Elevii vor sta cu 2 ore mai mult la scoala din septembrie 2017

De Portal Invatamant
la 25 Ian. 2017
30 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii vor sta cu 2 ore mai mult la scoala din septembrie 201725Ian.2017

Numarul de ore pe care elevii il vor petrece la scoala va creste cu doua ore pe zi. Incepand cu anul scolar 2017-2018, noul plan cadru pentru invatamantul gimnazial prevede ca elevii din clasa a V-a vor sta cu cel putin doua ore mai mult la scoala, urmand sa aiba 28 de ore pe saptamana. Adica o medie de 5,6 ore pe zi.

Ministerul Educatiei a adoptat in luna aprilie a anului trecut noul plan cadru pentru invatamantul gimnazial. Acesta prevede cresteri ale numarului de ore pentru elevi.
 
Astfel, elevii de la clasa a V-a vor petrece mai mult timp la scoala incepand de anul scolar viitor, dar, considera reprezentantii Ministerului, va fi mai frumos, pentru ca materiile vor fi mai bine structurate si  manualele mai relaxate. 
 
Planul cadru se va aplica esalonat, astfel incat din anul scolar 2017-2018 se va aplica doar la clasa a V-a, urmand ca anii viitori sa se aplice si la clasele gimnaziale mai mari. 
 
Potrivit actului normativ, incepand cu anul scolar 2017-2018 elevii claselor a V-a vor sta la scoala intre 26 si 28 de ore. Din anul scolar 2018-2019, elevii claselor a VI-a vor sta la scoala intre 28 si 30 de ore, iar incepand cu anul scolar 2019-2020, elevii claselor a VII-a vor sta intre 31 si 33 de ore. Din anul 2020-2021, elevii claselor a VIII-a vor sta pana la 34 de ore.   
 
Calculele arata ca elevii claselor a V-a vor petrece la scoala 5,6 ore pe zi. Elevii din clasele a VI-a vor ajunge sa stea la scoala 6 ore pe zi, cei din clasele a VII-a vor avea 6,6 ore pe zi, iar clasele a VIII-a vor invata, in final, aproape 7 ore pe zi (6,8 ca sa fim mai precisi).
 
Nu uitati ca acestor ore de la scoala li se adauga orele dedicate temelor si studiului individual. In aceste conditii, un elev de clasa a VIII-a va ajunge, cu siguranta, sa dedice cel putin 10 ore pe zi petru scoala + teme + studiu individual. 
 
Marea noutate ar fi ca, pentru fiecare disciplina, programa scolara si manualele vor reflecta 75% din procesul de predare si evaluare, si numai dicteaza 100% din ativitatea la clasa. 
 
Astfel incat 25%  din activitatea la clasa va fi la dispozitia profesorilor pentru recuperari si fixarea cunostintelor.   
 
Planurile cadru pentru invatamantul gimnazial precizeaza domeniile si disciplinele studiate pe parcursul fiecarui an de studiu si resursele de timp pentru predare-invatare-evaluare alocate acestora.  

Titularizare - Sfaturi pentru Nota 10
NOUTATI - Examenul de Titularizare pentru Educatoare

Atentie: examenul de Titularizare pentru educatori nu este floare la ureche, deci trebuie sa ne pregatim deja cu ajutorul Testelor Rezolvate

Iti punem acum la dispozitie cea mai recenta Culegere – lucrarea:
Teste Rezolvate pentru reusita la Examenul de Titularizare in invatamantul prescolar

Culegerea ofera in plus:

    • rezolvari complete si explicite ale subiectelor, pentru obtinerea notei maxime
    • explicatii si exemple

