In urma recomandarii transmise de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, unitatile de invatamant din Bucuresti organizeaza in aceasta
perioada simularea pentru
Evaluarea Nationala 2014.
"Am trimis o recomandare la scolile din Capitala sa organizeze simulari pentru evaluari ca sa-i obisnuiasca pe elevi, sa depaseasca pragul psihologic. Scolile au libertatea sa-si aleaga modalitatea in care organizeaza aceste evaluari. Este vorba de teste care nu depasesc dificultatea celor facute la clasa, in conformitate cu programa scolara", a declarat pentru adevarul.ro, Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB.
Evaluarea Nationala pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a a fost introduse pentru prima oara in acest an scolar si deja a fost amanata cu o luna, pentru a acorda mai mult timp elevilor sa se pregateasca.
Conform noului calendar al Evaluarii Nationale, cei mai mici dintre elevi vor fi evaluati in perioada 28 mai - 6 iunie.
Elevii de clasa a VIII-a vor participa la examenul de EValuarea Nationala, care va conta in proportie de 75% la
admiterea la liceu 2014, in perioada 13 iunie - 27 iunie 2014.
Primii dintre elevii bucuresteni care au participat la simularea pentru Evaluarea Nationala sunt cei de la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc" si de la Scoala Gimnaziala Nr 11 "Ion Heliade Radulescu". Acestia spun ca subiectele au fost usoare si ca sunt pregatiti pentru examenul propriu-zis.
Daca pentru elevii de clasa a VIII-a media obtinuta la Evaluarea Nationala reprezinta 75% din media necesara pentru admiterea la liceu 2014, pentru cei de clasa a II-a, a IV-a si a VI-, rezultatele nu vor fi trecute nici macar in catalog, scopul testarii fiiind evaluarea nivelului de pregatire dupa primii ani de scoala.
In plus, elevii care participa in premiera in acest an la Evaluarea NAtionala pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, vor sustine testele chiar in sala zilnica de clasa, fara sa fie supravegheati de camere video, precum colegii lor de clasa a VIII-a.
Scopul evaluarii pentru
clasa a II-a a este testarea competentelor de receptare a mesajelor citite si de reproducere a mesajelor scrise.
Evaluarea la
clasa a IV-a presupune un test pentru intelegerea textului si evaluarea competentelor de matematica. Elevii de
clasa a VI-a vor fi testati in plus si la disciplina "Stiintele naturii".