Locuri Academia de Politie 2024-2025. Cererile de inscriere se transmit pana pe 27 iulie. Calendarul probelor

De Portal Invatamant
la 17 Iul. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Locuri Academia de Politie 2024-2025. Cererile de inscriere se transmit pana pe 27 iulie. Calendarul probelor17Iul.2024

Inscrierile la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" au loc pana la data de 28.07.2024 (inclusiv in zilele de sambata si duminica), potrivit Calendarului privind desfasurarea etapelor concursului de admitere la programele de studii universitare de licenta organizate la Academia de Politie, in anul universitar 2024-2025. Cererile de inscriere se transmit exclusiv in format electronic, la adresa de e-mail a unitatii de recrutare, insotita, dupa caz, de consimtamantul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de catre unitatea de recrutare.

Sustinerea probelor de concurs este programata la sfarsitul lunii august. Mai exact, in perioada 20 – 29.08.2024, pentru Etapa I, de evaluare a performantelor fizice, respectiv in 31.08.2024, pentru Etapa a II-a, a probelor scrise. Admiterea la Academia de Politie se face in conformitate cu Regulamentul de admitere la studii universitare de licenta in anul 2024, Anexa la HSU nr. 4.788.256 din 20.02.2024.

...vezi si Subiecte Academia de Politie 2024: Modele de teste la Engleza, Limba romana si Istorie<<
 

Locuri Academia de Politie 2024-2025

 
Pentru anul universitar 2024 – 2025, locurile aprobate sunt scoase la concurs pe facultati/programe de studii, specialitati, forme de invatamant, structuri beneficiare, categorii de locuri speciale, bugetate sau cu taxa de scolarizare, conform tabelului de mai jos:
 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


 

Calendar Admitere Academia de Politie 2024

 
Iata Calendarul privind desfasurarea etapelor concursului de admitere la programele de studii universitare de licenta organizate la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”, in anul universitar 2024-2025
 

Depunerea cererilor de inscriere [descarca Cererea-tip de la finalul articolului]

pana la data de 28.07.2024
(inclusiv in zilele de sambata si duminica) 
 

Evaluarea psihologica 

pana la data de 07.08.2024 
(inclusiv in zilele de sambata si duminica)
 

Depunerea documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare 

09.08.2024
 

Achitarea taxei de inscriere

(pentru candidatii apt psihologic)
pana la data de 09.08.2024 (data operatiunii bancare)
 

Transmiterea tabelelor si a documentelor de admitere pentru fiecare cadidat

pana la data de 12.08.2024
 

Sustinerea probelor de concurs

 
Etapa I 
Evaluarea performantelor fizice 
20 – 29.08.2024
 
Etapa a II-a 
Sustinerea probelor scrise 
31.08.2024
 

Afisarea rezultatelor provizorii la probele scrise 

01.09.2024
 

Depunerea contestatiilor la probele scrise - on-line la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” 

01 - 02.09.2024
 

Solutionarea contestatiilor la probele scrise (la sediul Academiei de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”) si afisarea ierarhizarii provizorii a candidatilor dupa probele scrise

03.09.2024
 

Etapa a III-a Examinarea medicala, inclusiv solutionarea contestatiilor


>>>Candidatii cuprinsi in listele provizorii in categoria celor care au promovat proba scrisa dupa solutionarea contestatiilor se vor prezenta la unitatile de recrutare in vederea intocmirii fisei medicale.
 
>>>Transmiterea de catre unitatile de recrutare a concluziilor examinarii medicale
05-27.09.2024
 

Rezultate finale Admitere Academia de Politie 2024 

Afisarea rezultatelor definitive ale candidatilor declarati ”ADMIS”
27.09.2024
 

Etapa a IV-a - Prezentarea candidatilor declarati ”admis” in vederea inmatricularii

29.09.2024

Admitere licenta Academia de Politie 2024


Extras din Dispozitia Directorului General al Directiei Generale Management Resurse umane, Nr. II/12277 din 17.07.2024 privind recrutarea candidatilor pentru participarea la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenta organizate in anul 2024 la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”
 

Unitatile de recrutare
 

Art. 3 – Recrutarea candidatilor pentru participarea la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenta se realizeaza de catre unitatile/compartimentele de resurse umane/persoanele cu sarcini de recrutare stabilite prin Dispozitia-cadru nr. II/17953/2019 a directorului general al Directiei Generale Management Resurse Umane privind recrutarea candidatilor pentru admiterea in institutiile de invatamant care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 

Depunerea cererilor de inscriere

 
Art. 4 – (1) Cererea-tip de inscriere se completeaza de catre candidat in mod lizibil, se semneaza si se transmite, exclusiv in format electronic, la adresa de e-mail a unitatii de recrutare, insotita, dupa caz, de consimtamantul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de catre unitatea de recrutare.
 
