Scolile sa fie dotate cu detectoare de arme si explozibili, elevii si profesorii sa fie paziti de Politia Locala - proiect de lege

De Portal Invatamant
la 12 Apr. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scolile sa fie dotate cu detectoare de arme si explozibili, elevii si profesorii sa fie paziti de Politia Locala - proiect de lege12Apr.2023

Incidentul violent de la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti, unde o profesoara a fost ranita la gat, cu un cutit, de un elev de clasa a X-a, i-a determinat pe unii parlamentari sa ceara masuri concrete si ferme pentru cresterea sigurantei in scoli.

In acest sens, la Senat a fost depusa o propunere legislativa pentru completarea Legii nr.35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant, precum si pentru modificarea si completarea altui act normativ.
 
"Reglementarea unui cadru care sa permita adoptarea unor masuri mai ferme pentru a asigura protectia si securitatea tuturor celor care isi desfasoara activitatea sau care se afla in incinta gradinitelor, scolilor si liceelor devine, asadar, o necesitate, cu atat mai mult ca exista studii ce arata ca exista o corelatie intre nivelul de siguranta pe care il simte un elev si bunastarea si sanatatea mintala a acestuia, respectiv rezultatele sale scolare", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.
 
Initiatorii proiectului de lege amintesc faptul ca in sistemul legislativ romanesc, cadrul normativ privind siguranta in unitatile de invatamant este reprezentat de Legea nr. 35/2007. La Articolul 1 al acestui act normativ se arata ca siguranta se realizeaza sub coordonarea prefectului, fiind in responsabilitatea autoritatilor administratiei publice locale, a inspectoratelor scolare, a inspectoratelor judetene de politie sau de jandarmerie si a unitatilor scolare.
 
Initiativa legislativa propune completarea Legii nr. 35/2007, prin reglementarea unor masuri concrete ce pot fi luate pentru sporirea sigurantei in gradinite, scoli si licee. Mai exact, este vorba despre posibilitatea de a instala sisteme de detectare a substantelor, armelor, explozibililor sau a oricarui alt obiect care poate provoca o vatamare.
 
Citeste si:

Propuneri pentru sanctionarea elevilor: Detentia scolara, interzicerea telefoanelor si exmatricularea. Nota la purtare, luata in calcul la BAC si admiterea la liceu


De asemenea, proiectul prevede obligatia de a monta acele sisteme de detectare atat in situatia in care au fost inregistrate minimum trei sesizari privind savarsirea unor fapte care sa aduca atingere sigurantei sociale, cat si in cazul in care, in respectiva unitate de invatamant a fost comisa o fapta din categoria infractiunilor contra integritatii corporale sau sanatatii contra libertatii, contra libertatii si integritatii sexuale sau cand exista riscul producerii unei fapte de acest tip. 
 
Adoptarea unor asemenea masuri va fi stabilita de catre consiliul profesoral, printr-un raport care va fi transmis catre Inspectoratul de Politie Judetean, care va decide masura efectiva care va fi implementata.
 
Propunerea legislativa vine si in completarea Legii nr. 155/2010 a Politiei Locale, prin stipularea expresa a faptului ca ordinea publica din interiorul scolilor va fi asigurata de un efectiv de politisti din cadrul Biroului de Siguranta Scolara in functie de numarul elevilor inscrisi in respectiva unitate de invatamant.
 
 

Proiect de lege pentru modificarea legislatiei privind siguranta scolara 



Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat
TITULARIZARE - Consiliere psihopedagogica

NOU! Va anuntam aparitia editoriala a celei mai recente lucrari specializate pentru pregatirea examenului de Titularizare la catedra de Consiliere Psihopedagogica.

20 de Teste REZOLVATE pentru pregatirea de nota 10

Realizata:
  •  in perfecta concordanta cu programa de examen elaborata de Ministerul Educatiei;
  •  dupa modelul testelor formulate de minister.
Pregatiti corect examenul de titularizare pentru ca efortul dvs. sa fie incununat de succes!

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

siguranta scolaraviolenta in scoalaelev agresivpolitia locala


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//