Noua Lege a Salarizarii: Ce se intampla cu sporul de doctorat, compensatiile si criteriile de performanta pentru profesori

De Ion Andreea
la 26 Ian. 2016 Exclusiv
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua Lege a Salarizarii: Ce se intampla cu sporul de doctorat, compensatiile si criteriile de performanta pentru profesori26Ian.2016

Presedintele Federatiei Sindicale din Educatie (FSE) a participat la discutiile privind legea salarizarii publice.

In urma discutiilor purtate la Ministerul Muncii, liderul FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a explicat principalele intentii cu privire la salarizarea angajatilor din invatamant, in urma aplicarii noii Legi a Salarizarii Publice.

"Cred ca a fost o intalnire mai mult decat utila pentru ca am avut posibilitatea sa clarificam care sunt intentiile Ministerului Muncii in momentul de fata. Cu alte cuvinte, se doreste cunoasterea situatiei existente din punct de vedere al salarizarii in sistem, in clipa de fata, care sunt corectiile pe care le putem realiza pana pe data de 10 februarie, existand un termen din acest punct de vedere, si mai departe vom vedea care va fi viziunea Guvernului vizavi de o lege a salarizarii in domeniul bugetar", a spus Marius Nistor.

In ceea ce priveste criteriile de performanta, acesta a afirmat ca o mare parte dintre acestea se aplica deja.

"Avem gradatia de merit, acordarea gradatiei de merit in sistemul de invatamant preuniversitar se face pe baza unei metodologii care implica din start indeplinirea unor criterii prevazute acolo. Dar este clar ca sunt si anumite aspecte pe care noi nu le putem accepta si am am dat exemple numeroase legate de faptul ca nu poti acorda un premiu unui cadru didactic in functie de resursele extrabugetare atrase sau de numarul de comisii din care acesta face parte.

In momentul in care vorbim despre salarizarea in functie de progresul scolar, aici se pune problema cuantificarii corecte a progresului in cauza, cum anume se va realiza acest lucru astfel incat sa nu aruncam intr-o stare de haos toate unitatile scolare din Romania", a declarat Marius Nistor.

Daca respectivele criterii nu sunt clare, cum ar fi o cuantificare clara a progresului scolar, cei care au obligatia aplicarii lor vor fi pusi in imposibilitatea unor diferentieri, a explicat presedintele FSE.

"In momentul de fata am cerut sa se faca corectiile necesare privind salarizarea in sistemul de invatamant preuniversitar. Sunt functii didactice care sunt prevazute de legea educatiei nationale, dar care nu se regasesc pe actuala grila de salarizare. Mai putem discuta despre problema diverselor sporuri care in a numite zone se acorda, in altele nu se acorda, si ma pot referi aici la sporurile de doctorat.

De exemplu, sporul de doctorat pentru cei care au obtinut doctoratul inainte de anul 2010 se acorda pe baza sumelor compensatorii, cei care si-au luat doctoratul dupa 2010 nu beneficiaza de sporul respectiv. Dupa aparitia legii 71 problema s-a rezolvat partial, numai ca avem unitati scolare in care se plateste doctoratul si pentru cei care si-au luat doctoratul dupa 2010, dar si unitati scolare in care nu se acorda sporul de doctorat. Este doar un exemplu", a mai afirmat Marius Nistor.

Grupul de lucru interministerial creat in vederea elaborarii noii legi a salarizarii publice are, luni, a doua intalnire de lucru, la Ministerul Muncii, potrivit unor surse din institutie, care au precizat, de asemenea, ca ministerele au transmis criteriile de perfomanta, de motivare a personalului de la nivelul fiecarui minister.

 Potrivit presedintelui CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, proiectul Legii Salarizarii pentru Bugetari ar urma sa fie pus in dezbatere pana la inceputul lunii martie, dupa care va fi inaintat Parlamentului, astfel incat legea sa poata fi promovata de Parlament pana in luna mai.

Citeste si Ce salarii si sporuri pot primi profesorii in 2016


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

spor profesori spor doctorat salarii profesori spor doctorat legea salarizarii bugetarilor


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//