Reguli stricte pentru verificarea tezelor de doctorat: Etape obligatorii la scoala doctorala si CNATDCU [Proiect]

De Portal Invatamant
la 24 Feb. 2025
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli stricte pentru verificarea tezelor de doctorat: Etape obligatorii la scoala doctorala si CNATDCU [Proiect]24Feb.2025

Regulile pe care institutiile de invatamant superior din Romania trebuie sa le respecte in ceea ce priveste sustinerea tezelor de doctorat, pentru acordarea titlului de doctor, au fost puse in consultare publica de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Este vorba despre Ordinul pentru aprobarea Metodologiei privind analizarea procedurii administrative desfasurata la nivelul institutiilor de invatamant superior privind acordarea diplomei de doctor.

Documentul prevede ca analizarea procedurii administrative desfasurata la nivelul institutiilor de invatamant superior privind acordarea diplomei de doctor este realizata de Comisia Nationala de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).
 
Important: Dosarele de doctorat depuse la scoala doctorala, in cursul anului universitar 2023-2024, in vederea sustinerii publice, sunt analizate cu respectarea procedurilor legale in vigoare la data demararii procedurii pentru sustinerea publica a tezei de doctorat.
 

Verificarea tezei de doctorat 

 
Inainte ca o teza de doctorat sa fie sustinuta public, scoala doctorala verifica gradul de similitudine folosind un program aprobat la nivel national, conform unei liste stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii. De asemenea, poate folosi si alte programe suplimentare, conform propriului regulament IOSUD, rapoartele de similitudini incluzandu-se in dosarul de doctorat.
 
Rezultatele verificarii sunt analizate atat de Comisia de indrumare si integritate academica, cat si de persoanele desemnate de scoala doctorala, respectand regulile stabilite prin regulamentul institutiei. Evaluarea se face pe baza standardelor din Ghidul national pentru redactarea tezelor de doctorat, elaborat de CNATDCU.
 
Daca raportul arata necesitatea unor modificari, doctorandul si coordonatorul sau sunt anuntati oficial de catre scoala doctorala. Dupa ce modificarile sunt realizate, procesul de verificare se reia.
 

Conditii privind sustinerea publica a tezei de doctorat 


Sustinerea publica a tezei de doctorat poate avea loc numai dupa parcurgerea urmatoarelor etape:

a) studentul-doctorand preda teza de doctorat in format electronic la secretariatul scolii doctorale, impreuna cu rezumatul tezei de doctorat si declaratia pe propria raspundere cu privire la originalitatea tezei de doctorat;
b) in vederea stabilirii gradului de similitudine, scoala doctorala utilizeaza un program recunoscut la nivel national ales din lista aprobata prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii; scoala doctorala poate utiliza suplimentar si alt program de identificare a similitudinilor, conform regulamentului propriu IOSUD, rapoartele de similitudini incluzandu-se in dosarul de doctorat;
c) inaintea presustinerii, analiza si interpretarea rezultatului raportului de similitudini sunt realizate atat de catre Comisia de indrumare si integritate academica, cat si de catre persoana/persoanele desemnata/desemnate de scoala doctorala, conform regulamentului IOSUD. Verificarea se realizeaza pe baza standardelor cuprinse in Ghidul national privind redactarea tezelor de doctorat, elaborat de catre Comisia Nationala de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).
d) in situatia in care raportul de similitudini indica nevoia realizarii unor modificari la nivelul tezei de doctorat, studentul-doctorand si conducatorul de doctorat sunt instiintati oficial de catre scoala doctorala. Dupa remedierea elementelor sesizate sunt reluate etapele de la punctele a), b) si c).
e) teza de doctorat este prezentata in comisia de indrumare si integritate academica, stabilita la nivelul scolii doctorale potrivit regulamentului propriu al IOSUD;
f) dupa aceasta presustinere, care este publica, conducatorul de doctorat, in conformitate cu recomandarea comisiei si rezultatele analizei raportului de similitudini, decide asupra depunerii oficiale a tezei si organizarii sustinerii publice;
g) referatul de acceptare al conducatorului de doctorat si acordul membrilor comisiei se includ in "dosarul de doctorat"; teza de doctorat se depune in mod oficial la secretariatul scolii doctorale, in format tiparit si in format electronic, insotita de rezultatul analizei raportului de similitudini realizat de persoana/persoanele desemnata/e, impreuna cu rezumatul tezei de doctorat, CV-ul doctorandului si data estimata pentru sustinerea publica; secretariatul scolii doctorale certifica indeplinirea de catre doctorand a tuturor obligatiilor din cadrul programului de studii universitare de doctorat;
h) teza de doctorat si anexele sale vor fi disponibile pentru consultare publica timp de 90 de zile calendaristice, inainte de sustinerea publica, pe platforma nationala gestionata de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in conformitate cu prevederile legale in vigoare in domeniul drepturilor de autor;
i) in perioada in care teza este publica pe platforma nationala, orice persoana fizica sau juridica poate formula observatii cu privire la existenta unor abateri de la standardele de etica si deontologie, inclusiv din perspectiva existentei plagiatului. Observatiile pot fi depuse online, la o adresa de e-mail pusa la dispozitie de scoala doctorala, sau la registratura IOSUD. Observatiile se consemneaza intr-un raport intocmit de scoala doctorala care va fi transmis CSUD pentru analiza si decizie in vederea validarii initierii procedurii de sustinere publica a tezei de doctorat si va face parte din dosarul de doctorat.
j) daca decizia CSUD este de validare, se initiaza procedura de sustinere publica a tezei de doctorat prin stabilirea Comisiei de doctorat.
k) In cazul in care CSUD invalideaza initierea procedurii de sustinere publica a tezei de doctorat, scoala doctorala primeste recomandari privind refacerea tezei de doctorat si eliminarea situatiilor neconforme cu standardele de etica si deontologie, iar studentuldoctorand are obligatia remedierii continutului tezei in termen de 3 luni de la comunicarea deciziei de invalidare a sustinerii, cu reluarea procedurii de punere in transparenta a lucrarii.

