

Calculul mediei de admitere la liceu in 2024

De Portal Invatamant
la 09 Iul. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calculul mediei de admitere la liceu in 202409Iul.2024

Admiterea la liceul dorit este un moment foarte important pentru elevi. Acestia sunt repartizati computerizat in functie de medii, de aceea este esential sa stie cum se calculeaza media de admitere la liceu in 2024.

 

Calcul medie admitere liceu 2024 


Media de admitere la liceu in 2024, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a a absolventilor invatamantului gimnazial o reprezinta media generala la Evaluarea Nationala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor obtinute la probele incluse in Evaluarea Nationala.
 
Media din anii de gimnaziu a fost eliminata din formula mediei pentru admiterea la liceu. Prin urmare, ierarhizarea absolventilor se va realiza doar pe baza mediei obtinute la Evaluarea Nationala 2024.

Citeste si:  CALENDARUL complet al Admiterii la liceu in 2024 

NOU! Prinde oferta la culegerile pentru Evaluarea Nationala ...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Important! Candidatii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna si au sustinut Evaluarea Nationala la limba si literatura materna respectiva pot opta pentru stabilirea mediei generale la Evaluarea Nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna.
 
In acest sens, parintii sau reprezentantii legali ai acestor candidati completeaza o declaratie, conform modelului prevazut in anexa nr. 5 la ordin, semnata de parinte sau reprezentat legal si de candidat, care insoteste fisa de inscriere in vederea repartizarii computerizate si se depune la secretariatul unitatii de invatamant de provenienta in perioada prevazuta de calendar.

Acesti candidati, care au optat pentru stabilirea mediei generale la evaluarea nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna, nu pot fi repartizati computerizat in invatamantul liceal in clase cu predare in limbile minoritatilor nationale.
 

Cum se calculeaza media de admitere in invatamantul liceal vocational, profilurile artistic, sportiv, teologic si militar
 

1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv si pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finala de admitere se calculeaza astfel:


(3 APT + MA)/4 = MFA,

unde: APT = nota finala la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.
 
 

2. Pentru profilul teologic, media finala de admitere se calculeaza astfel:


(APT + MA)/2 = MFA,

unde: APT = nota finala la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.
 
 

3. Pentru profilul militar, media finala de admitere se calculeaza astfel:


0,2 MA + 0,8 NP = MFA,

unde: NP = nota la proba de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si
Matematica;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere. 

NOU! Prinde oferta la culegerile pentru Evaluarea Nationala ...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Elevii de clasa a VIII-a vor sustine Evaluarea Nationala 2024 in luna iunie, dupa care, in functie de rezultatele obtinute la examen, se vor inscrie pentru admiterea la liceu. Conform calendarului oficial, inscrierile pentru admiterea la liceu vor incepe pe 11 iulie 2024, repartizarea candidatilor urmand sa aiba loc pe 24 iulie. Detalii AICI despre Admitere liceu 2024<<
 

Calendar admitere la liceu pentru anul scolar 2024-2025

 
11 – 12, 15 – 22 iulie 2024 - Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a
 
Orice optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita! Numarul redus de optiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizata a candidatului!
 
Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a care doresc sa participe la admitere in alt judet si depunerea/transmiterea fiselor, conform procedurii stabilite de Comisia nationala de admitere
 
NOTA: 1) Candidatii nerepartizati pe locurile speciale pentru rromi si candidatii nerepartizati pe locurile distinct alocate in unitatile de invatamant de masa candidatilor cu CES, precum si cei care au fost repartizati dar care solicita, in scris, renuntarea la locul pe care au fost repartizati, care doresc sa participe la etapa de repartizare computerizata si admitere in invatamantul liceal pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2024-2025, completeaza optiunile in perioada 19 – 22 iulie 2023.
2) Candidatii care au participat la prima etapa de admitere in invatamantul profesional si dual si care nu au fost admisi, completeaza optiunile in fisele de inscriere in perioada 20 – 21 iulie 2024.
 
11 – 12, 15 – 19 iulie 2024 - Introducerea in baza de date computerizata (in aplicatia informatica centralizata) a datelor din fisele de inscriere.
 
11 – 12, 15 – 19 iulie 2024 -  Verificarea de catre parinti si candidati a corectitudinii datelor din fisa listata de calculator, corectarea eventualelor greseli in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata.
 
22 iulie 2024 - Termenul-limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata, prin confirmarea operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.
 
Predarea/transmiterea de catre comisia din centrul de inscriere a fiselor de optiuni originale la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti.
 
22 iulie 2024 - Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti la Centrul national de admitere prin confirmarea, de catre acestea, a finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata.
 
23 iulie 2024 - Verificarea si corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidati aflati in baza de date pentru admiterea computerizata si care au fost deja admisi la liceele la care se sustin probe de aptitudini etc., de catre Comisia nationala de admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti; transmiterea modificarilor la comisia nationala.
 
23 iulie 2024 - Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata.
 
24 iulie 2024 - Repartizarea computerizata in invatamantul liceal a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2024 - 2025
 
24 iulie 2024 - Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati computerizat in invatamantul liceal. 
 
Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal din judet/municipiul Bucuresti
 
25 – 30 iulie 2024 - Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.
 
30 iulie 2024 - Transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere
 
31 iulie – 2 august 2024 - Rezolvarea de catre comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti, a situatiilor speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata.
 
 
Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii
Ce NOUTATI sunt la Evaluarea Nationala?

Atentie la modificarile de la Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a, a IV-a, a VI-a sau in clasa a VIII-a!

Important: Notele, Evaluarea Nationala, Mediile si Testele NU vor disparea

TREBUIE sa ii ajutam. Este obligatia noastra. Culegerile de Teste la Limba Romana si Matematica vin in ajutorul celor mici.

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

admitere liceucalcul medie liceucum se calculeaza mediarepartizare computerizata liceurepartizare liceuinscriere liceudepunere optiuni admitere liceucalcul medie admitere liceu vocationalcum se calculeaza media de admitere la liceucum se calculează media de admiteremedia liceucum se calculeaza media generala


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//