"Vineri, 28 ianuarie 2022, la nivel national, 108 unitati de invatamant cu personalitate juridica sau structuri (0,61% din numarul total) si 3576 de clase/grupe (2,6% din numarul total) functioneaza in sistem online.
La momentul raportarii situatia epidemiologica se prezinta astfel:
- 26.974 de elevi/prescolari (0,93% din numarul total) sunt pozitivi COVID-19
- 7.307 persoane angajate in sistemul de invatamant preuniversitar (2,7% din numarul total) sunt pozitivi COVID-19", a transmis MEC, prin intermediul unui comunicat.
Cand trec elevii in online
In ceea ce priveste noile reguli pentru gestionarea pandemiei, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat, pe 13 ianuarie, o hotarare prin care se schimba criteriul dupa care elevii trec in online. Scolile vor functiona in sistem fizic sau online in functie de gradul de ocupare a paturilor destinate pacientilor COVID la nivel de judet.
Mai exact, daca paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, scolile din judetul respectiv trec in sistem online, potrivit hotararii adoptate de CNSU.
Pentru a se redeschide scolile in aceste judete, gradul de ocupare a paturilor COVID in spitale trebuie sa scada sub 70%.
De asemenea, cursurile cu prezenta fizica vor fi suspendate pentru o perioada de 10 zile in momentul aparitiei a trei cazuri confirmate de COVID intr-o clasa (grupa de invatamant anteprescolar/prescolar sau clasa de invatamant primar, gimnazial, liceal, profesional si postliceal).
Directiile judetene de sanatate publica vor publica in fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor in de spital.