Evaluari si examene 2020. Ministerul Educatiei cauta cadre didactice pentru grupurile de lucru. Calendar si criterii de selectie

De Laura Galescu
la 27 Sep. 2019
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evaluari si examene 2020. Ministerul Educatiei cauta cadre didactice pentru grupurile de lucru. Calendar si criterii de selectie27Sep.2019

Centrul National de Examinare si Evaluare (CNEE) organizeaza selectia cadrelor didactice cu statutul de colaboratori externi, in vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2019 - 2020. Va prezentam mai jos calendarul selectiei, precum si criteriile de care se va tine cont.

Inscrierea potentialilor candidati se face pe site-ul CNEE, sectiunea Apeluri, in perioada 1 - 13 octombrie 2019. 

Nota: Aplicatia de inscriere va fi disponibila incepand din data de 1 octombrie 2019!
 
Selectia candidatilor si anuntarea rezultatelor selectiei, individual, doar pentru candidatii selectati se realizeaza in intervalul 14 - 30 octombrie 2019.
 
Cadrele didactice selectate vor desfasura activitati de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte si a baremelor de evaluare si de notare, conform procedurilor specifice CNEE.

Va pregatiti pentru Titularizare 2020? Va recomandam lucrarea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de titularizare – proba scrisa ...click aici pentru detalii si comenzi >>
 





APEL PENTRU SELECTIA CADRELOR DIDACTICE
in grupurile de lucru pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2019-2020 
 
Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) realizeaza procesul de constituire a grupurilor de lucru pe discipline in vederea pregatirii:
 
- Evaluarii competentelor fundamentale la finalul clasei a Il-a (EN Il);
 
- Evaluarii competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar la finalul clasei a IV-a (EN IV);
 
- Evaluarii elevilor la finalul clasei a Vl-a (EN VI);
 
- Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a Vill-a (EN VIII);
 
- Examenului de bacalaureat national (BAC);
 
- Examenului national de definitivare in invatamant (DEF);
 
- Concursului national pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar (TIT).
 
A. Obiectivele selectiei:
 
CNEE organizeaza selectia cadrelor didactice cu statutul de colaboratori externi, in vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2019-2020. Cadrele didactice selectate vor desfasura activitatea de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte/testelor si a baremelor de evaluare si de notare/caietelor cadrului didactic, conform procedurilor specifice CNEE.
 
Grupurile de lucru cuprind cadre didactice care iti desfasoara activitatea atat in mediul urban, cat si in cel rural, in unitatile de invatamant liceal cu filiere teoretica, dar si vocationala sau tehnologica.
 
B. Criterii de selectie:
 
Selectia cadrelor didactice pentru constituirea grupurilor de lucru pe discipline se face pe baza competentei si a experientei declarate, precum si pe baza disponibilitatii manifestate pentru implicarea in activitatile de pregatire a evaluarilor, a examenelor si a concursurilor nationale din anul scolar 2019-2020, prin realizarea demersurilor de inscriere in aplicatia dedicata.
 
Conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca:
 
- desfasurarea activitatii de predare-invatare-evaluare, in ultimii 3 ani scolari, in invatamantul prescolar (pentru DEF, TIT), primar (pentru EN Il, EN IV, DEF, TIT), in invatamantul gimnazial (pentru EN Il, EN IV, DEF, TIT), in invatamantul liceal (pentru BAC, DEF, TIT);
 
- abilitati de operare pe calculator;
 
- absolvent al unor cursuri/stagii/programe de formare in unul sau mai multe dintre domeniile:
 
evaluarii de proces/prin examene,
curriculumului,
evaluarii manualelor;
 
- experienta in una sau mai multe dintre urmatoarele activitati:
 
proiectare de itemi,
proiectare de programe scolare la nivel national,
evaluare a proiectelor de manuale scolare.
 
In procesul de selectie, au prioritate, in ordinea urmatoare, cadrele didactice care:
 
a) au absolvit cursuri/stagii/programe de formare recunoscute prin credite profesionale transferabile, care vizeaza problematica specifica evaluarii de proces/prin examene si/sau curriculumului si/sau evaluarii manualelor;
 
b) au titlul stiintific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar in domeniul disciplinei sau in domenii conexe celui pentru care aplica;
 
c) au gradul didactic I, II sau definitiv.
 
