

Premiera in Romania: parintii au boicotat Evaluarea la clasa a II-a. Iar copiii nu au putut fi obligati sa dea testul

De Portal Invatamant
la 13 Apr. 2017
8 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premiera in Romania: parintii au boicotat Evaluarea la clasa a II-a. Iar copiii nu au putut fi obligati sa dea testul13Apr.2017

Parintii elevilor unei clase a II-a de la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova au decis ca nu vor ca ai lor copii sa dea examenul de Evaluare. Asa ca au anuntat scoala, iar copiii lor nu au participat la examen. Ministerul Educatiei a recunoscut ca evaluarile pentru clasa a II-a, a IV-a si a VI-a nu sunt obligatorii si este dreptul copiilor sa refuze. Credeti ca anul viitor vor refuza mai multi parinti aceste examene de Evaluare?

 
Elevii unei clase de la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova NU au dat Evaluarea la clasa a II-a. Parintii acestor copii au decis ca nu este cea mai buna perioada pentru copiii lor sa dea acest test, motivand ca, fiind in apropiere de Paste, copiii sunt prea obositi. Drept urmare au anuntat scoala ca nu il vor da. 
 
„Invatatoarea a facut o sedinta cu parintii pentru a le prelucra metodologia de evaluare pentru clasa a II-a. La respectiva sedinta, care a avut loc pe 6 aprilie, s-a incheiat un proces-verbal prin care parintii au semnat ca nu vor ca micu?ii sa participe la evaluare. Au motivat ca nu este perioada potrivita, pentru ca sunt prea obositi si au semnat un tabel“, a precizat directorul Colegiului „Fratii Buzesti“, Carmen stefanescu, informeaza Gazeta De Sud.  
 
Ce s-a intamplat mai departe? Ei bine, 25 de copii din acea clasa NU au dat Evaluarea la clasa a II-a.  
 
„Dupa ce invatatoarea ne-a prezentat situatia am convocat si noi parintii. Am avut o sedinta civilizata, prin care le-am explicat ca aceasta evaluare se face pentru a vedea cum si-au insusit cei mici cunostintele, daca mai este ceva de remediat. Raspunsul dumnealor a fost ca sunt de acord sa existe si acest tip de evaluare, dar nu vor sa se aplice la clasa unde invata copiii lor. Au mai spus ca, asa cum la examene nationale precum evaluarea nationala sau bacalaureat, prezenta nu este obligatorie, nici la aceste testari nu este obligatorie. Nu puteam interveni in nici un fel. Singurul lucru pe care l-am facut a fost ca in ziua evaluarii sa ducem testele la clasa invatatoarei, care le-a refuzat, tinand cont de cererea parintilor. Cum parintii sunt partenerul scolii si reprezentantii legali ai copiilor, s-a tinut cont de solicitarile respective“, a explicat Carmen stefanescu.
 
Ce spune Ministerul Invatamantului despre acest caz? Ei bine, spune ca Evaluarea la clasa a II-a NU este obligatorie si ca elevii pot alege sa NU dea testarea.
 
"Nici Legea educatiei si nici metodologia pentru evaluarea nationala la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a nu prevad ca este obligatorie prezenta elevilor. Aceste evaluari se organizeaza pentru a monitoriza pregatirea elevilor pana la examenul de clasa a VIII-a si pentru a recupera acolo unde este necesar. De altfel, si la evaluarea nationala de la clasa a VIII-a participa doar elevii care vor sa ajunga la un liceu de top. Probabil ca parintii nu vor sa stie nivelul de pregatire al copiilor de la clasa respectiva, dar asta nu are nici un efect negativ asupra incheierii situatiei scolare a copiilor. Este doar o evaluare dupa model standard. Un elev care evita aceste evaluari ajunge sa nu isi cunoasca nivelul de pregatire“, a precizat reprezentantul Biroului de Presa al Ministerului Educatiei Nationale pentru Gazeta De Sud. 
 
In concluzie, este bine de stiut ca daca nu vreti ca ai dumneavoastra copii sa dea examenele de Evaluare pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, nimic nu ii obliga.
 
Ramane de urmarit daca, in urma acestui gest curajos al parintilor din Craiova se va schimba ceva legat de examenele de evaluare din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.
 
Credeti ca anul viitor vor exista mai multi parinti care vor refuza aceste examene de Evaluare?
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt pentru clasele IX-XII?

Ai copilul in clasele IX-XII?

Liceul necesita un efort de adaptare si de invatare constanta. Pentru ca la final urmeaza cel mai important test: examenul de BACALAUREAT!

