, gandirea critica, empatia, ar trebui, in opinia mea, sa faca parte din programa scolara", a subliniat vicepremierul.
Raluca Turcan si-a exprimat speranta ca domeniul diplomatiei, cu referire la diplomatia educationala, va fi privit cu atentie de mai multe scoli.
"Va puteti imagina cum ar fi societatea noastra daca oamenii ar avea doar cateva abilitati diplomatice? Cum ar fi scolile noastre? Ar fi locuri mai bune pentru fiecare dintre noi, cu siguranta. Cunoscutele democratii din jurul nostru ne arata acest lucru! Laude-Reut arata asta in fiecare zi si, da, ar trebui sa incepem cu totii sa invatam asta! Speranta mea este ca mai multe scoli vor privi cu mult mai multa atentie acest domeniu al diplomatiei. (...) Cred ca trebuie sa aflam cu adevarat despre diplomatia educationala, mai ales acum, cand avem nevoie de o reforma educationala puternica si profunda in sistemul nostru educational", a explicat Turcan.
Vicepremierul i-a invitat in context pe factorii de decizie - directorii, profesorii, parintii, organizatiile civice - sa se alature unei miscari precum Diplomatia Educatiei. "Sa invatam impreuna, sa lucram si sa crestem pentru o comunitate mai puternica de oameni hotarati sa transforme scolile noastre, institutiile noastre si societatea noastra", a adaugat vicepremierul.
Conferinta Internationala Laude-Reut de Diplomatie si Afaceri Globale "2Day Ambassador 2020", desfasurata online, este organizata in parteneriat academic cu Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Statului Israel in Romania, IDC Herzliya si World Zionist Organization, fiind la a 9-a editie, cu participarea a 270 de elevi de la 25 de scoli bucurestene si din Israel.