Procedura Simulare Evaluare Nationala 2025: Cum corectezi greselile fara sa lasi semne pe brosura de examen

De Portal Invatamant
la 18 Feb. 2025
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura Simulare Evaluare Nationala 2025: Cum corectezi greselile fara sa lasi semne pe brosura de examen18Feb.2025

Simularea examenului de Evaluare Nationala 2025 incepe pe 17 martie, cu proba la Limba romana. Ministerul Educatiei si Cercetarii a transmis recent scolilor, prin inspectoratele scolare, procedura privind organizarea simularii la clasa a VIII-a si regulile de desfasurare.

Conform calendarului anuntat de Ministerul Educatiei, simularea Evaluarii Nationale incepe pe 17 martie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Pe 18 martie este programata proba la Matematica, urmand ca pe 19 martie sa fie testarea la Limba si literatura materna. Elevii vor afla rezultatele la Simularea examenului de Evaluare Nationala 2025 la finalul lunii martie. 
 
Disciplinele la care se organizeaza simularea evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, in anul scolar 2024—2025, sunt: Limba si literatura romana, Limba si literatura materna (pentru elevii apartinand minoritatilor nationale) si Matematica. 

Vezi AICI Modele de Teste Rezolvate la Limba romana si Matematica pentru Evaluarea Nationala 2025<<
 
 Consulta Programele pentru simularea la Romana si Matematica, la clasa a VIII-a, in anul scolar 2024-2025!
 

Procedura Simulare Evaluare Nationala 2025

 
Conform procedurii privind organizarea si desfasurarea Simularii Evaluarii Nationale, in anul scolar 2024-2025, probele de examen vor incepe la ora 9.00, moment in care, in fiecare clasa se deschid plicurile sigilate care contin subiectul multiplicat. Accesul elevilor in salile de clasa este permis pana la ora 8.30. 
 
Elevii sunt primiti si asezati in banci; repartizarea elevilor pe sali se realizeaza astfel incat acestia sa fie asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, la nivelul unitatii de invatamant/centrului de examen.
 
Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise pentru fiecare dintre probele simularii Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a este de doua ore, incepand din momentul in care s-a incheiat completarea casetei de identificare din brosura cu subiecte.
 
La simularea probelor din cadrul Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, elevii primesc subiectele in forma de brosura, putand sa solicite si pagini suplimentare, daca este cazul. Capsarea brosurilor se realizeaza inainte de distribuirea acestora in sali, in trei locuri (lateral - stanga sus, lateral - stanga jos gi lateral- mijloc)

Eventualele foi suplimentare utilizate de catre elevi se vor adauga prin capsare in alte doua locuri, situate intre cele trei locuri initiale, astfel incat brogurile cu pagini suplimentare vor avea cinci capse. Brosura se preda la finalul probei si, intrucat contine subiecte, aceasta nu ramane in posesia elevilor.
 
Atentie!! Tiparirea fata-verso a brosurii este obligatorie, pentru a se putea realiza secretizarea lucrarii.
 
Intrucat pentru itemii obiectivi nu sunt prevazute spatii de rezolvare, elevul rezolva acesti itemi pe ciorna si scrie raspunsul corect in brosura. Aceasta contine, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi in vederea finalizarii raspunsurilor ce necesita redactare, in cazul in care spatiul alocat nu a fost suficient sau a gresit si doreste sa reia rezolvarea.
 
Pe langa brosura cu subiecte, CNPEE transmite, la fiecare proba, un fisier cu doua pagini liniate care se tiparesc fata-verso pe o foaie. Aceste foi sunt distribuite, la cerere, pentru situatia in care elevul depaseste spatiile din brosura pentru redactarea raspunsurilor si paginile suplimentare liniate din cadrul brosurii.
 

Cum se corecteaza un raspuns gresit la proba de Limba romana

 
La proba de limba si literatura romana si/sau materna, un raspuns completat in casuta de raspuns poate fi corectat prin taierea cu o linie orizontala a literei scrise in casuta si scrierea in dreapta casutei a literei asociate raspunsului considerat corect. De asemenea, un raspuns care consta in marcarea cu X a unei optiuni poate fi corectat prin taierea cu o linie orizontala a marcajului X si marcarea cu X a raspunsului considerat corect.
 
La proba de limba si literatura romana si/sau materna sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastra. In cazul itemilor care vizeazi sintaxa frazei este permisa delimitarea propozitiilor in fraza, fara a se considera semn particular.
 