...Vezi AICI noile Teste <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

plan cadru 2017 ore gimanziu ore clasa a vii-a


x
Lasa un raspuns



Comentarii [30 comentarii]Adauga comentariul tau
09Sep.2017

Mihai M 09 Sep. 2017 19:46:04

Atat cunostintele tale despre invatamant, cat si gandirea logica iti sunt grav afectate. Ai pus in aceeasi oala profesorii excelenti, care ne formeaza viitorii oameni cu educatorii despre care vorbesti. Daca ajungem sa criticam acesti profesori, cu tot salariul ingrozitor de mic pe care il au, unde ajungem?! Profesorii, impreuna cu doctorii trebuie sa fie cei mai bine platiti oameni ai unei tari. Salariul lor ar trebui dublat.
19Iun.2017

Light 19 Iun. 2017 13:20:11

Dragi profesori nu ma mai plingeti de program, sunteti cei mai bine functionari, din Romania, sunteti pontati conform declaratiei 112, 8 ore pe zi, dar lucrati doar cat va este norma didactica, cat despre performante, implicare, responsabilitate nimic, dar nu toate cadrele didactice sunt la fel. Ce parere aveti despre o educatoare cu gradul I si nu stie sa scrie corect romaneste. Vreti bani multi, pentru performanta 0
27Mar.2017

Corina 27 Mar. 2017 15:33:37

Invatamantul romanesc? UN DEZASTRU! Toate aceste reforme, aplicate de 25 de ani incoace, nu au facut decat sa distruga tot sistemul. Cum sa faci educatie fara nici o regula impusa elevului? Cum sa faci performanta cand termenul "a invata" nu este cunoscut nici elevilor si nici parintilor- si ne mai miram ca sunt elevi care termina 8 clase si nu stiu sa scrie??? Cum sa faci educatie punand presiune doar pe profesor, in timp ce elevii si parintii nu au nici o responsabilitate ba din contra, prin toate mijloacele, sunt chiar indemnati sa nu mai puna nici un pret pe scoala. Este un dezastru!
30Ian.2017

Laura 30 Ian. 2017 19:01:05

Cu siguranta distinsii domni/doamne din Ministerul Invatamantului nu au luat in calcul problema spatiului. La o scoala in care se invata in 3 schimburi, pana la ce ora se va prelungi programul? Mai bine ar cauta solutii pentru scolile supra-aglomerate!
26Ian.2017

Dinu Florea 26 Ian. 2017 22:18:21

Atunci cand au elaborat aceste Planuri problema spațiului educațional și-au pus o? Sunt foarte multe școli an care se anvațã an douã schimburi. Dacã se ancep cursurile la 13 cadrele didactice navetiste cand și cu ce ajung la domiciliu?Anumite abilitãți și talente cand le dezvoltã?Nu mai avem sportivi pentru cã nu mai au timp copiii sã meargã la antrenamente sau la alte activitãți extra.
26Ian.2017

Antonio Trifu 26 Ian. 2017 21:02:10

http://innorvegia.org/educaia-in-norvegia
26Ian.2017

Denisa 26 Ian. 2017 18:51:07

Nu stiu cum puteti vorbi in halul acesta! Asa cum spune Claudia, pe vremea lui Ceausescu, invatam de ne sareau capacele, nu plangeam de stres. Acum, vai, sa nu-i jignim, sa nu le dam teme, sa nu , sa nu. Parintii vor note mari, vor profi pregatiti, fac scandal daca proful e sever, dar fac si daca proful incearca sa-si apropie copiii, nicicum nu e bine. Nu mai bine faceti atunci, dragi parinti, scoala cu copiii, sa le predati dvs? Faceti cursuri, va specializati, le predati, ce nevoie mai aveti de profesori? Simplu!
26Ian.2017

