Elevii au transport gratuit cu trenul pana pe 30 septembrie in baza vizei de anul trecut. CFR Calatori: conditii si exceptii

De Portal Invatamant
la 06 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii au transport gratuit cu trenul pana pe 30 septembrie in baza vizei de anul trecut. CFR Calatori: conditii si exceptii06Sep.2024

Elevii beneficiaza de gratuitate la transportul cu trenul pe baza vizei din anul scolar trecut pana la data de 30 septembrie 2024, anunta CFR Calatori, intr-un comunicat. Exceptie fac elevii care au inscris pe carnet "an terminal" si care NU mai beneficiaza de aceasta facilitate din 9 septembrie.

CFR Calatori a reaminteste, intr-un comunicat, ca elevii din invatamantul preuniversitar beneficiaza pe tot parcursul anului calendaristic, in baza carnetului/legitimatiei de elev cu viza pentru anul scolar in curs sau a adeverintei scolare valabila pentru anul scolar in curs, de:
- bilete de calatorie gratuite in trafic intern, la toate categoriile de trenuri (R, IR, IC), clasa a 2-a si tarif de rezervare gratuit pentru calatoria cu trenurile cu regim de rezervare;
- abonamente de calatorie lunare cu numar nelimitat de calatorii gratuite, clasa a 2-a, la toate categoriile de trenuri.
- pentru calatoria la clasa superioara sau la vagoanele de dormit si cuseta, elevii vor achita integral diferentele tarifare si tariful de rezervare.
 
”Conform prevederilor legislative in vigoare, acordarea facilitatii de gratuitate in baza vizei anului scolar 2023/2024 se poate face numai pentru calatoriile care se efectueaza pana la data de 30.09.2024 inclusiv. Exceptie fac elevii care au inscris pe carnet “an terminal” si care nu mai beneficiaza de aceasta facilitate incepand din 9 septembrie”, arata CFR Calatori.
 
De la data de 1 octombrie 2024, facilitatile acordate elevilor la calatoria cu trenul se vor acorda numai in baza documentelor vizate pentru anul scolar 2024/2025.
 

Bilete gratuite CFR pentru elevi 2024


Elevii isi pot procura bilete de calatorie gratuite de la:
- Casele de bilete din statiile de cale ferata cu personal propriu si agentiile de voiaj CFR Calatori;
- Personalul de tren, in urmatoarele situatii:
1. statia cf de urcare nu este deschisa activitatii de vanzare;
2. imbarcarea se face in afara programului de lucru al caselor se bilete;
3. statia cf de imbarcare nu este deservita de personalul apartinand CFR Calatori;
4. in cazul in care calatorul prezinta un bilet eliberat in tren valabil la un tren care a sosit in statia de imbarcare pentru noul tren intr-un interval de pana la 15 minute – cu conditia prezentarii imediat dupa urcarea in tren la personalul de tren;
- Automatele de bilete ale CFR Calatori amplasate in statii, precum si ONLINE, numai dupa confirmarea/ validarea calitatii de ELEV la casele de bilete, care se efectueaza o singura data pentru fiecare an scolar si emiterea unui ID.
 
Abonamentele de calatorie lunare cu numar nelimitat de calatorii gratuite se pot procura de la:
- casele de bilete pe suport tip carton din agentiile de voiaj CFR Calatori si statiile cu personal propriu;
- automatele de bilete ale CFR Calatori, numai dupa confirmarea/ validarea calitatii de ELEV la casele de bilete
- prin aplicatiile descarcabile pe telefon sub forma de cod QR cu elemente dinamice, numai dupa confirmarea/ validarea calitatii de ELEV la casele de bilete.
 
* Confirmarea/validarea calitatii de elev se poate solicita la orice statie sau agentie de voiaj CFR Calatori dotata cu sistem electronic de emitere, in cadrul programului de lucru al acestora, in baza carnetului/legitimatiei de elev in original, care are inscris nume, prenume si CNP elev si este vizat pentru anul scolar in curs sau in baza adeverintei doveditoare emisa de unitatea de invatamant de apartenenta, prezentata in original. Confirmarea/ validarea calitatii de elev la casele de bilete se efectueaza o singura data pentru fiecare an scolar. Dupa confirmarea / validarea calitatii de elev si crearea profilului de utilizator online se emite un ID in baza caruia se vor purea procura bilete/abonamente online pe site sau prin aplicatia descarcabila pe telefon.
 

Acte necesare la emiterea biletelor gratuite pentru elevi
 

Pentru emiterea biletelor si abonamentelor de calatorie lunare gratuite pentru elevi, este necesara prezentarea urmatoarelor documente:
- carnetul/legitimatia de elev prezentat/a in original, care are inscris/a nume si prenume elev, codul numeric personal al elevului si este vizat de unitatea de invatamant pentru anul scolar in curs;
- sau adeverinta doveditoare a calitatii de elev emisa de unitatea de invatamant de apartenenta, prezentata in original; adeverinta trebuie sa corespunda modelului prevazut in H.G. nr. 810/2023.
- sau adeverinta colectiva emisa de unitatea de invatamant de apartenenta, prezentata in original; aceasta adeverinta este folosita numai in cazul calatoriei elevilor in grup; adeverinta trebuie sa corespunda modelului prevazut in H.G. nr. 810/2023.
- nu vor fi acceptate alte tipuri/modele de adeverinte pentru emiterea biletelor/abonamentelor de calatorie pentru elevi.

La verificarea legalitatii calatoriei in tren, elevii trebuie sa prezinte urmatoarele:
- biletul / abonamentul de calatorie gratuit valabil la trenul respectiv in original cu exceptia celor emise pe suport digital (online), la care este necesar sa fie prezentat codul QR fie in format tiparit fie pe dispozitivul mobil. In cazul abonamentelor digitale emise prin aplicatia descarcabila, sub forma de cod QR cu elemente dinamice, obligatoriu este necesar prezentarea codului pe telefonul mobil asociat abonamentului respectiv;
- un document de identitate (carte de identitate, pasaport, permis de sedere, permis de conducere) in original sau certificat de nastere in original sau copie pentru elevii sub varsta de 14 ani;
- in locul documentului de identitate elevii pot prezenta carnetul/legitimatia de elev in original numai daca acesta/aceasta contine fotografia elevului si CNP-ul elevului.
 
Atentie:  In cazul in care, in tren, elevii nu prezinta documentele precizate mai sus, acestia vor fi considerati ca fiind fara bilet/abonament de calatorie si vor fi tratati conform legislatiei in vigoare (vor suporta plata tarifelor de taxare in tren -superioare tarifelor de la casele de bilete).
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Note maxime la Limba Romana!

Limba Romana este una dintre materiile de baza in scoala. De aceea Notele sunt extrem de importante, mai ales la  Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

Va oferim cele mai importane CULEGERI specifice verificarii cunostintelor de Limba Romana, de la clasa a II-a si pana la proba specifica de Bacalaureat.

Solutii moderne de Nota 10 pentru pregatirea examenelor la Limba Romana!


...Vezi AICI lista Culegerilor <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

cfr calatorittransport gratuit cu trenul


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//