Potrivit
sursei citate, Ministerul va stabili unitatea-pilot initiala, iar Microsoft Romania, impreuna cu conducerea unitatii, isi vor asuma implementarea proiectului.
"Inteligenta Artificiala este o dezvoltare tehnologica care, in sine, nu este buna sau rea, dar care poate deveni astfel, in functie de cum o utilizam. Pentru a o putea utiliza bine, in avantajul sistemului educational, vom pilota un astfel de demers, iar apoi, in functie de rezultate, vom extinde procesul", a declarat ministrul Educatiei, Daniel David.
Daniel David a explicat ca inteligenta artificiala este un instrument pentru profesori si elevi, nu un inlocuitor al profesorului.
In plus, proiecte similare sunt deja in desfasurare in alte tari, cum ar fi Estonia, iar tara noastra nu trebuie sa ramana in urma.
"Noi avem deja angajat un proces masiv de digitalizare in unitatile educationale din tara, iar planurile-cadru includ discipline obligatorii (asociate tehnologiei informatiei) si optionale (inclusiv de inteligenta artificiala) asociate revolutiei tehnologice prin care trecem, aspecte care creeaza premisele pentru utilizarea mai complexa a inteligentei artificiale in mediul educational. Atentie insa, in viziunea mea, inteligenta artificiala este un instrument al cadrului didactic si al elevului/studentului, nu o alternativa la cadrul didactic sau un instrument care «leneveste» elevul/studentul, si, foarte important de inteles, este un instrument care trebuie sa fie mereu monitorizat etic-moral. Diverse tari au demarat deja astfel de proiecte, probabil cel mai recent exemplu fiind Estonia, care il doreste chiar deja generalizat la nivelul intregului sistem de invatamant, asa ca nu vreau ca Romania si sistemul nostru educational sa ramana in urma", a mai spus ministrul Educatiei si Cercetarii, Daniel David.