Fisa inscriere liceu 2024: Cand si cum se completeaza optiunile in fisa de inscriere la liceu

De Portal Invatamant
la 01 Iul. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fisa inscriere liceu 2024: Cand si cum se completeaza optiunile in fisa de inscriere la liceu01Iul.2024

Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a publicat, in Brosura admiterii la liceu 2024, ghidul completarii Fisei de inscriere in clasa a IX-a pentru a veni in ajutorul candidatilor care sustin Evaluarea Nationala 2024 si participa apoi la repartizarea la liceu.

Conform calendarului oficial, absolventii clasei a VIII-a completeaza optiunile in fisele de inscriere la liceu, in prezenta parintelui si asistati de diriginte, in perioada 11 – 12, 15 – 22 iulie 2024.

...vezi AICI Brosura de admitere la liceu 2024<<
 

Cate optiuni se trec pe Fisa de inscriere la liceu 2024

 
1. Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face in ordinea preferintelor: de la cea mai dorita la cea mai putin dorita.
 
2. Completati pe primele locuri optiunile pe care le doriti cel mai mult, chiar daca nu sunteti sigur ca media va permite intrarea la aceste optiuni. Nu va constitui un dezavantajat.
 
Continuati cu optiuni care v-ar placea, apoi optiuni la care nu v-ar deranja repartizarea. 
 
Incheiati cu optiunile cele mai putin dorite, dar pe care trebuie sa le completati pe fisa, pentru siguranta. Este preferabil sa intri la un liceu pe care il doresti mai putin decat sa nu intri deloc.
 
Nu completati o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite! Prima optiune este si prima luata in considerare.

NOU! Prinde oferta la culegerile pentru Evaluarea Nationala ...click AICI pentru detalii si comenzi<<

3. Tineti cont de mediile de admitere din anul precedent pentru a calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate dar luati in considerare si fluctuatia mediilor de la Evaluarea Nationala, de la an la an.
 
4. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere nu poate dauna in nici un fel; Un numar prea mic de optiuni poate diminua serios sansele de a fi admis! Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru niciuna din optiunile exprimate.
 
Nu exista un “numar magic” de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate - de la cea mai dezirabila la cea mai putin dezirabila.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul diferite, un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din optiuni sa fie mult mai mare decat in anii precedenti, la fel cum este posibil sa fie mai mica. Mediile ultimilor admisi in anii trecuti sunt orientative.
 

Cum se completeaza Fisa de inscriere la liceu


6. Validarea fiselor este o operatiune simpla, dar obligatorie pentru toti candidatii - eventualele greseli aparute in transcrierea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, in completarea numelui candidatului sau scrierea nelizibila a codurilor liceelor pot cauza neplaceri. Computerul “nu stie” ca un elev a completat codul 115 dar de fapt a dorit specializarea cu numarul 151, sau ca media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55! Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura impune tiparirea fiselor asa cum au fost introduse in baza de date.
 
Fisa astfel tiparita, numita “fisa martor” se inmaneaza candidatului. In cele cateva zile ramase intre introducerea fisei in computer si data limita pentru repartizare, dirigintii sunt cei care convoaca la scoala toti elevii, insotiti de parinti, pentru a verifica optiune cu optiune corespondenta fisei de martor cu fisa originala, semnand pentru conformitate.
 
Neconcordantele intre fisa completata si fisa martor trebuie semnalate imediat conducerii scolii, care ia masuri imediate de corectarea a acestora.
 
7. Intre momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, datele din fise sunt centralizate in baza de date nationala a admiterii.
 
8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizata.
 
9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere si apoi dupa optiuni, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai mare medie.
 
Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune.
 
Pentru a intelege algoritmul de repartizare, va prezentam urmatoarele exemple:
 
1. Exemplul 1 – elev cu media de admitere 10. Fiind clasat pe primele locuri in ierarhia din judet (presupunand ca exista mai multi candidati cu aceasta medie), este repartizat printre primii, deci la prima sa optiune.
 
2. Exemplul 2 – elev cu media de admitere 9,00. Presupunem ca pentru prima sa optiune au fost ocupate 14 locuri din cele 28 existente in planul de scolarizare, de catre 14 elevi cu medii mai mari decat media sa. Elevul va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.
 
3. Exemplul 3 – elev cu media de admitere 8,00. Presupunem ca pentru prima sa optiune au fost ocupate toate locurile, de catre elevi cu medii mai mari decat a lui.
- Scenariul 1 Daca la cea de-a doua sa optiune mai exista locuri libere, elevul va fi repartizat la aceasta.
- Scenariul 2 Daca pentru cea de-a doua sa optiune locurile sunt deja ocupate de elevi cu medii de admitere mai mari, se verifica cea de-a treia optiune din fisa, si in ordine urmatoarele, pana la gasirea primei optiuni la care mai sunt locuri libere.
 
Trebuie sa intelegeti ca, datorita algoritmului de repartizare, nu se poate intampla ca locul corespunzator mediei, loc la care s-a ajuns dupa repartizarea celor cu medii de admitere mai mari, sa fie ocupat de catre un candidat cu media de admitere mai mica!
 
4. Exemplul 4 – Presupunem ca elevul A are media de admitere 8,93 si optiunea X pe locul al IIlea in fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8,91 si optiunea X pe locul I in fisa de optiuni. Candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (in cazul in care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc),avand media mai mare decat candidatul B.
 
Acordati atentie urmatoarelor aspecte:
✓ inscrierii unui numar suficient de optiuni in fisa de inscriere;
✓ criteriilor de repartizare. Primul criteriu de repartizare il constituie media de admitere iar cel de-al doilea il reprezinta optiunea.
✓ ordinii inscrierii optiunilor, de la cea mai dorita optiune spre cea mai putin dorita optiune;
✓ limbii de predare - romana, maghiara sau germana.
 
Verificati cu mare atentie corectitudinea datelor completate in fisa de inscriere, respectand toate etapele indicate in grafic!

NOU! Prinde oferta la culegerile pentru Evaluarea Nationala ...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Cand se completeaza optiunile pentru liceu
 

Conform calendarului anuntat de Ministerul Educatiei pentru admitere liceu 2024, completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, se face in perioada 11 – 12, 15 – 22 iulie 2024

Repartizarea absolventilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal de stat se face in doua etape. La repartizarea computerizata realizata in prima etapa de admitere, pe 24 iulie 2024, participa numai elevii care au sustinut Evaluarea Nationala.

...vezi AICI Calendarul Admiterii la Liceu in 2024 >>  
 

Fisa admitere liceu 2024



Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

fisa admitere liceu 2024fisa inscriere liceu 2024


x

Lasa un raspuns




Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//