IMPORTANT! Cererea pentru fixarea datei de sustinere publica a tezei de doctorat, formulata de catre studentul-doctorand, este avizata de conducatorul de doctorat si de presedintele comisiei de sustinere. Cererea se inregistreaza la secretariatul scolii doctorale cu minimum 25 de zile calendaristice inainte de data propusa pentru sustinere. Data propusa pentru sutinere nu poate fi mai devreme de data estimata anterior pentru sustinerea publica.
 
Totodata, Scoala doctorala intocmeste si afiseaza anuntul pentru sustinerea publica cu cel putin 20 de zile calendaristice inainte de data propusa pentru sustinere. Anuntul va include in mod obligatoriu locatia, data si ora de sustinere, studentul-doctorand, conducatorul/ conducatorii de doctorat, precum si locul unde textul integral al tezei poate fi consultat in format tiparit. Anuntul sustinerii publice, rezumatul tezei in format electronic, memoriul stiintific, CV-ul doctorandului, CV-urile membrilor comisiei de sustinere publica a tezei de
doctorat sau link-uri catre acestea sunt afisate pe site-ul IOSUD.
 
Sustinerea tezei de doctorat poate avea loc in prezenta a cel putin 4 dintre membrii comisiei de doctorat, cu participarea fizica obligatorie a presedintelui comisiei si a conducatorului de doctorat, ceilalti membri ai comisiei putand participa si in sistem de videoconferinta online. Sustinerea publica include obligatoriu o sesiune de intrebari din partea membrilor comisiei de doctorat si a publicului.
 
In cazul neindeplinirii standardelor minimale necesare acordarii diplomei de doctor, comisia de doctorat va preciza elementele care urmeaza sa fie refacute sau completate in teza de doctorat si va solicita o noua sustinere publica a tezei. A doua sustinere publica a tezei are loc in fata aceleiasi comisii de doctorat ca in cazul primei sustineri. In cazul in care nici la a doua sustinere publica nu sunt indeplinite standardele minimale, diploma de doctor nu va fi acordata, iar studentul-doctorand va fi exmatriculat.
 
Daca studentul-doctorand a indeplinit toate cerintele prevazute in programul de cercetare stiintifica, precum si standardele minimale aferente domeniului, comisia de doctorat propune acordarea diplomei de doctor, propunere care se inainteaza impreuna cu dosarul de doctorat, in maximum 30 de zile calendaristice, catre CNATDCU.
 
In termen de 90 de zile calendaristice de la primirea dosarului de doctorat, CNATDCU emite un aviz conform, cu privire la respectarea procedurii administrative desfasurate la nivelul IOSUD si respectarea criteriilor minimale pentru acordarea diplomei de doctor.
 
