

Adio scoli cu WC-uri in curte? Ministerul Educatiei vrea sa faca "investitii pentru grupuri sanitare la standardele in vigoare"

De Laura Galescu
la 21 Ian. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adio scoli cu WC-uri in curte? Ministerul Educatiei vrea sa faca "investitii pentru grupuri sanitare la standardele in vigoare"21Ian.2020

Ministerul Educatiei anunta ca va rezolva, in sfarsit, problema scolilor care au grupuri sanitare in curte, pentru ca elevii sa poata beneficia de conditii decente la scoala.

Va prezentam mesajul integral transmis catre Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov:
 
Catre
 
Unitatile de invatamant preuniversitar de stat din judetul Ilfov
 
Va transmitem solicitarea Directiei Genereale Infrastructura - Directia Patrimoniu si investitii cu privire la identificarea tuturor unitatilor care in anul 2020 functioneaza cu grupuri sanitare neconforme si a celor care pot fi finantate in anul 2020 pentru realizarea lucrarilor de reabilitare/ modernizare/ achiztionare/ edificare la grupurile sanitare.
 
Sunt eligibile la finantare toate unitatiie care functioneaza cu grupuri sanitare in curte, fara apa curenta si fara canalizare.
 
Va rugam sa completati macheta postata pe zona securizata pana la data de 21 ianuarie ac, orele 15.00.
 
 
CATRE
 
Inspectoratele Scolare Judetene/al Municipiului Bucuresti
 
in atentia Doamnei/Domnului Inspector Scolar General
 
Politica ministerului in domeniul educatiei are printre obiectivele majore accesul egal si sporit la educatie, reconstructia invatamantului si compatibilizarea europeana a acestuia. 
 
In acest sens, Ministerul Educatiei si Cercetarii, in vederea imbunatatirii conditiilor din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, in anul 2019, a alocat fonduri la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51-Transferuri intre unitati ale administratiei publice de la bugetul de stat, prin HG nr. 363 si HG nr. 674, in vederea realizarii lucrarilor de investitii necesare aducerii grupurilor sanitare la standardele in vigoare pentru obtinerea autorizatie sanitare de functionare, in vederea identificarii tuturor unitatilor care in anul 2020 functioneaza cu grupuri sanitare neconforme si a celor care pat fi finantate in anul 2020 pentru realizarea lucrarilor de reabilitare/modernizare/achizitionare/edificare la grupurile sanitare, va adresam rugamintea sa analizati toate unitatile care functioneaza cu grupuri sanitare situate in curte, fara apa curenta si fara canalizare, iar in vederea finantarii sa le prioritizati in functie de urmatoarele criterii:
 
- unitatea de invatamant sa fie cuprinsa in reteaua scolara;
- unitatea de invatamant sa nu fie propusa pentru comasare astfel incat sa fie desfiintata locatia unde se vor realiza lucrarile de investitii pe o perioada de cel putin 8 ani;
- sa se tina cont de starea tehnica a cladirii (sa nu fie propusa pentru demolare in urmatorii 8 ani);
- imobilele in care functioneaza unitatile de invatamant preuniversitar trebuie sa fie inscrise in domeniul public local in administrarea consiliului local (sa nu fie inchiriate, concesionate);
- imobilele nu trebuie sa faca obiectul unei revendicari sau litigiu;
- pentru unitatile care functioneaza cu efective reduse de elevi se va tine seama daca, in conformitate cu prevederile OMEN nr. 5235/2018, vor fi supuse procesului de organizare si din cauza neincadrarii in costul standard per elev, elevii/copii vor fi mutati la scoala de centru, luandu-se in calcul posibilitatea de dotare cu microbuze scolare; 
- unitatile de invatamant preuniversitar de stat, care au avut alocate fonduri la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul S51-Transferuri intre unitati ale administratiei publice de la bugetul de stat, prin HG nr. 363/2019 si HG nr. 674/2019, dar nu au finalizat/nu s-au decontat sumele alocate pana la 31.12.2019 si necesita alocare.
 
Un studiu recent al Uniunii Europene cu referire la situatia toaletelor in curte arata anul trecut ca Romania se afla, din pacate, pe primul loc. Situatia grupurilor sanitare este dovada unor probleme de finantare si administrare lasate nerezolvate ani la randul de catre autoritati.
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Pregatire pentru Evaluare Nationala - noile Teste la Romana si Matematica

Cauti cea mai buna metoda de pregatire a copilului dvs. pentru Evaluarea Nationala?

Solutia: noile Culegeri cu exercitii rezolvate!


Sute de exercitii pentru toate nivelurile si permit fixarea impecabila a informatiei la materiile de baza: Limba Romana si Matematica.

Culegerile reprezinta solutia sigura pentru un succes spectaculos al copilului tau. Vei fi mandru, ca parinte, de realizarile si de potentialul lui!


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

toatele in curte scoliwc in curte scolifinantare educatierenovare toalete scoli


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//