ATENTIE: Pentru anul scolar 2019-2020, cadrele didactice au dreptul de a participa la procesul de selectie in vederea constituirii grupurilor de lucru la oricare tip de evaluare, examen sau concurs national, cu exceptia celor in care au rude sau afini pana la gradul IV ce urmeaza a sustine respectivele evaluari, examene sau concursuri nationale.
 
C. Disciplinele pentru care se organizeaza selectia:
 
Lista domeniilor si a disciplinelor pentru care se organizeaza selectia cadrelor didactice, care vor fi implicate in activitatile specifice evaluarilor, examenelor si concursurilor nationale din anul scolar 2019-2020, este cuprinsa in aplicatia care se acceseaza la adresa web www.rocnee.eu, sectiunea Apeluri.
 
D. Procedura si calendarul de selectie:

Procesul de selectie a candidatilor se desfasoara dupa cum urmeaza:
 
Etapa I: perioada 1 -13 octombrie 2019
 
Inscrierea candidatilor la adresa web www.rocnee.eu, sectiunea Apeluri si respectarea instructiunilor afisate in cadrul aplicatiei. Candidatii se vor putea inscrie pentru proiectare de itemi/pentru activitatile de traducere a subiectelor in limbile minoritatilor nationale.
 
Pentru inscriere, sunt necesare urmatoarele documente in format electronic:
 
1. un CV actualizat, copie dupa diploma de licenta/absolvire a liceului/colegiului pedagogic, copie dupa diploma/certificatul/adeverinta de absolvire a cursului/stagiului/programului de formare, conform cerintelor din prezentul Apel, copie dupa adeverinta care atesta experienta in activitatile precizate in prezentul Apel), scanate (alb-negru, rezolutie 250-300 dpi) si incluse intr-un singur document (care sa nu depaseasca dimensiunea de 50 MB). 
 
Documentul va fi salvat, in format pdf avand denumirea formata din: numele candidatului, tipul examenului si numele disciplinei, urmate de sufixul _Documente.
 
Pentru un candidat inscris ca traducator, denumirea fisierului va include si limba de traducere. (Ex: Kovacs_Luka_Traducator_limba_maghiara_BAC_Chimie_Documente)
 
2. Doar pentru candidatii care se inscriu pentru proiectare de itemi: un test original la disciplina pentru care s-a inregistrat candidatura, in care se specifica tipul de evaluare, examen, concurs national, insotit de baremul de evaluare si de notare/caietul de evaluare a cadrului didactic.
 
Testul trebuie proiectat integral, respectand structura care se regaseste in sectiunea Modele de subiecte pe website-ul subiecte2019.edu.ro sau poate fi un test ce cuprinde 2 itemi obiectivi, 2 itemi semiobiectivi si 1 item subiectiv. Documentul va fi salvat cu urmatoarele elemente: numele candidatului, tipul examenului si numele disciplinei, urmate de sufixul _propunere_Test. (Ex: Kozacek_Milos_ENVIII|_Limba_slovaca_materna_propunere_Test; Georgescu_Ana_BAC_Biologie_propunere_Test;).
 
Cadrele didactice interesate isi pot depune candidatura pentru una sau mai multe dintre evaluarile, examenele si concursurile nationale, dar vor prezenta un singur test.
 
Etapa a Il-a: perioada 14 -27 octombrie 2019- selectia candidatilor.
 
Etapa a Ill-a: perioada 28-30 octombrie 2019 - anuntarea rezultatelor selectiei, individual, doar pentru candidatii selectati.
 
Alte informatii
 
Activitatea grupurilor de lucru  pe discipline este supusa monitorizarii de catre responsabilii/coordonatorii de discipline. In situatia in care profesorii selectati nu demonstreaza competenta si eficienta in activitatea desfasurata, acestia pot fi inlocuiti pe parcursul anului scolar 2019-2020 cu alti profesori care, in urma procedurii de selectie, au fost desemnati ca rezerve.

 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Note maxime la Limba Romana!

Limba Romana este una dintre materiile de baza in scoala. De aceea Notele sunt extrem de importante, mai ales la  Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

Va oferim cele mai importane CULEGERI specifice verificarii cunostintelor de Limba Romana, de la clasa a II-a si pana la proba specifica de Bacalaureat.

Solutii moderne de Nota 10 pentru pregatirea examenelor la Limba Romana!


...Vezi AICI lista Culegerilor <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

grupuri de lucru evaluarea nationalagrupuri de lucru bacalaureatexamane nationale 2020cadre didactice


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//