Procedura administrativa include ca pas distinct verificarea declaratiei privind originalitatea lucrarii si analizarea rapoartelor privind gradul de similitudine.
 
In termen de 30 de zile calendaristice de la primirea avizului conform, IOSUD emite decizia de acordare a diplomei de doctor, semnata de rector/ Presedintele Academiei Romane, intocmeste si elibereaza diploma de doctor.
 
Daca studentul-doctorand nu opteaza pentru publicarea distincta a tezei sau a unor capitole din aceasta, forma digitala a tezei ramane publica si va putea fi accesata liber pe platforma nationala gestionata de UEFISCDI, inclusiv dupa emiterea deciziei de acordare a diplomei de doctor. Tezei i se va atribui o licenta de protectie a dreptului de autor.
 

Publicarea tezei de doctorat

 
Daca studentul-doctorand opteaza pentru publicarea distincta a tezei de doctorat sau a unor capitole din aceasta, el primeste un termen de gratie de maximum 24 de luni pentru realizarea acestei publicari, timp in care teza de doctorat, in format digital, devine inaccesibila publicului.

Dupa expirarea termenului de gratie, in cazul in care in platforma gestionata de UEFISCDI nu a fost incarcata nicio notificare cu privire la publicarea distincta a tezei, documentul in format digital devine automat liber accesibil, cu atribuirea unei licente de protectie a dreptului de autor.
 
Dupa publicarea tezei sau a unor capitole din aceasta, autorul are obligatia de a notifica IOSUD asupra acestui fapt si de a transmite indicatia bibliografica si un link catre publicatie, care vor fi facute apoi publice pe platforma nationala gestionata de UEFISCDI.
 

Ce cuprinde Dosarul de doctorat

 
In vederea sustinerii publice a tezei de doctorat, institutia organizatoare de studii de doctorat (IOSUD) are obligatia de a constitui dosarul de doctorat in format tiparit si in format electronic (PDF). Documentele in format electronic sunt semnate cu semnatura electronica calificata de catre persoana/persoanele desemnata/e de institutie.
 
Dosarul de doctorat, incarcat in platforma electronica, contine urmatoarele documente:
a) copie scanata a actului de identitate al studentului-doctorand;
b) copie scanata a certificatului de nastere al studentului-doctorand;
c) copie scanata a certificatului de casatorie si alte acte care atesta schimbarea numelui, daca este cazul;
d) CV-ul studentului-doctorand;
e) decizia de admitere la programul de studii universitare de doctorat;
f) contractul de studii universitare de doctorat, incheiat in conformitate cu prevederile art. 17 alin. (3) si (4) din Regulamentul-cadru privind studiile universitare de doctorat, aprobat prin ordinul ministrului educatiei nr. 3020/2024, si actele aditionale prin care se modifica clauzele din contractul de studii;
g) decizia de numire a comisiei de indrumare si integritate academica, constituita conform prevederilor art. 14 alin. (13) din Regulamentul-cadru privind studiile universitare de doctorat, aprobat prin OM nr. 3020/2024.
h) cerere semnata de studentul-doctorand, inregistrata la scoala doctorala, privind demararea procedurilor de evaluare a tezei de catre comisia de indrumare si integritate academica, avizata de conducatorul de doctorat, in vederea presustinerii;
i) copie scanata dupa declaratia semnata de studentul-doctorand si conducatorul de doctorat privind asumarea raspunderii cu privire la asigurarea originalitatii continutului tezei de doctorat, precum si a respectarii standardelor de calitate si de etica profesionala;
j)cel putin un raport de similitudini care va include rezolutia conducatorului de doctorat si a comisiei de indrumare si intergitate academica;
k) referatul de acceptare al conducatorului de doctorat si acordul membrilor comisiei de indrumare si integritate academica incheiat in urma presustinerii tezei de doctorat;
l) raportul intocmit de scoala doctorala in vederea validarii initierii procedurii de sustinere publica a tezei de doctorat, dupa incheierea perioadei de 90 de zile de consultare publica a tezei de doctorat;
m) decizia CSUD prin care se valideaza initierea procedurii de sustinere publica a tezei de doctorat;
n) cererea pentru fixarea datei de sustinere publica a tezei de doctorat, formulata de catre studentul-doctorand, avizata de conducatorul de doctorat si de presedintele comisiei de
sustinere, inregistrata la secretariatul scolii doctorale cu minimum 25 de zile calendaristice inainte de data propusa pentru sustinere. Data propusa pentru sutinere nu poate fi mai devreme de data estimata anterior pentru sustinerea publica;
o) anuntul pentru sustinerea publica, intocmit cu cel putin 20 de zile calendaristice inainte de data propusa pentru sustinere. Anuntul va include in mod obligatoriu locatia, data si ora de sustinere, studentul-doctorand, conducatorul/ conducatorii de doctorat, precum si locul unde textul integral al tezei poate fi consultat in format tiparit;
p) decizia de numire a comisiei de doctorat, constituita conform prevederilor art. 14 alin. (12) din Regulamentul-cadru privind studiile universitare de doctorat, aprobat prin OM nr. 3020/2024;
q) rapoartele referentilor oficiali, membri ai comisiei de doctorat, semnate de acestia, sub forma unor copii scanate sau documente semnate electronic, depuse cu cel putin 15 zile inainte de sustinerea tezei;
r) referatul conducatorului de doctorat, depus cu cel putin 15 zile inainte de sustinerea tezei;
s) procesul-verbal al sustinerii publice a tezei de doctorat si anexa cu intrebari si raspunsuri, care contine propunerea de acordare a titlului de doctor, semnat de toti membrii comisiei de doctorat, sub forma unei copii scanate sau a unui document semnat electronic;
s) teza de doctorat si anexele sale, in format electronic (format pdf, exclus scan);
t) lista publicatiilor rezultate in urma cercetarii stiintifice din programul de studii doctorale, publicate sau acceptate spre publicare, daca este cazul, si copii scanate ale respectivelor publicatii;
t) declaratia studentului-doctorand privind optiunile acestuia referitoare la publicarea tezei de doctorat pe platforma nationala, in conformitate cu prevederile art. 71 alin. (13) si (14) din Legea invatamantului superior nr. 199/2023, cu modificarile si completarile ulterioare;
u) adresa IOSUD prin care se transmit la CNATDCU dosarul si teza de doctorat.
 

