Ligia Deca, anunt inainte de inceperea scolii: Prioritatile Ministerului Educatiei pentru noul an scolar

De Portal Invatamant
la 04 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ligia Deca, anunt inainte de inceperea scolii: Prioritatile Ministerului Educatiei pentru noul an scolar04Sep.2024

Siguranta in scoli si masurile de preventie pentru reducerea cazurilor de violenta, precum si cele care vizeaza preventia consumului de substante interzise raman prioritati in noul an scolar, a anuntat ministrul Educatiei, Ligia Deca. In acest context, pe tot parcursul anului scolar 2024-2025, in scoli se vor derula campanii, programe si actiuni de prevenire a violentei, a traficului de persoane, precum si a consumului de droguri.

Declaratiile ministrului Educatiei au fost facute la finalul sedintei de Guvern din 4 septembrie, in cadrul careia a fost aprobat un Proiect de Hotarare ce vizeaza suplimentarea numarului de posturi in invatamantul preuniversitar.
 
”Suntem in ultimele zile de pregatiri inainte de inceperea anului scolar 2024-2025. Actiunile din ultima vreme de la nivelul Ministerului Educatiei au avut ca scop de a monitoriza pregatirile pentru inceputul de an scolar si de a asigura ca, acolo unde este nevoie, vom identifica impreuna cele mai bune solutii pentru ca scoala sa inceapa in conditii adecvate pentru copii si pentru intreg personalul scolilor. Facem tot ce putem sa ne asiguram ca parintii isi trimit copiii intr-un loc sigur si adecvat.  (...) Siguranta in scoli si masurile de preventie pentru reducerea cazurilor de violenta, precum si cele care vizeaza preventia consumului de substante interzise raman prioritati. Anul trecut am prioritizat preventia in scoli, o sa continuam demersurile in acest sens. Astfel Ministerul Educatiei, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne si alte ministere implicate, am colaborat pentru realizarea Planului National de Combaterea Violentei Scolare, care a fost aprobat deja in sedinta de Guvern. Documentul stabileste atributiile fiecarui actor important, precum si directii si actiuni concrete pentru combaterea violentei. De asemenea, acest plan include si responsabilitati si termene clare pentru fiecare dintre cei implicati. Un exemplu de activitate prevazuta in plan este ca in scoli se vor derula campanii, programe si actiuni de prevenire a violentei in mediul scolar preuniversitar a traficului de persoane, precum si a consumului de droguri si de promovarea unui stil de viata sanatos”, a explicat Ligia Deca.
 
Ligia Deca a mentionat ca Programul ”Scoala Altfel” va avea ca teme prioritare prevenirea si reducerea faptelor de violenta, respectiv a consumului de droguri, alcool si tutun, alaturi de educatie rutiera. 
 
Totodata, in scoli va fi desemnat un responsabil pentru implementarea acestor activitati de preventie a consumului de droguri si alte substante psihoactive, iar scolile vor planifica activitati de prevenire la cel putin o clasa din fiecare unitate de invatamant preuniversitar, a mai precizat ministrul Educatiei.

In ciuda tuturor eforturilor de a le asigura elevilor un mediu sigur la scoala, peste 800 de scoli din tara sunt in santier, cu cateva zile inainte de inceperea cursurilor. Momentan, nu se stie cu precizie cate dintre acestea nu isi vor putea primi elevii in prima saptamana de scoala. 

Pentru elevi, anul scolar 2024-2025 incepe pe 9 septembrie 2024. Elevii intra astfel in primul Modul de invatare, care se va incheia pe 25 octombrie, cand elevii intra in vacanta de toamna. AICI detalii despre structura anului scolar 2024-2025<<
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat
TITULARIZARE - Consiliere psihopedagogica

NOU! Va anuntam aparitia editoriala a celei mai recente lucrari specializate pentru pregatirea examenului de Titularizare la catedra de Consiliere Psihopedagogica.

20 de Teste REZOLVATE pentru pregatirea de nota 10

Realizata:
  •  in perfecta concordanta cu programa de examen elaborata de Ministerul Educatiei;
  •  dupa modelul testelor formulate de minister.
Pregatiti corect examenul de titularizare pentru ca efortul dvs. sa fie incununat de succes!

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

ligia decaministerul educatieianul scolar 2024-2025


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//