Astfel, potrivit unui comunicat de presa al UMF, pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicina s-au inscris 1.811 de candidati, pentru Facultatea de Medicina Dentara — 547 de candidati/155 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie — 207 de candidati/155 de locuri, iar pentru FMAM — 431 de candidati/170 de locuri.
Pentru concurentii ale caror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat, sunt puse la dispozitie alte 440 de locuri cu taxa, informeaza UMF.
"Daca dupa 1989 interesul absolventilor de liceu s-a indreptat, paradoxal, catre alte facultati precum cele de studii economice sau drept, indepartandu-se semnificativ de medicina, in ultimii ani asistam la o repozitionare a optiunilor si, in ceea ce priveste admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' din Bucuresti, se accentueaza un interes crescut. Acest fapt demonstreaza inca o data ca scoala de medicina romaneasca ramane in registrul competitiei si al valorilor academice, atat prin dorinta tinerilor candidati de a accede in universul cercetarii stiintifice medicale, cat si prin reputatia pe care, de-a lungul istoriei sale, aceasta Universitate si-a creat-o si pozitionandu-se pe harta Universitatilor de profil ale lumii" a declarat Acad. I. Sinescu, Rector al UMF "Carol Davila" Bucuresti.
In ceea ce priveste repartizarea cifrei de scolarizare pe facultati pentru admiterea in anul universitar 2017-2018 aceasta creioneaza pentru specializarea 'medicina' un numar de 360 de credite, pentru o durata de 6 ani de studiu (520 locuri finantate de la buget si 200 locuri cu taxa).
De asemenea, pentru specializarea "medicina dentara" sunt un numar similar de credite, pentru aceeasi perioada de studiu (155 locuri finantate de la buget si 125 locuri cu taxa), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (155 locuri finantate de la buget si 70 locuri cu taxa), in timp ce la FMAM , pe segmentul Moase si Asistenta medicala generala pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finantate de la buget si 15 locuri cu taxa), iar pentru alte specializari FMAM care insumeaza 3 ani de studiu si 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finantate de la buget si 30 de locuri cu taxa.