Analizarea procedurii administrative de catre CNATDCU

 
Extras din Metodologie:
 
Art. 7
Analizarea procedurii administrative de catre CNATDCU, in vederea emiterii avizului conform, se realizeaza in conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
 
Art. 8
Analizarea procedurii administrative de catre CNATDCU este sustinuta de un sistem informatic, denumit in continuare platforma electronica nationala, administrata de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin UEFISCDI. Platforma electronica asigura schimbul de informatii in format electronic in cadrul procesului de analizare.
 
Art. 9
Colectarea si prelucrarea datelor referitoare la dosarele de doctorat, incarcate in platforma, se fac in scopul:
 a) organizarii si desfasurarii procesului de analizare de catre CNATDCU;
 b) prelucrarii in scopuri statistice, de cercetare stiintifica sau in alte scopuri, la solicitarea ME, in conformitate cu prevederile legale;
 c) pentru constituirea bibliotecii de teze de doctorat.
 
Art. 10
(1) Dosarul de doctorat si propunerea comisiei de acordare a diplomei de doctor se incarca de catre IOSUD pe platforma electronica in maximum 30 de zile calendaristice de la sustinerea publica.
(2) Platforma notifica Secretariatul tehnic al CNATDCU cu privire la finalizarea incarcarii dosarului de catre IOSUD.
(3) In termen de 15 zile lucratoare de la notificare, Secretariatul tehnic al CNATDCU verifica componenta dosarului electronic de doctorat, constituit conform prevederilor art. 6 din prezenta metodologie. Secretariatul tehnic are obligatia de a semnala IOSUD eventuale erori de inregistrare sau lipsa unor documente. IOSUD completeaza dosarul in termen de 5 zile de la notificare.
(4) Dupa validarea administrativa a dosarului de catre Secretariatul tehnic al CNATDCU, platforma notifica presedintele comisiei de specialitate care are arondat domeniul de doctorat in care s-a sustinut teza de doctorat.
(5) In termen de 10 zile de la notificare, presedintele comisiei de specialitate a CNATDCU nominalizeaza ca evaluatori 3 membri ai comisiei de specialitate, in functie de tema tezei de doctorat.
(6) In cazuri bine justificate, presedintele comisiei de specialitate a CNATDCU poate nominaliza ca evaluatori si experti selectati din Registrul de experti al CNATDCU, aprobat prin ordinul ministrului educatiei nr. 7235/2024.
(7) In situatia in care in Registrul de experti CNATDCU nu sunt specialisti in domeniul/domeniile stiintifice pentru care se constituie comisia de evaluare sau acestia se afla in situatie de incompatibilitate, pentru consituirea comisiei pot fi numiti si experti externi pe durata determinata prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, la propunerea CNATDCU.
(8) In termen de 10 zile de la nominalizare, fiecare evaluator trebuie sa-si exprime, direct in platforma, acordul pentru analizarea procedurii administrative si declaratia ca nu se afla in niciuna dintre situatiile prevazute la art. 170 din Legea invatamantului superior nr. 199/2023, cu modificarile si completrarile ulterioare.
(9) In situatia in care un evaluator refuza nominalizarea, presedintele comisiei de specialitate desemneaza un alt membru din cadrul comisiei de specialitate.