(2) La primirea cererii-tip de inscriere, persoana cu sarcini de recrutare atribuie candidatilor, potrivit instructiunilor prevazute in Anexa nr. 3, codul unic de identificare, o scaneaza si o comunica, la adresa de e-mail indicata, candidatilor, in termen de cel mult o zi lucratoare de la data inregistrarii acesteia. Dovada comunicarii se anexeaza la cerere.
 
(3)In cazul in care candidatul transmite consimtamantul prevazut la alin. (1), persoana cu sarcini de recrutare procedeaza la solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar. Candidatii care nu transmit consimtamantul prevazut la alin. (1) depun certificatul de cazier judiciar, in termen de valabilitate.
 
(4) Modelul cererii-tip de inscriere la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenta si al consimtamantului privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar sunt prevazute in Anexele nr. 4 si 5.
 
(5) Candidatii la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenta la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Politie, pot opta prin completarea sectiunii corespunzatoare din cererea-tip de inscriere ca, in situatia in care sunt declarati respinsi si obtin un rezultat mai mare sau egal cu media minima de admitere stabilita potrivit Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere, sa fie repartizati, fara concurs de admitere, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute si potrivit optiunilor formulate in acest scop, pe locuri la institutiile de invatamant postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, in prima serie de scolarizare care urmeaza dupa concursul de admitere la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.
 
(6) Unitatile de recrutare au obligatia de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de inscriere.
 

Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare

 
Art. 5 – (1) In vederea constituirii dosarului de recrutare, candidatii depun la unitatile de recrutare documentele prevazute la art. 59 alin. (1) din Anexa nr. 3 la Ordinul m.a.i. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane in unitatile de politie ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv la art. 59 alin. (1) din Anexa nr. 3 la Ordinul m.a.i. nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane in unitatile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, ambele cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia documentului prevazut la lit. h1 ).
 
(2) Dosarul de recrutare contine documentul prevazut in Anexa nr. 3 la Ordinul m.a.i. nr. 105/2020 privind examinarea medicala a candidatilor la concursurile de admitere in institutiile de invatamant care formeaza personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum si la concursurile de incadrare in Ministerul Afacerilor Interne, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv consimtamantul informat, completat de candidat in mod lizibil si semnat.
 
(3) Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie se transmite de catre compartimentul cu sarcini de recrutare medicului de unitate.
 
(4) Dupa primirea documentului de la medicul de unitate, compartimentul cu sarcini de recrutare informeaza candidatii declarati „INAPT” cu privire la incetarea activitatilor de recrutare.
 

Taxa de inscriere la concurs

 
Art. 6 – (1) Taxa de inscriere la concurs se achita de catre candidatii declarati apt psihologic, potrivit precizarilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, la sectiunea Admitere.
 
(2) Solicitarile de scutire de taxa insotite de documentele justificative se transmit de catre candidat, in format scanat .pdf, la adresa de e-mail admitere@academiadepolitie.ro, potrivit precizarilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, la sectiunea Admitere. Dimensiunea fisierului transmis nu trebuie sa depaseasca 25 MB.
 
Inscrierea candidatilor la programele de studii universitare de licenta pe locurile aprobate altor institutii din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala
 
Art. 7 – Pentru locurile aprobate altor beneficiari externi la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, recrutarea candidatilor se realizeaza potrivit protocoalelor/acordurilor incheiate.
 

Evaluarea psihologica

 
Art. 8 – (1) Evaluarea psihologica a candidatilor se realizeaza, in conformitate cu dispozitia directorului Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, potrivit planificarii intocmite de catre unitatile cu atributii de recrutare.
 
(2) Termenele stabilite in dispozitia directorului Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, prevazuta la alin. (1), sunt opozabile, in mod corespunzator, si tuturor unitatilor de recrutare.
 
(3) Rezultatele la evaluarea psihologica a candidatilor pentru participarea la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenta se afiseaza la sediul unitatii de recrutare si se posteaza pe site-ul oficial, la data emiterii acestora.
 
(4) Contestatiile cu privire la rezultatele obtinute la evaluarea psihologica se inregistreaza la unitatile de recrutare la data primirii si se transmit, in aceeasi zi, Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne, in vederea solutionarii cu celeritate. Transmiterea tabelelor candidatilor la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”
 
Art. 9 – (1) Tabelele nominale cuprinzand candidatii la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, completate, dupa caz, potrivit modelului din Anexa nr. 6, inclusiv la rubrica cod unic, se transmit institutiei de invatamant, pana la data de 12 august 2024, in format electronic, la adresa de e-mail smru@academiadepolitie.ro. Documentele vor fi transmise, in format scanat, intr-o arhiva cu numele candidatului, iar dimensiunea acesteia nu trebuie sa depaseasca 20MB.
 
(2) Tabelele nominale sunt insotite de cererea de inscriere, de diploma de bacalaureat (fata/verso)/adeverinta eliberata de liceu in cazul in care nu i s-a eliberat candidatului diploma de bacalaureat, precum si de foaia matricola, pentru candidatii la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenta.
 
(3) Dosarele de recrutare ale candidatilor exceptati de la proba scrisa se transmit fizic la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, in termenul prevazut la alin. (1).
 
