Cate note trebuie sa ai la o materie, pana la finalul anului 2024. Secretarul de stat Florian Lixandru, precizari importante

De Portal Invatamant
la 16 Sep. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cate note trebuie sa ai la o materie, pana la finalul anului 2024. Secretarul de stat Florian Lixandru, precizari importante16Sep.2024

Evaluarea ritmica a elevilor este un proces esential in sistemul de invatamant si poate include teste scrise, probe orale, observatia directa in clasa sau realizarea de proiecte. Pentru toate acestea, elevii primesc un anumit numar de calificative sau note la fiecare disciplina, in functie de nivelul de invatamant.

Intr-o declaratie la Prima TV, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Florian Lixandru, a declarat ca dupa cel de-al doilea modul de invatare ar trebui sa existe cel putin o nota la fiecare disciplina. Adica pana la vacanta de iarna 2024.
 

Cate se pun pe modul la fiecare materie

 
Anul trecut, intr-o nota informativa transmisa scolilor, Ministerul Educatiei preciza, pentru primele doua module de invatare, un numar de cel putin 2 note/calificative la disciplinele cu 1-2 ore/saptamana.
 
Acum, secretarul de stat Florian Lixandru a subliniat ca profesorul este suveran pe rubrica lui, iar Ministerul Educatiei nu a stabilit un numar minim de ore pe modul pentru ca ar fi insemnat sa incarce sarcina profesorului. Cu toate acestea, pana la finalul modulului 2 de invatare, adica pana la finalul anului 2024, elevii ar trebui sa aiba cel putin o nota la fiecare disciplina.

„Numarul minim de note este cel prevazut de regulament, adica numarul de ore pe saptamana plus 3 pe an scolar. Pe perioada de invatare nu avem o reglementare care stabileasca un numar minim de note, pentru ca ar insemna cumva sa incarcam sarcina profesorului. Fiecare profesor este suveran pe rubrica lui si stabileste modalitatea de evaluare a elevului pe care il pregateste. Dar la momentul la care calculam media, adica dupa cea de-a doua perioada de invatare, ar trebui sa existe cel putin o nota la fiecare disciplina. Vorbim aici de notare ritmica. Practic, exista in scoala o comisie care verifica notarea ritmica. Este atributul din nou al directorului de a se asigura ca fiecare profesor evalueaza ritmic copiii”, a declarat Florian Lixandru.
 
In anul scolar 2024-2025, Modulul 2 de invatare (sau a doua perioada de invatare) se desfasoara de luni, 4 noiembrie 2024 si pana vineri, 20 decembrie 2024. Detalii AICI despre structura anului scolar 2024-2025.
 
Precizarile facute de Florian Lixandru au venit in contextul unei intrebari referitoare la bursele de merit la clasa a V-a, care se acorda pe baza rezultatelor scolare.
 
Conform Metodologiei-cadru, bursele de merit la clasa a V-a se acorda elevilor din fiecare clasa a V-a dintr-o unitate de invatamant preuniversitar, cu media primelor doua intervale de invatare din anul scolar in curs mai mare sau egala cu 9,50. In situatia in care prin aplicarea procentului de 30% nu sunt cuprinsi toti elevii cu medii mai mari sau egale cu 9,50, lista va fi extinsa pentru a-i cuprinde si pe acestia.
 
Totodata, bursele de rezilienta se acorda elevilor din fiecare clasa a V-a dintr-o unitate de invatamant preuniversitar, cu media primelor doua intervale de invatare din anul scolar in curs mai mare sau egala cu 7, in ordinea descrescatoare a mediilor.
 

Cu cate note se incheie media in anul scolar 2024-2025
 

Potrivit ROFUIP 2024, numarul de calificative/note acordate anual fiecarui elev, la fiecare disciplina de studiu, este stabilit de cadrul didactic, in functie de numarul unitatilor de invatare si de numarul saptamanal de ore prevazut in planul-cadru. La fiecare disciplina numarul de calificative/note acordate anual este, de regula, cu cel putin trei mai mare decat numarul de ore alocat saptamanal disciplinei in planul-cadru de invatamant, dar nu mai mic de patru note pe an scolar pentru fiecare disciplina. In cazul disciplinelor de studiu cu mai putin de o ora/saptamana, numarul minim de note acordate pentru un an scolar este de doua - Art. 107, alin 4.
 
La finalul fiecarui interval de cursuri din structura anului scolar, se acorda cate o nota/un calificativ la purtare, luand in considerare comportamentul elevului. 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Note maxime la Limba Romana!

Limba Romana este una dintre materiile de baza in scoala. De aceea Notele sunt extrem de importante, mai ales la  Evaluarea Nationala si Bacalaureat.

Va oferim cele mai importane CULEGERI specifice verificarii cunostintelor de Limba Romana, de la clasa a II-a si pana la proba specifica de Bacalaureat.

Solutii moderne de Nota 10 pentru pregatirea examenelor la Limba Romana!


...Vezi AICI lista Culegerilor <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

note elevibursa de meritmedie bursa de meritcate note se pun pe modulflorian lixandru


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//