(10) In termen de 20 zile de la nominalizare, fiecare evaluator intocmeste, direct in platforma, un referat individual cu privire la respectarea procedurii administrative desfasurate la nivelul IOSUD si respectarea criteriilor minimale pentru acordarea diplomei de doctor. Procedura administrativa include ca pas distinct verificarea declaratiei privind originalitatea lucrarii si analizarea rapoartelor privind gradul de similitudine.
(11) Platforma notifica presedintele comisiei de specialitate a CNATDCU cu privire la finalizarea referatelor individuale de catre membrii comisiei de evaluare.
(12) Pe baza referatelor individuale de evaluare ale celor 3 evaluatori, presedintele comisiei de specialitate intocmeste, direct in platforma, un referat sintetic argumentat, cu privire la respectarea/nerespectarea procedurii administrative desfasurate la nivelul IOSUD si respectarea/nerespectarea criteriilor minimale pentru acordarea diplomei de doctor, in termen de 10 zile de la notificare.
(13) Platforma notifica membrii Consiliului General al CNATDCU in prima zi a lunii in legatura cu finalizarea referatelor sintetice din luna precedenta.
(14) Membrii Consiliului General analizeaza si valideaza/invalideaza, prin vot exprimat direct in platforma, propunerile comisiilor de specialitate, in termen de maximum 15 zile de la notificare.
(15) Decizia Consiliului General, cu privire la respectarea procedurii administrative desfasurate la nivelul IOSUD si respectarea criteriilor minimale pentru acordarea diplomei
de doctor, este adoptata prin votul membrilor exprimat direct in platforma, in conditii de cvorum, in conformitate cu prevederile regulamentului de organizare si functionare a CNATDCU.
(16) La finalizarea votului, platforma genereaza Decizia CNATDCU cu privire la respectarea procedurii administrative desfasurate la nivelul IOSUD si respectarea criteriilor minimale pentru acordarea diplomei de doctor. Decizia CNATDCU este semnata de presedintele CNATDCU, in termen de 10 zile, de la notificare.
(17) Platforma notifica IOSUD si Secretariatul tehnic al CNATDCU cu privire la emiterea Deciziilor CNATDCU. Deciziile CNATDCU sunt insotite de rapoartele sintetice de evaluare.
(18) In cazul in care CNATDCU constata ca a fost respectata procedura administrativa desfasurata la IOSUD, Decizia CNATDCU contine Avizul conform, in baza caruia IOSUD emite, in termen de 30 de zile de la notificare, decizia de acordare a diplomei de doctor si elibereaza diploma de doctor.
(19) In cazul in care CNATDCU constata ca nu a fost respectata procedura administrativa desfasurata la nivelul IOSUD si/sau nu au fost respectate criteriile minimale pentru acordarea diplomei de doctor, dosarul de doctorat va fi transmis inapoi catre IOSUD
pentru a fi reanalizat si completat. Acesta poate fi retransmis CNATDCU pentru o noua analiza, doar dupa reluarea procedurilor prevazute la art. 4 din prezenta metodologie.
(20) In situatia in care, dupa analizarea dosarului de doctorat retransmis, CNATDCU constata ca tot nu a fost respectata procedura administrativa desfasurata la nivelul IOSUD, procedura prevazuta la art. 4 nu mai poate fi reluata la nivelul IOSUD.
 