Vestea buna? Va puteti ajuta copilul!

Solutii moderne pentru pregatirea examenelului de BACALAUREAT!

…Vezi AICI toate REDUCERILE >>


...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

evaluare clasa a ii-a evaluarea nu este obligatorie colegiul national fratii buzesti


x
Lasa un raspuns



Comentarii [8 comentarii]Adauga comentariul tau
01Iun.2017

Elena 01 Iun. 2017 11:10:42

fals, d-ma Creti Nicoleta! Elevii trebuie sa inteleaga ca invata pt ei si nu pt note. Invata pt note, informatie superficiala. nu fac conexiuni, fug la toate concursurile inutile, invat amecanic rezolvari si in clasa a 5-a nu stiu sa arate cam cat inseamna o curte de 2 metri patarti. spun cat curtea scolii.cat un loc de joaca ..etc, deci sunt departe de realitate si nu un copil, toata clasa, si nu intr-o scoala ..izolata ci o scoala in oras, bine cotata.
01Iun.2017

Elena 01 Iun. 2017 11:06:33

ma bucur ca elevii de clasa a doua au fost scutiti de aceasta evaluare . E INUTILA. programele scolare nu sunt bune, prea multe notiuni pt scolari, aglomerata informatia. Cu cat mai multe notiuni cu atat mai rau, apre refusxul, scaderea interesului oricum nu pot sa invat atatea!! deci...elinat testul de la clasa a II-a In Japonia pana la 11 ani nu se da niciun test, nicio evaluare . Se face doar educatie pt scoala. educatie civita, dezv atitudinilor pozitive .etc. Asa ca...mai uitai-va in jur si mai invatatai ce este bun, eficient.
14Apr.2017

Bate Gabriela 14 Apr. 2017 09:04:14

Felicitari!Pana in clasa a VIII a nici nu ar trebui introduse evaluari nationale!!!Copiii sunt supusi unor emotii si unui stres nejustificat!
14Apr.2017

BOJA MELANIA 14 Apr. 2017 06:09:01

Buna ziua! Sunt invatatoare in Sc Gimn,,Al Stefulecu",Tg Jiu ,Gorj si am dat si simulare,fortata,cand elevii erau bolnavi de rujeola,scarlatina,viroze respiratorii.Am cerut sa nu se dea atunci acea Simulare.Au fost puse camere de luat vederi,s au corectet cu note,s a a defaimat dascalul,clasa de elevi ,ca sa se razbune pe mine pentru ca am dat declaratii reale intr un dosar de FRAUDA la Evaluarea Nationala la clasa a Vlll a in anul 2014.Elevii mei au obtinut rezultatele existente si in catalog.Nimeni nu ne apara in scoli de abuzurile,hartuirile sexuale si morale ,calomniile si defaimarile facute de directori impusi politic ,iar acest minister este inexistent.Cinste lor,parintilor!
13Apr.2017

Cretu Nicoleta 13 Apr. 2017 23:39:21

Cred ca este bine venita o astfel de evaluare pentru a se obisnui cei mici cu competitia si cu rezolvarea unor cerinte fara a fi prezenta d-na invatatoare sau parintii!!!De mici trebuie invatati ce inseamna responsabilitatea!Mai degraba nu sunt de acord cu programa scolara care a aglomerat ceea ce se facea in clasa a3_a si a 4_a in primele 2 clasecel putin la matematica e prea mult!!!
13Apr.2017

Dorel Puchea 13 Apr. 2017 20:32:31

O astfel de „evaluare” nu este altceva decat o porcãrie. Multe exerciții care trebuiesc rezolvate antr-un timp relativ scurt, creand, astfel, ancã un factor de stress asupra copiilor. Ar trebui eliminatã definitiv.
13Apr.2017

Sabareanu Lucian 13 Apr. 2017 20:31:39

- Ar fi bine ca aceste evaluari sa se faca prin note, nu prin coduri.
Ar fi si mai bine daca subiectele ar fi formulate dupa modelul subiectelor date la Evaluarea Nationala-clasa a VIII-a.
Ar fi interesant sa stim cine propune aceste subiectete Nume, prenume, functie, scoala la care preda si procedura prin care a fost selectat in echipa de redactare a subiectelor.
13Apr.2017

Ileana Alina Popescu 13 Apr. 2017 19:24:14

Grozav! Acești pãrinți sunt demn de urmat. Aceste evaluãri nu sunt decat un mare disconfort. Nu se pot cuantifica rezultatele, nu pot fi discutate cu susținãtorii legali. Nu-i decat o mare pierdere de surse și de resurse, consum de hartie și de nervi.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//