Scoala online dupa pandemie
"Trebuie sa ne ocupam de situatia actuala, incercand sa promovam predarea online care va avea un loc mult mai important dupa ce pandemia va fi fost incheiata decat pana acum. Pentru asta trebuie sa avem profesori pregatiti pentru predarea online, conectivitate generalizata si echipamente pentru orice elev.
Predarea online trebuie sa fie facuta acolo unde e adecvata, unde e potrivita, nu ca pana acum, in orice situatie, acest lucru fiind impus de criza sanitara.
Scoala online nu a fost eficienta, pentru ca profesorii nu au fost pregatiti pentru predarea online, care presupune cu totul alte activitati decat cea clasica de la conceperea continutului pana la evaluare si examinare. Evaluarea si examinarea trebuie facute pe platforme dedicate, securizate, care sa ofere garantia ca cel care raspunde e elevul. Asta lipseste cu desavarsire, necesita acordul celui examinat in online pentru a prelua controlul asupra echipamentului sau IT.
Predarea online nu a facut parte din contractul de scolarizare pana acum, dar va face parte din contractul pentru anul scolar urmator.
scoala online nu a fost eficienta pentru ca au fost diferente mari de la o zona la alta, de conectivitate si echipamente, nu a fost posibila examinarea online.
Scoala online a fost un compromis obligat impus. Dupa ce vom fi incheiat pandemia, trebuie sa continuam cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregatiti, echipamente", a declarat Sorin Cimpeanu, la Digi24.
Predarea online a inceput acum mai bine de un an, odata cu debutul pandemiei cu noul coronavirus, chiar daca multi dintre elevi nu aveau echipamentele necesare sau conexiune la internet. Nici cadrele didactice nu erau pregatite pentru acest tip de predare, fapte care au transformat intreg procesul intr-unul dificil si, uneori, cu o eficienta scazuta.
Anonim 06 Mai. 2021 23:33:28
Daca tot va surad aceste metode ar trebui sa transformati invatamantul in preuniversitar cu frecventa redusa iar pe diplome sa inscriptionati:fara frecventa,doar ca la fara frcventa se parcurg niste ani in plus.Ce sens mai are mentiunea:forma de invatamant la zi, cand este I.D in toata regula? La Agronomie practica se face si pe tarla si in sura,exista riscul ca inginerii agronomi sa confunde merele cu perele,veterinarii sa ramana doar cu virusii de la calculatoare an cap,in viitoarele incursiuni prin fostele C.A.P uri sa primeasca lectii de la tractoristi asa cum adesea se intampla.Nu e destul ca a fost eliminat examenul de admitere si patrund clandestin in politehnica absolventi de arta teatrala iar la veterinara elevi din clase.de croitorie,nu e deajuns ca unii intra la medicina veterinara fara sa cunoasca macar orataniile de prin stramta lor ograda,nu e suficient ca invatamantul e redus la simulari,la aventuri pionieresti de tipul:"Scoala pe dos in saptamana altfel"nu e deajuns ca unii ministri asculta pe la usi rabufnirile nervoase ale propriilor colegi de gradinita cu care se jucau candva in colbul de pe ulita copilariei,nu e suficient faptul ca se surpa scolile din lut peste copiii flamanzi si infrigurati,c? prin clasele pustii au rasarit bureti pe la colturi,nu e suficient faptul ca multi dascali de valoare se sting precum lumanarile cu mult timp inainte de pensionare,acestea toate si mai mari decat acestea s-au facut ?i toate care sunt scrise in catastifele lor,pentru care au uitat sa-si ceara iertare!
Nicolae Capatana 20 Apr. 2021 08:37:23
Dupa ce vom fi incheiat pandemia, trebuie sa continuam cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregatiti, echipamente", a declarat Sorin Cimpeanu.Iarta-l Doamne ca nu stie ce vorbeste !!!
Alina Constantin 19 Apr. 2021 12:36:27
Cu alte cuvinte, cadrele didactice vor fi obligate prin contract sa predea an sistem hibrid la fiecare clasa. Exista destui p?rin?i fandositi, care vor sa a?i tina copiii acas?.Nu mai zic de cei cu boli cronice, care s-au obi?nuit sa stea acas?, ca e mai comod.