Art. 11
(1) Decizia CNATDCU, prin care se constata ca procedura administrativa reluata la nivelul IOSUD nu a fost respectata, poate fi contestata in termen de 15 zile de la primirea comunicarii.
(2) Contestatiile pot fi formulate exclusiv impotriva Deciziilor CNATDCU prin care se constata pentru a doua oara ca procedura administrativa desfasurata la nivelul IOSUD nu a fost respectata.
(3) Decizia CNATDCU, prin care se constata ca procedura administrativa nu a fost respectata, poate fi contestata doar de catre IOSUD.
(4) Decizia CNATDCU, prin care se constata ca nu au fost respectate criteriile minimale pentru acordarea diplomei de doctor, poate fi contestata atat de IOSUD, cat si de studentul-doctorand.
 
Art. 12
(1) Contestatiile se incarca de catre IOSUD in platforma electronica in termen de 5 zile de la inregistrare.
(2) Platforma notifica Secretariatul tehnic al CNATDCU cu privire la incarcarea contestatiei.
(3)Dupa validarea administrativa de catre Secretariatul tehnic al CNATDCU, platforma notifica presedintele comisiei de specialitate.
(4) In termen de maximum 5 zile de la primirea notificarii, presedintele comisiei de specialitate analizeaza contestatia si selecteaza, din Registrul de experti CNATDCU, membrii pentru constituirea comisiei de analiza a contestatiei. Comisia de contestatie este formata dintr un presedinte si 3 evaluatori.
(5) In situatia in care in Registrul de experti CNATDCU nu sunt specialisti in domeniul/domeniile stiintifice pentru care se constituie comisia de analiza a contestatiei sau acestia se afla in situatie de incompatibilitate, pentru consituirea comisiei de analiza pot fi numiti si experti externi pe durata determinata prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, la propunerea CNATDCU.
(6) Componenta comisiei de analiza a contestatiei este aprobata, prin vot, de Consiliul general al CNATDCU.
(7) Dupa emiterea Deciziei CNATDCU de aprobare a comisiei de analiza a contestatiei, platforma notifica membrii evaluatori si presedintele comisiei de contestatie privind declansarea procesului de analizare a contestatiei.
(8) In termen de maximum 10 zile de la constituirea comisiei de contestatie, fiecare evaluator intocmeste direct in platforma un referat individual de analiza a contestatiei.
(9) Platforma notifica presedintele comisiei de contestatie cu privire la finalizarea referatelor individuale de catre membrii evaluatori.
(10) Presedintele comisiei de contestatie intocmeste doar referatul sintetic de analiza a contestatiei, direct in platforma, in termen de maximum 5 zile de la notificare, pe baza referatelor individuale de analiza a contestatiei.
(11) Dupa finalizarea referatului sintetic de analiza a contestatiei, platforma notifica membrii Consiliului CNATDCU.
(12) Membrii Consiliului General analizeaza si valideaza, prin vot exprimat direct in platforma, propunerea comisiei de analiza a contestatiei, in termen de maximum 15 zile de la notificare.
(13) Decizia Consiliului General, cu privire la solutionarea contestatiilor, este adoptata prin votul membrilor exprimat direct in platforma, in conditii de cvorum, in conformitate cu prevederile regulamentului de organizare si functionare a CNATDCU.
(14) La finalizarea votului, platforma genereaza Decizia CNATDCU cu privire la solutionarea contestatiei. Decizia CNATDCU este semnata de presedintele CNATDCU, in termen de 10 zile, de la notificare.
(15) Platforma notifica IOSUD si Secretariatul tehnic al CNATDCU cu privire la emiterea Deciziei CNATDCU. Decizia CNATDCU este insotita de raportul sintetic de analiza a contestatiei.
(16) In cazul acceptarii contestatiei, Decizia CNATDCU contine Avizul conform, in baza caruia IOSUD emite, in termen de 30 de zile de la notificare, decizia de acordare a diplomei de doctor si elibereaza diploma de doctor.
(17) In cazul respingerii contestatiei, Decizia CNATDCU este insotita de raportul sintetic de analiza a contestatiei, procedura nemaiputand fi reluata la nivelul IOSUD. 


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Definitivat - Sfaturi pentru Nota 10
Teste Rezolvate + Metodologie pentru examenul de Definitivat

DEFINITIVAT - modele de Teste. ATENTIE la modificarile aparute in legislatie si metodologie:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI noile Teste rezolvate <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

teza de doctoratdoctorat stiintific


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Iti oferim Gratuit Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Citeste GRATUIT toate
informatiile despre
invatamantul primar,
gimnazial si liceal.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email si
primesti Raportul Gratuit


Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.
Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//