Decontare naveta cadre didactice 2021. Norme metodologice si documente justificative necesare

De Laura Galescu
la 02 Nov. 2021
7 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decontare naveta cadre didactice 2021. Norme metodologice si documente justificative necesare02Nov.2021

Decontarea cheltuielilor pentru naveta la si de la locul de munca a cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat este reglementata prin lege, iar autoritatile locale au obligatia sa cuprinda in bugetul local sume destinate decontarii.

Este vorba despre zeci de mii de cadre didactice, din randul personalului didactic de predare si personalului didactic auxiliar, care fac zilnic naveta intre localitatea de resedinta si localitatea in care isi desfasoara activitatea, majoritatea din mediul rural.
 
Astfel, incepand cu anul 2015, autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a cuprinde in bugetul local sume destinate decontarii cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, din unitatile de invatamant special si din centrele de resurse si asistenta educationala, care nu dispun de locuinta in localitatea unde este situata unitatea de invatamant la care au postul. 
 
Sumele destinate navetei cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar vor fi prevazute in bugetul local al autoritatii administratiei publice locale, in a carei raza administrativ-teritoriala este situata unitatea de invatamant preuniversitar de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si din veniturile proprii ale bugetelor locale.
 

Transportul cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar poate fi efectuat cu:
 

– autovehiculele destinate transportului de persoane detinute/asigurate de catre unitatile de invatamant in masura in care nu este afectat transportul elevilor;
– autovehiculele destinate transportului de persoane detinute/asigurate de catre autoritatile administratiei publice locale;
– mijloace de transport ale operatorilor de transport autorizati (transport in comun: microbuze, autobuze, tren, ambarcatiune);
– autoturismul/ambarcatiune proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu.
 
Transportul se efectueaza gratuit, conform programului si pe rutele stabilite prin hotarare a consiliului local, precum si cu respectarea orarului/programului unitatii de invatamant.
 
Consiliul de administratie al unitatii de invatamant analizeaza cererile pentru asigurarea decontarii navetei cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar si fundamenteaza necesarul de resurse. Verifica legalitatea solicitarilor, aproba lunar cererile solicitantilor si fundamenteaza necesarul de finantare individual si pe total unitate de invatamant.
 
Decontarea abonamentelor/biletelor de transport emise de operatorii de transport, auto si naval pentru cadrele didactice si pentru personalul didactic auxiliar se asigura la valoarea acestora.
 
Decontarea abonamentelor emise de operatorii de transport feroviar se face la nivelul tarifului perceput de CFR, tren clasa a ll-a. Decontarea abonamentelor emise de operatorii de transport alternativ CFR, se face la valoarea acestora, dar nu mai mult decat tariful CFR, corespunzator trenului clasa a ll-a.
 
Beneficiarii decontarii cheltuielilor de naveta sunt cadrele didactice si personalul didactic auxiliar, care nu dispun de locuinta in localitatea unde acestia isi au postul.
 
Se deconteaza naveta cadrelor didactice si personalului didactic auxiliar doar atunci cand distanta ce trebuie parcursa zilnic depaseste limita teritoriala a localitatii in care se gaseste unitatea de invatamant preuniversitar de stat.
 
Distanta pentru care se deconteaza abonamentul/biletul si care este inscrisa pe documentul justificativ, este distanta dintre localitatea de domiciliu/resedinta a cadrului didactic si a personalului didactic auxiliar si localitatea in care se afla unitatea de invatamant.
Sunt interzise incheierea de contracte intre unitatea de invatamant si operatorul de transport si implicit efectuarea platii direct de catre unitatea de invatamant catre operatorul de transport in comun.
 

Decontarea navetei se poate face pentru autoturismul proprietate personala sau detinut legal cu orice titlu atunci cand:
 

a) pe ruta intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea in care se afla situata unitatea de invatamant, nu exista servicii de transport efectuate de operatorii de transport in comun sau programul acestora difera semnificativ de orarul/programul unitatii de invatamant.
b) pe ruta intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea in care se afla situata unitatea de invatamant, exista servicii de transport efectuate de operatorii de transport in comun, insa cadrul didactic, respectiv personalul didactic auxiliar opteaza pentru transportul cu autoturismul/ambarcatiunea proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu.
 
Decontarea se face la valoarea unui abonament pentru ruta respectiva sau pentru distante similare.
 
Se interzice decontarea navetei cu autoturismul proprietate personala, pentru cadrele didactice si personalul didactic auxiliar atunci cand acestea au asigurate servicii de transport gratuit cu autovehiculele destinate transportului de persoane detinute/asigurate de catre autoritatile administratiei publice locale sau de catre unitatea de invatamant, iar orarul mijloacelor de transport nu difera cu mai mult de 2 ore de orarul/programul solicitantului.
 

