Anunt despre abonamentele gratuite pentru transportul elevilor in luna iunie: Precizari de la Inspectorate

De Portal Invatamant
la 23 Mai. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt despre abonamentele gratuite pentru transportul elevilor in luna iunie: Precizari de la Inspectorate23Mai.2024

Inspectoratul Scolar Judetean Mures a facut mai multe precizari in legatura cu perioada de emitere a abonamentelor gratuite pentru elevii din invatamantul preuniversitar. Concret, ISJ Mures transmite scolilor sa aiba in vedere la solicitarile/emiterile abonamentelor pentru transportul elevilor pentru luna iunie, prevederile referitoare la incheierea anului scolar 2023-2024.

Mai jos regasiti integral Adresa transmisa de ISJ Mures

"In legatura cu perioada de emitere/acordare a abonamentelor gratuite pentru elevii din invatamantul preuniversitar acreditat/autorizat, inclusiv cei inmatriculati in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar inscrise in Registrul special al unitatilor de invatamant preuniversitar care functioneaza dupa un curriculum strain, va comunicam urmatoarele:
 
- conform Legii invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, Art. 83, elevii din invatamantul preuniversitar acreditat/autorizat, inclusiv cei inmatriculati in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar inscrise in Registrul special al unitatilor de invatamant preuniversitar care functioneaza dupa un curriculum strain, prevazut la art. 117 alin. (10) lit. r) pct. (iv), beneficiaza de gratuitate, in conditiile legii, la serviciile publice de transport public local, inclusiv metropolitan si judetean, rutier, naval, cu metroul, precum si feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului scolar, in scopul asigurarii dreptului la educatie, in conformitate cu prevederile unei hotarari de Guvern initiate de Ministerul Educatiei si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, cu consultarea structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale.
 
- conform HG nr. 810/2023 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilitatilor de transport pentru elevi, Art. 1. lit. a, an scolar = perioada anului calendaristic in care se desfasoara activitatea de invatamant preuniversitar a carei durata este stabilita prin ordin al ministrului educatiei, conform prevederilor art. 115 alin. (2) lit. r) din Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificarile ulterioare;
 
- conform HG nr. 810/2023, Anexa 2 (Norme Metodologice privind acordarea gratuitatii la transportul public rutier local si  metropolitan rutier, transportul public rutier judetean si interjudetean pentru elevi), Art. 1. - (1) Prezentele norme metodologice reglementeaza mecanismul de acordare a facilitatilor de transport pentru elevii din invatamantul preuniversitar acreditat/autorizat, in cadrul unei unitati unitati administrativ teritoriale sau asociatii de dezvoltare intercomunitara, dupa caz, care se deplaseaza in alta localitate pentru a fi scolarizati, in scopul asigurarii dreptului de educatie, inclusiv pentru cei inmatriculati in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar inscriese in Registrul special al unitatilor de invatamant preuniversitar care functioneaza dupa un curriculum strain, pe durata cursurilor scolare, prin:
 
> conform OME nr. 3800/2023 privind structura anului scolar 2023-2024, Art. 1. - (1) Anul scolar 2023-2024 incepe la data de 1 septembrie 2023, se incheie la data de 31 august 2024 si are o durata de 36 de saptamani de cursuri. Cursurile anului scolar 2023-2024 incep la data de 11 septembrie 2023.
 
(2) Prin exceptie de la prevederile alin (1), se stabilesc urmatoarele:
a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusa, anul scolar are o durata de 34 de saptamani de cursuri si de incheie la data de 7 iunie 2024.
b) pentru clasa a VIII-a, anul scolar are o durata de 35 de saptamani de cursuri si se incheie la data de 14 iunie 2024;
c) pentru clasele din invatamantul liceal - filiera tehnologica, cu exceptia claselor prevazute la lit. a), si pentru clasele din invatamantul profesional, anul scolar are o durata de 37 de saptamani de cursuri si se incheie la data de 28 iunie 2024;
- pt. celelalte clase din invatamantul obligatoriu se incheie la data de 21 iunie 2024;
 
In consecinta, la solicitarea/emiterea abonamentelor pe luna iunie, va rugam sa aveti in vedere aceste prevederi legale"


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

transport elevinaveta eleviabonament transport elevi


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//