Tot ce trebuie sa stiti despre cazarea in caminele de stat pentru studenti

De Laura Galescu
la 28 Iul. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tot ce trebuie sa stiti despre cazarea in caminele de stat pentru studenti28Iul.2017

Capacitatea de cazare a caminelor de stat pentru studenti, la nivel national, este de 107.682 locuri, dintre care 35.178 in Bucuresti, potrivit unei informari transmise de Ministerul Educatiei Nationale. Pentru anul universitar 2017-2018, Universitatea Politehnica din Bucuresti ofera 13.301 de locuri de cazare, Universitatea Tehnica de Constructii - 2.514, Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" - 525, Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti - 3.537, Universitatea din Bucuresti - 5.274, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davilla" - 3.620, Academia de Studii Economice - 4.873.

De asemenea, Universitatea Nationala de Muzica - 193, Universitatea Nationala de Arte - 338, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" - 194, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport - 247, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative – 562.

Locurile in camine pentru fiecare universitate din Bucuresti sunt impartite astfel:

Academia de Studii Economice din Bucuresti
 
Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) are 13 camine studentesti distribuite in complexurile Moxa, Belvedere, Tei, Agronomie si Vitan. Capacitatea totala de cazare in caminele ASE este de 4.873 de locuri, din care 1.370 de locuri sunt rezervate studentilor din anul I de studiu.
 
Prorectorul ASE, prof.univ.dr Dorel Paraschiv, a declarat pentru Agerpres ca pretul de cazare este de aproximativ 100 de lei pe luna, dar acesta variaza in functie de utilitati. Camerele din caminele ASE au doua, trei sau patru paturi.
 
"Vom putea satisface toata cererea de cazare. Studentii la ASE vor putea face solicitari de cazare pana pe 8 septembrie la adresa de e-mail contact@cazare.ase.ro. Prima afisare a repartizarii studentilor inscrisi pentru cazare se va afisa pe 21 septembrie, iar pe 25 septembrie va fi afisata situatia dupa redistribuirii", a precizat Paraschiv.
 
Universitatea din Bucuresti
 
Universitatea din Bucuresti (UB) pune la dispozitia studentilor aproximativ 5.300 locuri in caminele proprii. Distributia acestora s-a facut catre facultati, tinand cont de principiul proportionalitatii, in functie de numarul de studenti inscrisi finantati de la buget, se precizeaza pe site-ul universitatii.
 
Complexul Grozavesti are o capacitate de cazare de 2.016 locuri in cele patru camine. Camerele au doua paturi, mobilier. Baile sunt comune, doua pe fiecare palier.
 
In complexul Mihail Kogalniceanu sunt 614 locuri de cazare, in cel de la Poligrafie — 244 de locuri, Theodor Pallady 1—218 locuri, Theodor Pallady 2 — 194 locuri, la Stoian Militaru — 471 locuri, la caminul Fundeni — 204 locuri, la Panduri — 221 locuri, la Magurele — 644 locuri, iar Gaudeamus, cel mai nou camin al Universitatii din Bucuresti, are un spatiu de cazare modern pentru 100 de persoane.
 
Pentru un loc intr-un camin al Universitatii din Bucuresti, studentii pe locurile bugetate, dar si cei straini au scos platit anul acesta aproximativ 130 de lei lunar (in perioada aprilie — mai). Pentru anul viitor, UB va anunta tarifele in toamna, dar nu vor fi cu mult diferite.
in schimb, studentii pe locurile cu taxa au platit, in aceeasi perioada, aproximativ 260 de lei.
 
Studentii cu handicap grav sau accentuat au avut tarife speciale, respectiv 60 de lei de persoana.
 
Pe perioada de vara, un loc pentru studentii UB a costat 270 de lei pe luna, iar pentru cei inmatriculati in alte universitati — 400 de lei.
Cazarea in caminele studentesti ale Universitatii din Bucuresti se face pe baza unei cereri nominale, aprobata de comisia de cazare competenta, in conformitate cu calendarul de cazare. La nivelul Rectoratului se constituie Comisia Centrala de Cazare, sub coordonarea prorectorului responsabil de relatia cu studentii.
 
Din totalul locurilor de cazare, inainte de repartizarea acestora pe facultati, comisia va aloca un numar de locuri pentru cazarea studentilor straini, veniti la studiu in cadrul programelor Erasmus, CEEPUS, sau prin acorduri interuniversitare si interguvernamentale.
Listele cu studentii care beneficiaza de cazare vor fi afisate la avizierul facultatii cu cel putin trei zile inainte de cazare.
Criteriul principal al repartizarii locurilor de cazare este cel al performantei in activitatea academica studenteasca, criteriile specifice de performanta urmand a fi stabilite de catre comisia de cazare a fiecarei facultati.
 
Studentii din anul I (licenta si master) vor fi cazati pe baza mediei de la concursul de admitere.
 
