Subiectele pentru simularile nationale sunt concepute in conformitate cu programe specifice, aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care acopera continuturile relevante pentru fiecare disciplina. Elevii au avut la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor, timpul fiind calculat din momentul finalizarii completarii casetei de identificare din brosura cu subiecte.
...citeste si: Problemele de geometrie i-au incurcat pe elevi la simulare, algebra a fost accesibila<<
Subiecte Simulare Evaluare Nationala 2025 Matematica
Baremul de corectare la Simulare Matematica clasa a VIII-a
Conform procedurii anuntate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, la simularea probelor din cadrul Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, elevii primesc subiectele in forma de brosura, putand sa solicite si pagini suplimentare, daca este cazul. Capsarea brosurilor se realizeaza inainte de distribuirea acestora in sali, in trei locuri (lateral - stanga sus, lateral - stanga jos si lateral- mijloc). Eventualele foi suplimentare utilizate de catre elevi se vor adauga prin capsare in alte doua locuri, situate intre cele trei locuri initiale, astfel incat brosurile cu pagini suplimentare vor avea cinci capse. Brosura se preda la finalul probei si, intrucat contine subiecte, aceasta nu ramane in posesia elevilor.
Simularea Evaluarii Nationale 2025 a inceput luni, 17 martie, la ora 9.00, cu proba la Limba si literatura romana. Potrivit cifrelor oficiale, la simulare sunt asteptati sa participe peste 173.000 de elevi de clasa a VIII-a. Subiectele la Limba romana au fost destul de dificile pentru elevii de clasa a VIII-a,
explica un cadru didactic.
Precizari privind redactarea lucrarilor la Matematica
La simularea la Matematica sunt permise marcajele pe figura si completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastra. Tot la Matematica, este permisa realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastra) in spatiul pus la dispozitie pentru rezolvarea problemelor.
Un raspuns la Matematica de la subiectul I sau de la subiectul al II-lea va putea fi corectat prin taierea cu o linie orizontala si incercuirea altui raspuns considerat corect. Daca elevul revine asupra raspunsului selectat/incercuit initial si considera ca fiind corecta o alta varianta, aceasta va fi scrisa in rubrica/celula dedicata punctajului atribuit itemului, aflata langa zona cu cele patru variante de raspuns.
Evaluarea lucrarilor redactate de elevii participanti la simulare se va realiza digitalizat prin intermediul platformei de evaluare digitalizata. Rezultatele obtinute la simulare se comunica individual, nu prin afisare. Ele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, pentru adoptarea unor masuri care au scopul de a imbunatati performantele scolare, in perspectiva examenelor din vara acestui an.
Rezultatele obtinute la simularea Evaluarii Nationale 2025 sunt comunicate elevilor si profesorilor pe 31 martie 2025. Notele nu se contesta si nu se trec in catalog. La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.
Fiecare scoala analizeaza rezultatele la simularile nationale pentru elevii pe care ii scolarizeaza si elaboreaza un raport pe care il transmite inspectoratului scolar. Raportul include un plan de actiune care cuprinde masurile de remediere in cazul in care acest fapt se impune.
Petrideanu Liviu 19 Mar. 2025 00:27:34
Incrdibil ,cum sa dai la simulare in 18 martie problema complexa cu functii . Din Birou nu se fac subiectele.Dar nu ne mai miram de nimic !