Elena 26 Ian. 2017 18:47:04

Cred ca 7 ore pe zi e mult avand in vedere ca cei din V-VIII fac cursuri dupã amiaza. DE la ora 13 la 20 mi se pare a fi foarte obositor. Si pe vremea lui Ceausescu se faceau 7 ore, dar materia nu era asa de stufoasa. Acum se dau foarte multe teme acasa, iar la clasa se lucreaza putin. Programa scolarã pentru toate clasele este foarte incarcatã. Am o fetitã in clasa a VII a iar cea micã in clasa o.
La clasa zero au inceput sa scrie doar cu litere de tipar pe caiet tip dictando, ceea ce mie mi se pare o prostie. Plus cã la matematicã fac exercitii deja cu o necunoscutã. Pentru un copil de 6 ani mi se pare greut, norocul nostru este ca fetitei ii place si se descurca foarte bine. Ei nu stiu sa citeascã dar trebuie sã recunoascã sunetele, sa despartã in silabe, sã formeze propozitii etc. E o programã anapoda. Fetita cea mare ajunge acasã zilnic la 19, 30, pentru ca terminã orele la 19. Ca sã poatã sã invete la toate materiile pentru a doua zi, invatã panã la ora 23, apoi dimineata ce mai apucã panã la ora 12 cand trebuie sa plece la scoalã. Deci pentru mncat si odihnã ai ramane foarte putin timp. Da e adevart sunt materii care nu folosesc la nimic, ed tehnologicã, desen, muzicã, etc.. la aceste materii ar trebui sã meargã doar copiii care doresc și care au talent.
26Ian.2017

Claudia 26 Ian. 2017 16:58:45

Pe vremea lui Ceusescu aveam 6-7 ore pe zi, invatam si ne faceam temele la toate disciplinele dintr-o zi si nu mai zicea nimeni ca este stresat.In ziua de azi - o singura lucrare pe zi, negociezi cu elevul daca a invatat pentru alta disciplina si multe altele....Sunt intr-adevar parinti care trimit copiiila o gramada de activitati extracurriculare sau il pregatesc la n discipline pentru ca trebuie sa obtina nota 10 la toate. Mai repede parintii streseaza copiii.
26Ian.2017

Radu 26 Ian. 2017 14:09:18

Am mai discutat cu unii si altii. Marea problema in contextul actual al scolii este materia predata "cu galeata" si temele asociate, lucruri care ii suprasolicita pe copii. Un alt element negativ este ca multi dintre parinti lucreaza de la 9 la 18, iar timpul ramas e putin pentru a extinde educatia copilului din punct de vedere parental. Daca prin aceste ore in plus la scoala, s-ar elimina temele de casa, cred ca ar fi in avantajul copiilor. Ei trebuie sa se joace, sa invete prin joaca, sa aiba proiecte de echipa a caror reusita e conditionata de colaborarea colegilor. Daca cineva te obliga sa citesti, o vei face mai bine sau mai putin bine, dar ma indoiesc ca vei prinde drag de citit sau vei ramane cu ceva. Creierul copil si adult retine incomparabil mai usor experiente, nu texte si comentarii.
26Ian.2017

Dan 26 Ian. 2017 08:30:17

ALina, deci eu pot sa aleg zero la optionale. Deci optionalul va fi ultima ora din ziua respectiva, si merg sa scot copilul sa-l aduc acasa. Sau e prima ora si merge cu o ora mai tarziu. Dar daca ora aia nenorocita de optional e in mijlocul zilei, ce face copilul? Sau eu parinte, ce fac cu copilul?
26Ian.2017

Alina 26 Ian. 2017 06:39:12

Se pare ca parintii care au comentat pe aici nu cunosc programul scolar de azi al propriilor copii. Si acum stau tot atat la scoala. Daca cititi tabelul planului cadru o sa vedeti ca orele CDS, optionalele, sunt intre zero si o alta cifra. Cu alte cuvinte, parintii opteaza daca mai fac si vreo ora de optional sau nu. Aveti posibilitatea sa alegeti zero la fiecare arie curriculara. Mai bine i-ar preocupa pe parinti sa faca revolutie pentru a cere construirea de spatii scolare, asa incat sa nu fie elevii nevoiti sa invete pe schimburi, adica si de la ora unu in sus, caci abia aceasta este o problema reala. In acest mod curent, elevii sunt invatati sa isi impinga programul zilnic catre ore tarzii din noapte, ceea ce nu e sanatos. Sau le sugerez parintilor ca, in loc sa dea bani periodic pentru construirea bisericii din colt, sa dea banii aceia pentru largirea spatiilor scolare. Nu putem sa realizam nimic doar dand din gura, trebuie sa ne implicam si noi in lucrurile care nu merg bine in scoala. Si abia apoi sa mai venim cu pretentii legate de scoala. Cei mai multi nu au nicio implicare constructiva si utila, semn ca le pasa de scoala doar declarativ. Abia faptele vorbesc.
25Ian.2017

