Ministerul Educatiei NU va transmite date detaliate, pe scoli, despre greva. Sorin Ion: Mediile elevilor se pot incheia cu notele acumulate pana acum

De Portal Invatamant
la 22 Mai. 2023
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Educatiei NU va transmite date detaliate, pe scoli, despre greva. Sorin Ion: Mediile elevilor se pot incheia cu notele acumulate pana acum22Mai.2023

UPDATE: Ministerul Educatiei nu ia in calcul inghetarea anului scolar, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Sorin Ion, la Radio Romania Actualitati. Ministerul Educatiei monitorizeaza greva generala din invatamant, insa a decis sa nu comunice public numarul profesorilor care au intrat in greva.

Secretarul de stat a explicat ca in toate scenariile luate in calcul la Ministerul Educatiei este luata in considerare o greva de cateva zile, nu una de cateva saptamani. In orice caz, elevii nu sunt in pericol sa ramana cu mediile neincheiate, spune acesta.
 
"Sa nu uitam ca incepand de anul acesta mediile se incheie o singura data pe an. Prin urmare, in luna mai, cand vorbim, avem acumulate note calificative pe intreg anul scolar. Deci, tehnic, daca vorbim incheierea situatiei scolare n-ar trebui sa fie o problema. Evident, asa cu doua-trei saptamani, chiar patru in minus, nu ne gandim inca la un astfel de scenariu. Niciodata n-am luat in considerare o actiune de protest care sa dureze atat. Suntem in continuare deschisi la dialog, stiti foarte bine, chiar daca rezultatul intalnirii de ieri n-a fost cel scontat de catre reprezentantii profesorilor, deschiderea la dialog exista in continuare si eu, unul, sunt optimist ca vom gasi o solutie de comun acord", a spus Sorin Ion.
 
Sorin Ion a mai spus ca intre 60-70% dintre angajatii din scoli sunt in greva generala in acest moment, insa Ministerul Educatiei nu va publica datele detaliate pe scoli, pentru a evita o eventuala etichetare a acestora. "Oricum, amplitudinea miscarii de protest este una importanta", a spus secretatul de stat.
 
Ministerul Educatiei ar fi luat decizia de a nu publica date oficiale despre profesorii aflati in greva in cadrul unei sedinte care a avut loc luni dimineata cu inspectorii scolari judeteni. "Nu se fac publice sub nicio forma procentajele sau cifrele cu profesorii care sunt in greva. Ele exista; sunt centralizate la MEd dar nu se comunica presei", se arata in minuta sedintei, potrivit Educatieprivata.ro.
 
„Monitorizam greva in toate scolile dar datele referitoare la aceasta le ofera sindicatele, singurele direct raspunzatoare. Vom avea date statistice insa nu le vom da publicitatii. Dupa cum va spuneam, greva este a sindicatelor nu a inspectoratului. Din ratiuni de corectitudine sociala, monitorizam aceasta greva dar nu o popularizam. Nu noi”, a declarat Valentin Bucur, purtatorul de cuvant al ISJ Brasov, confirmand astfel directiva de la Minister.
 
Alte inspectorate scolare au anuntat situatia din judet. Astfel, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Harghita, peste 4.500 de angajati din invatamant din acest judet au intrerupt activitatea, luni, si au intrat in greva generala. Aici exista si patru scoli in care niciun angajat nu se afla in greva.
 
"Dintre cadrele didactice, dupa ce am centralizat datele trimise de catre scoli, (...) avem un procent de aproape 73% la nivelul judetului Harghita. Asta inseamna ca 3.564 de cadre didactice avem in greva incepand de azi", a spus inspectorul scolar general Demeter Levente.

Peste 150.000 de cadre didactice din toata tara refuza sa mai intre la ore, luni, dupa ce sindicatele din Educatie au declansat greva generala pe termen nelimitat. Principalele nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de salarizarea personalului din sistem. Pana acum, negocierile purtate cu guvernantii au esuat.

Parintii au fost sfatuiti inca de saptamana trecuta sa isi tina copiii acasa pe timpul grevei generale, pentru a evita situatiile in care nu exista suficiente cadre didactice care sa ii supravegheze. Cu toate acestea, nu toate scolile sunt inchise, anunta liderii de sindicat.
 

Definitivat - Sfaturi pentru Nota 10
Teste Rezolvate + Metodologie pentru examenul de Definitivat

DEFINITIVAT - modele de Teste. ATENTIE la modificarile aparute in legislatie si metodologie:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

greva generala in invatamantgreva profesoriministerul educatieisorin ion


x
Lasa un raspuns



Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
28Mai.2023

Georgeta Neagu 28 Mai. 2023 14:11:16

Mediile sunt importante sau materia nepredata, ca de învatat,nu se omoara nimeni!
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//