(4) Tabelele nominale si dosarele de recrutare ale candidatilor beneficiarilor externi se transmit la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” pana la data de 12 august 2024.
 
(5) Datele candidatilor se implementeaza in sistemul informatic e-Management Resurse Umane, Modulul unic admitere scoli – e-Admitere, in conformitate cu prevederile art. 23 din Dispozitia-cadru a directorului general al Directiei Generale Management Resurse Umane nr. II/17953 din 06.05.2019 privind recrutarea candidatilor pentru admiterea in institutiile de invatamant care pregatesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, in termen de 48 de ore de la primirea cererii-tip de inscriere.
 

Sustinerea probelor de admitere

 
Art. 10 – (1) Probele de concurs (traseul practic-aplicativ si proba scrisa de verificare a cunostintelor) se sustin la institutia de invatamant, potrivit planificarii.
 
(2) Repartizarea si planificarea pentru sustinerea probelor prevazute la alin. (1) se realizeaza de catre Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si sunt aduse la cunostinta candidatilor, in tim util, prin postarea acestora pe site-ul oficial al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.
 
(3) Unitatile de recrutare si institutia de invatamant afiseaza si posteaza informatiile cu privire la data si locul prezentarii pentru sustinerea probelor, realizarea accesului in salile de concurs exclusiv pe baza cartii de identitate/pasaportului, executarea probei de evaluare a performantei fizice in tinuta sportiva decenta adecvata conditiilor de desfasurare a probelor in sala de sport (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurti sau trening), precum si faptul ca este interzis accesul candidatilor la proba de evaluare a performantei fizice cu unghii lungi, false si/sau alte materiale, care pot prezenta pericol de accidentare si pot influenta rezultatele obtinute.
 
(4) La sustinerea probei de evaluare a performantei fizice constituie frauda adaugarea de materiale care modifica forma si lungimea naturala a unghiilor, de natura a influenta rezultatele obtinute.
 
(5) Frauda sau tentativa de frauda dovedite se solutioneaza de presedintele comisiei/subcomisiei prin eliminarea candidatului in cauza din concurs si intocmirea unui proces-verbal, semnat de responsabilul/evaluatorul de traseu, presedintele si secretarul comisiei de concurs, precum si de candidat, din care sa rezulte in ce a constat tentativa sau frauda savarsita, la care se ataseaza proba/probele materiale.
 
(6) Rezultatele obtinute de candidati se afiseaza pe site-ul institutiei de invatamant, in ordinea mediilor de admitere obtinute.
 
(7) Media de admitere obtinuta de catre fiecare candidat se calculeaza potrivit Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere, disponibil pe site-ul oficial al institutiei de invatamant.
 
(8) Contestatiile la proba de evaluare a cunostintelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro si se solutioneaza la sediul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.
 

Examinarea medicala
 

Art. 11 – (1) Examinarea medicala se realizeaza potrivit prevederilor Ordinului m.a.i. nr. 105/2020 pentru candidatii care se incadreaza in numarul de locuri scoase la concursul de admitere, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.
 
(2) Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” transmite Directiei Medicale situatia numerica a candidatilor pe judete, iar unitatilor de recrutare situatia nominala a candidatilor care urmeaza sa sustina examinarea medicala.
 
(3) Compartimentul cu sarcini de recrutare informeaza candidatii cu privire la continuarea procedurilor de selectie si prezentarea la unitatea de recrutare in vederea inmanarii adresei prevazute la art. 4 alin. (2) din Anexa nr. 1 la Ordinul m.a.i. nr. 105/2020, precum si a copiei adeverintei medicale eliberate de medicul de familie existente in dosarul de recrutare.
 
(4) Compartimentul cu sarcini de recrutare relationeaza cu medicul de unitate in ceea ce priveste stadiul examinarii medicale a candidatilor planificati si informeaza, de indata, institutia de invatamant.
 
Art. 12 – Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” afiseaza, la finalul fiecarei zile, situatia candidatilor care au finalizat examinarea medicala, succesiv, pana la completarea numarului de locuri scoase la concursul de admitere, pe baza informatiilor transmise zilnic, pana la ora 15.00, de unitatile de recrutare.
 

Alte aspecte procedurale

 
Art. 13 – Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” comunica Directiei Generale de Protectie Interna, de indata, situatia candidatilor care au finalizat examinarea medicala, precum si, dupa caz, numele, prenumele si codul numeric personal ale candidatilor care urmeaza sa sustina examinarea medicala ca urmare a nepromovarii de catre cei comunicati initial. 
 

Afisarea rezultatelor finale
 

Art. 14 – (1) Sunt declarati admisi candidatii care au fost declarati apt medical, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.
 
(2) Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunostinta candidatilor prin afisare, potrivit Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere, postat pe site-ul oficial al institutiei de invatamant.



Culegeri Admitere Academia de Politie:  
...click aici pentru detalii si comenzi <<
 
 
 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

locuri academia de politie 2024academia de politieadmitere academia de politie


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//