3 candidati pe loc la Universitatea de Medicina Carol Davila. Admiterea incepe pe 26 iulie

De Laura Galescu
la 21 Iul. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 candidati pe loc la Universitatea de Medicina Carol Davila. Admiterea incepe pe 26 iulie21Iul.2017

Aproximativ 3.000 de candidati s-au inscris la concursul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, care va avea loc miercuri, 26 iulie 2017. Sunt disponibile 1.000 de locuri, finantate de la bugetul de stat, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, precum si la facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM), conform UMF.






Astfel, potrivit unui comunicat de presa al UMF, pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicina s-au inscris 1.811 de candidati, pentru Facultatea de Medicina Dentara — 547 de candidati/155 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie — 207 de candidati/155 de locuri, iar pentru FMAM — 431 de candidati/170 de locuri.
 
Pentru concurentii ale caror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat, sunt puse la dispozitie alte 440 de locuri cu taxa, informeaza UMF.
 
"Daca dupa 1989 interesul absolventilor de liceu s-a indreptat, paradoxal, catre alte facultati precum cele de studii economice sau drept, indepartandu-se semnificativ de medicina, in ultimii ani asistam la o repozitionare a optiunilor si, in ceea ce priveste admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' din Bucuresti, se accentueaza un interes crescut. Acest fapt demonstreaza inca o data ca scoala de medicina romaneasca ramane in registrul competitiei si al valorilor academice, atat prin dorinta tinerilor candidati de a accede in universul cercetarii stiintifice medicale, cat si prin reputatia pe care, de-a lungul istoriei sale, aceasta Universitate si-a creat-o si pozitionandu-se pe harta Universitatilor de profil ale lumii" a declarat Acad. I. Sinescu, Rector al UMF "Carol Davila" Bucuresti.
 
In ceea ce priveste repartizarea cifrei de scolarizare pe facultati pentru admiterea in anul universitar 2017-2018 aceasta creioneaza pentru specializarea 'medicina' un numar de 360 de credite, pentru o durata de 6 ani de studiu (520 locuri finantate de la buget si 200 locuri cu taxa).
 
De asemenea, pentru specializarea "medicina dentara" sunt un numar similar de credite, pentru aceeasi perioada de studiu (155 locuri finantate de la buget si 125 locuri cu taxa), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (155 locuri finantate de la buget si 70 locuri cu taxa), in timp ce la FMAM , pe segmentul Moase si Asistenta medicala generala pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finantate de la buget si 15 locuri cu taxa), iar pentru alte specializari FMAM care insumeaza 3 ani de studiu si 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finantate de la buget si 30 de locuri cu taxa.


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

candidati medicina 2017 admitere medicina 2017 candidati pe loc medicina 2017


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

+ REDUCERE 15%
la Culegeri si Carti
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


+ REDUCERE 15% la Culegeri si Carti

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI la zi. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima + REDUCERE 15% la Culegeri si Carti!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//