Nea Bujie 25 Ian. 2017 23:20:52

Draga Diana iti spun foarte subtil ca bati campii. Ministerul ia hotarari fara sa il intereseze ce au de spus profesorii. Exact asa. Cat despre salariile "rotunjite" din invatamant, mai intai intereseaza-te si apoi bate campii. Noroc bun!
25Ian.2017

Anonim 25 Ian. 2017 22:35:45

Eu, an calitate de elev, spun un singur lucru :nu e prea mult!
25Ian.2017

Kira Kiri 25 Ian. 2017 21:44:28

Draga Diana, nu cred ca interzicandu-le copiilor sa vorbeasca romaneste ai rezolvat ceva sau ca le-ai facut o favoare. Eu oricat de suparata sunt pe sistem si daca as fi in situatia de a locui in alta tara nu as face asta. Inainte de toate gandim in limba pe care am vorbit-o pana a invata o alta. Dar este alegerea fiecarui parinte...
25Ian.2017

Cristina 25 Ian. 2017 21:21:56

Stiu ca o sa va suparati pe mine, da eu tot oi zice: Bucurati-va ca vor sta totusi la scoala, de ce sunteti revoltati? Cand or sta la bar ore intregi in miros de bautura, printre injuraturi, etc., etc., etc. si vor invata lucruri specifice acestei ,, institutii" ma refer la bar , atunci nu veti fi suparati si nu veti improsca cu noroi in poporul roman, Diana? Atunci cui va trebui sa-i fie rusine, macar la scoala vor invata niste lucruri folositoare, dar din baruri ce invata?
25Ian.2017

Diana 25 Ian. 2017 20:14:20

Aceasta masura este doar pentru ca profesorii sa poata lua salarii "rotunjite". Bine ca am ales sa-mi scot copilul din tara asta, l-am obligat sa vorbeasca doar in limba straina a tarii in care locuim si i-am interzis sa mai spuna un cuvant romaneste. Rusine poporului care permite unor politruci sa-si bata joc de el. Asa va trebuie daca ii mai suportati si ii votati. Asta vrea romanul asta are, ha, ha, ha.
25Ian.2017

Vasi 25 Ian. 2017 20:13:05

Total de acord cu Pavel M. De ce nu ii lasam la scoala 24 h/7zile? Copiii nostrii sunt bataia lor de joc. Mai voiam sa adaug faptul ca la clasa a lV-a nici macar manuale nu au pana la jumatatea anului, pentru ca nimeni nu e capabil sa organizeze licitatii cum trebuie.
25Ian.2017

Vasi 25 Ian. 2017 20:06:31

Macar de ar ramane cu ceva in bagajul de cunstinte... Le "indeasa" o gramada de informatii inutile iar copiii uita tot pana ajung acasa. Nu mai vorbesc de teme...tot ceva inutil deoarece daca scriu teme la5-6 materii pe zi nu au timp nici sa manance, dar sa se mai recreeze.
25Ian.2017