Totodata, in metodologia privind cazarea studentilor in caminele UB pentru anul universitar 2017-2018 se precizeaza ca nu vor mai putea ocupa locuri studentii care, in anii anteriori, au instrainat locul de cazare, au comis abateri disciplinare si au inregistrat intarzieri la plata caminului mai mari de 60 de zile.
 
Universitatea Politehnica din Bucuresti
 
Universitatea Politehnica din Bucuresti are 29 de camine. 26 dintre acestea sunt in Complexul Studentesc Regie si 3 in Complexul Studentesc Leu.
 
Capacitatea totala de cazare in caminele Politehnicii este de 13.000 de locuri.
 
Aproximativ 50% dintre locurile de cazare sunt in camere de 2, 3 si 4 locuri, cu baie proprie; celelalte 50% sunt de 2 si 4 locuri, cu baie la comun.
 
Potrivit unei informari transmise de universitate, anul trecut, studentii la Politehnica au platit intre 100 si 175 de lei pe luna, in functie de camin si categoria in care au fost incadrati. Pentru anul universitar 2017-2018, preturile la cazare vor fi fixate in toamna, iar acestea vor depinde si de costurile utilitatilor.
 
In ceea ce priveste procedura de cazare la Politehnica, aceasta se face cu ajutorul aplicatiei informatice studenti.pub.ro. Procesul de cazare se desfasoara descentralizat, la nivel de facultate, a mai informat universitatea. Comisiile de cazare existente la nivelul fiecarei facultati repartizeaza studentii in caminele arondate facultatii respective.
 
Studentii din anii mari (II, III, IV, master anul II si doctorat anul II si III) isi completeaza o cerere de precazare online la finalizarea semestrului II. Studentii din anul I isi completeaza cererea de cazare la momentul inmatricularii la facultate.
 
Cu o saptamana inaintea inceperii anului universitar, comisiile de cazare existente la nivel de facultate repartizeaza locurile de cazare studentilor, conform propriului regulament de cazare, unde sunt mentionate criteriile de repartizare.
 
Dupa finalizarea cazarilor, la inceputul lunii octombrie, are loc o a doua sesiune de repartizare a locurilor neocupate. in anii anteriori, studentii din anul I au fost cazati in totalitate in caminele universitatii.
 
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative
 
La scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) sunt 500 de locuri in camine. Astfel, Complexul Baneasa este compus din doua camine: B1 (178 locuri) si B2 (152 locuri). De asemenea, Caminul Grup scolar Energetic dispune de 170 de locuri de cazare. Tariful lunar de cazare este de aproximativ 150 lei.
 
Studentii romani care au intrat pe locurile la buget, cu parinti cadre didactice in activitate sau pensionari cu cel putin 10 ani vechime in functie didactica, studentii romani orfani de ambii parinti, studentii romani proveniti de la Casele de copii sau din plasament familial si studentii bursieri au cazare gratuita.
 
Studentii care au optat pentru sistemul privat de invatamant beneficiaza si ei de cazare, dar la alte preturi.
 
Universitatea Spiru Haret
 
La Universitatea Spiru Haret sunt 168 de locuri pentru studentii care nu sunt din Bucuresti. Costul unui loc de cazare este de 250 de lei pe luna in Caminul C3 si 150 de lei pe luna in Caminul C2.
 
"Locurile le dam in functie de cereri — primul venit, primul servit. Au fost facute deja primele contracte, sunt vreo 10", a declarat administratorul adjunct al Universitatii, Vicuta Mares.
 
Universitatea Nicolae Titulescu
 
Universitatea Nicolae Titulescu are si ea camin, unde pot locui 145 de studenti. Pentru un loc intr-o camera cu trei paturi, acestia trebuie sa scoata din buzunar 420 de lei lunar, iar daca vor sa stea intr-una cu doua paturi, 500 de lei pe luna.
 
Universitatea Romano-Americana
 
Pentru studentii care provin din alte zone ale tarii decat Bucuresti, Universitatea Romano-Americana pune la dispozitie un hotel-camin modern cu 428 de locuri, cei din primul an de studiu avand prioritate la cazare.
 
Intr-o camera cu trei locuri, pretul de cazare este de 100 de euro pe luna de persoana, iar intr-o camera cu patru locuri, pretul este de 90 de euro pe luna. Garantia pentru obiectele de inventar este de 430 de lei pe an, suma care se restituie la sfarsitul contractului. Cei care doresc conexiune la internet prin cablu mai platesc in plus 17 euro pe luna de camera.
Definitivat - Sfaturi pentru Nota 10
Teste Rezolvate + Metodologie pentru examenul de Definitivat

DEFINITIVAT - modele de Teste. ATENTIE la modificarile aparute in legislatie si metodologie:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

cazare camine universitatea din bucuresti cazare camin politehnica camin universitatea nicolae titulescu camin universitatea romano-americana camin ase


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//