Cum se corecteaza un raspuns gresit la proba de Matematica

 
La proba de matematica, un raspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin taierea cu o linie orizontala si incercuirea altui raspuns considerat corect. In situatia in care elevul revine asupra raspunsului selectat/ incercuit initial si considera ca fiind corecta o alta varianta, aceasta va fi scrisd in rubrica/ celula dedicata punctajului atribuit itemului, aflata langa zona cu cele patru variante de raspuns.
 
La figurile de la proba de matematica sunt permise marcajele pe figura si completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastra. De asemenea, este permisa realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastra) in spatiul pus la dispozitie pentru rezolvarea problemelor.

Vezi AICI Modele de Teste Rezolvate la Limba romana si Matematica pentru Evaluarea Nationala 2025<<
 

Unde se aplica stampila scolii

 
La simularea probelor din cadrul Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VII-a se utilizeaza stampila unitatii de invatamant. Se aplica stampila unitatii de invatamant atat in interiorul brosurii, la mijlocul paginilor, conform modelului notarial (jumatate pe pagina din stanga si jumatate pe pagina din dreapta) pentru a prinde fiecare dintre paginile brosurii, cat si pe prima pagina a brosurii, in coltul din stanga jos; aplicarea stampilei se face inainte de distribuirea brosurilor in sali. 
 
In situatia in care elevii solicita foi suplimentare, aplicarea stampilei se face inainte de iesirea primului elev din sala in care se sustine proba.
 
Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare proba scrisa este de 120 de minute si incepe dupa completarea casetei de identificare.
 
Atentie! Coltul lucrarii continand datele personale ale elevului NU SE INCHIDE si NU SE LIPESTE, secretizarea urmand sa fie realizata in platforma destinata evaluarii digitalizate, dupa incarcarea acesteia.
 
Dupa finalizarea fiecarei probei scrise din cadrul simularii nationale, in limita maxima a timpului alocat acesteia, elevii predau lucrarile asistentilor, care le verifica in conformitate cu prevederile art. 17 din Metodologia EN VIII, astfel:
a) dupa incheierea numerotarii conform prevederilor alin. (17), elevii predau asistentilor lucrarile si semneaza pentru confirmarea predarii lucrarii si a numarului de pagini;
b) la predarea lucrarilor, asistentii verifica numarul de pagini si il trec in procesele-verbale de predare-primire pe care le semneaza elevii, precum si in rubrica prevazuta pe prima pagina a lucrarii.
 
Dupa verificarea fiecarei lucrari, in ordinea primirii acestora, in prezenta elevilor, asistentii scaneaza lucrarea, verifica daca numarul paginilor scanate corespunde cu numarul paginilor lucrarii in format fizic si cu numarul de pagini trecut in procesul-verbal de predare- primire al acesteia, precum si gradul de lizibilitate al lucrarii scanate o incarca si o marcheaza in platforma destinata evaluarii digitalizate a evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a. 
 
La cererea elevului, lucrarea proprie scanata poate fi incarcata in platforma destinata evaluarii digitalizate si fara prezenta elevului. 
 
La expirarea celor doua ore acordate, elevii predau lucrarile in faza in care se afla, fiind interzisa depasirea timpului stabilit. Trei elevi raman in sala pana la scanarea ultimei lucrari.
 
Elevii parasesc sala de examen fara a primi subiectele.
 
In cazul in care inspectoratul scolar decide arondarea unor unitati de invatamant la alte centre de examen, in functie de dotarile cu scanere existente la nivelul judetului, lucrarile scrise ale elevilor din unitatea de invatamant arondata se introduc in plicuri, se sigileaza si se transmit la unitatea de invatamant — centru de examen, in vederea scanarii si incarcarii pe platforma dedicata evaludarii digitalizate, la care este arondata scoala.
 

Calendar Simulare Evaluare Nationala 2025

 
17 martie 2025: Limba si literatura romana – proba scrisa 
18 martie 2025: Matematica – proba scrisa
19 martie 2025: Limba si literatura materna – proba scrisa
31 martie 2025: Comunicarea rezultatelor

NOU! Pentru pregatire eficienta la proba de Limba romana, inscrie-ti copilul la Webinarul dedicat Simularii de la clasa a VIII-a!



Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.




Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

procedura simulare evaluare nationala 2025evaluare nationala 2025simulare clasa a viii-a


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit


Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//