Pavel M. 25 Ian. 2017 19:59:21

Am o propunere și mai și! Propun ca toate sãlile de clasã, inclusiv cancelaria, sã fie transformate an sãli multifuncționale și anume: pe pereții interiori sã fie montate paturi rabatabile, cu spații de depozitare a lenjeriei intime pijamale etc., lenjeria pentru pat, un mic dulãpior pentru haine uniforma școlarã și, eventual, o micã noptierã. Prin aceastã mãsurã elevii vor fi 24 de ore din 24 la școalã, nu va antarzia niciunul dimineața din varii motive și, cel mai important lucru, programa școlarã va putea fi și mai stufoasã! Dascãlii vor avea 2-3 norme an plus dacã vor alege sã doarmã și ei an școalã noaptea. Mã opresc aici cu sugestiile, nu pentru cã nu aș mai avea și altele, dar...
25Ian.2017

Mariana 25 Ian. 2017 19:53:59

ASTIA SUNT CRETINI? Cum pot fi atat de imbecili? Trebuie sa iasa peste 1 milion de parinti in strada daca va pasa de copii? Sunt pusi sa ne imbecilizeze si streseza copii la maxim? Si voi nu faceti nimic? Netul nu rezolva nimic ! PE EI FRATILOR...
25Ian.2017

Neagoe 25 Ian. 2017 17:45:48

Va multumesc pt.articol.

Cu stima,
Crina Neagoe
25Ian.2017

Fragola 25 Ian. 2017 16:33:20

Bietii copii !!!
Cei din Ministerul Educatiei ar trebui legati de scaun 10 ore pe zi ,sa fie obligati sa invete toate legile referitoare la educatie,sa citeasca in fiecare zi minim la 6 materii oricare ar fi , sa rezolve la fiecare disciplina un test , apoi cand ajung acasa sa manace un sandwich sa bea un pahae de apa si sa se apuce sa se pregateasca ptr a doua zi ! Bai fratilor , copiii astia sunt epuizati psihic , nu mai dau randament , ne miram esecuriel de la Bacalaureat !!!!
25Ian.2017

Cristina 25 Ian. 2017 15:52:56

o tara de tampiti vom obtine daca elevii invata tot mai putin, nu mai primesc teme, ca sa nu se streseze, si nu mai merg la scoala, pebtru ca oricum nu le foloseste la nimic! una peste alta, probabil ca intentia este desfiintarea invatamantului.
25Ian.2017

Nicol 25 Ian. 2017 15:45:14

oricum stau zilnic 6ore la scoala,care enoutatea aici???
25Ian.2017

Dana 25 Ian. 2017 14:49:55

Sunt nebuni de legat!
Unde in Europa mai este un asemenea sistem de invatamant!
Daca vor sta mai multe ore la scoala, invatand materii ca ED. Tehanologica, sau alte materii cu o programa stufoasa si neatractiva pentru ei vor invata mai bine?
Gresit!
Daca nu se reformeaza sistemul de invatamant cat mai repede, copii nostrii nu vor sti sa gandeasca, sa se exprime, sa isi exprime propriile opinii niciodata.
Cred ca asta se si doreste.
Sa fim o tara de tampiti, buni votanti pentru partidele politice.
25Ian.2017

Stefan 25 Ian. 2017 14:31:32

Dupa comentariile cu greseli gramaticale ale unora, este clar de ce li se pare incarcat programul! Un copil TREBUIE sa invete ! Cunostintele capatate prin munca la scoala si acasa, il vor ajuta sa duca o viata care sa-l satisfaca.
25Ian.2017

Cosmina 25 Ian. 2017 12:52:34

de ce sa nu stea 8 ore/zi la scoala? de ce sa nu ii puna si pe statul de plata sa primeasca salar?
25Ian.2017

Ferenc 25 Ian. 2017 12:36:51

Probabil atunci fiecare scoala gimnaziala din mediul urban sau rural o sa aiba o cantina scolara care sa asigura o alimentatie sanatoasa pentru elevi !?!
25Ian.2017

Belehuz Nicoleta 25 Ian. 2017 11:13:53

va mai bateti mult joc de copii nostri?i-ati inebunit cu atata carte si cu testari.copilul meu este epuizat si stresat de cat are de invatat .le luati si putinul timp de recreere pe care il au.sa va fie rusine
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//