Pentru a primi decontul, cadrele didactice trebuie sa prezinte lunar, pe langa cererea tipizata pentru decontare, urmatoarele documente justificative:
 

-abonamentele emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval, utilizate in luna precedenta;
-bonurile de achizitie a carburantului, pentru transportul efectuat cu autoturismul/ambarcatiunea proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu;
-biletele emise de operatorii de transport auto/feroviar/naval utilizate in luna precedenta.
 
Sunt acceptate la decont biletele emise zilnic de operatorii de transport numai in situatiile in care pe ruta respectiva nu se emit abonamente, atunci cand beneficiarul utilizeaza mai multe mijloace de transport in comun sau cand acesta are norma/postul in mai multe unitati de invatamant din localitati diferite.
 
Decontarea cheltuielilor pentru beneficiarii care fac naveta cu autoturismul proprietate personala se face la valoarea unui abonament pentru ruta respectiva sau pentru distante similare.
 
Actul normativ stabileste totodata ca decontarea navetei se realizeaza proportional cu perioada de activitate din cadrul unei luni calendaristice, pe baza pontajului lunar.
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Matematica de nota 10!

Atentie: Matematica este una dintre materiile importante din scoala. Trebuie sa ne ajutam copiii, indiferent ca sunt in clasa a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a sau a XII-a!
 
Aveti la dispozitie colectia de Culegeri de teste REZOLVATE de Matematica. Alcatuita de un grup de cadre didactice dedicate, cu metode moderne de prezentare, aceasta colectie a intrunit pe deplin aprecierea copiilor, profesorilor si parintilor.

Culegerile de teste respecta integral programa scolara in vigoare si metodologia testelor PISA


...Vezi AICI noile Teste <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

decontare naveta cadre didacticedecontare transport profesoridecontare naveta profesorinaveta cadre didactice


x
Lasa un raspuns



Comentarii [7 comentarii]Adauga comentariul tau
07Apr.2022

ADI DOBROGEANU 07 Apr. 2022 18:00:08

BUNA ZIUA ! AS DORI SA MI TRIMITETI LEGEA REFERITOARE LA DECONTARE.
07Apr.2022

MB 07 Apr. 2022 10:45:29

Buna ziua!
Desi scriu dupa ani....e aceeasi situatie.
As propune, pentru cadre didactice,personalul care lucreaza in invatamant,dar care nu au mijloace de transport cu abonament,sau autoturism propriu pentru a justifica cu chitante costul pentru naveta,sa primeasca vouchere cu valoare corespunzatoare traseului pe care - l au de parcurs de la domiciliu pana la unitatea scolara.

E necesar sa fie acoperite costuri pentru transport.
04Ian.2020

Gabriells 04 Ian. 2020 19:44:03

Pe mine ma intereseaza ce putem face daca firmele de transport autorizate pe ruta pe care eu fac naveta nu elibereaza adeverinta legat de valoarea unui abonament, iar decontarea navetei la unitatea de invatamant este conditionata de acesta. In fiecare an fiecare cadru didactic care face naveta este pus pe drumuri sa solicite aceste adeverinte fara rezultat ,iar scoala fara acestea nu deconteaza. Memtionez ca inclusiv si scoala ca unitate de invatamant a solicitat acestfel de adeverinta, raspunsul e in totdeauna din partea firmei ca ei nu sunt obligati sa elibereze asemenea adeverinte si nu vor sa dea. Chear nu sunt obligati? Si noi cadrele ce putem face in asemenea situatie ?Costul navetei chear e o suma semnificativa ,facand naveta zilnic la 44 de kmdus-intors 88 km
12Oct.2019

Calatorul 12 Oct. 2019 11:08:22

Interesul meu e altul. Eu fac naveta in Balta Brailei cu autoturismul personal, dar trec si Dunarea cu bacul. Scoala si Primaria refuza sa-mi plateasca trecere bac, chiar daca fac naveta la saptamana si platesc si chirie lunara. Sindicatele ar trebui sa aiba in vedere situatiile particulare.
26Sep.2019

Florentina Mandea 26 Sep. 2019 16:00:14

Și pe mine ma interesează unde putem reclama, dacă nu se decontează pe motivul lipsei adeverinței!
26Sep.2019

Florentina Mandea 26 Sep. 2019 15:53:19

Ce acte se depun de către cadrul didactic in cazul navetei cu autoturismul propriu? Este el obligat sa aducă o adeverință, de la un operator economic pe ruta respectiva, din care sa reiasă valoarea abonamentului pe distanta străbătută?
25Sep.2019

Cineva 25 Sep. 2019 22:41:25

Exista organ de control pentru ambele parti?? Sunt unii care mimeaza ca fac ruta...si altii nu platesc la timp! Cine face controlul??
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//